Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересни впечатления от Париж на връщане от Япония

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересни впечатления от Париж на връщане от Япония

На изхода на Мулен Руж в дясно има магазинче за бонбони, тъпкано е със всякакви вкусотии, децата ще са доволни!
    Внимавай в метрото особено вечер, тогава неграта са 100%!
    Посети Помпиду ако можеш.
    Весело!

Коментар

Ако имаш намерения за дисниленд си кажи, че има някои дребни тънкости.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Ами досега не ми се е случвало да си направя "правилна програма"!
        Все по нещо изпускам..... и пак отново!
        Но и в това си има чар!
        Нищо от посетеното не е за последно!
        А за магистралите.... не съм тираджия!
        А и с нашите........ вече като чуя магистрала и ми се привиждат тикви по оградите.

П.П. Всяка прилика с бивши премиери е случайна. Неумишлена. Моля да не се записва!
        Не съм го казал аз. И тва гадно тролче в компютъра ми ако го докопам.....
        GPS системи https://www.easytracking.bg/
        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
          А за магистралите.... не съм тираджия!
          Нямаш си и представа какъв е трафика на така наречените от теб ТИР-ове по националите и департаментите в Франция,въпреки забрани и ограничения са повече отколкото по магистралите-факт!
          Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
          Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
          0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
            Нямаш си и представа какъв е трафика на така наречените от теб ТИР-ове по националите и департаментите в Франция,въпреки забрани и ограничения са повече отколкото по магистралите-факт!
            Изключително полезна информация!
            Въобще не бях си помислял!
            Поиграх си да проверя/служебно имам възможност да наблюдавам N-хиляди автомобила в реално време и история на движение/ и действително във Франция се движат по магистрала само ако няма никаква друга възможност!
            Наблюденията ми са само за автомобили с българска регистрация, но вероятно и други ползват тази "екстра"
            Благодаря!
            Спести ми доста неприятни "приключения"!
            GPS системи https://www.easytracking.bg/
            Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
              Изключително полезна информация!

Наблюденията ми са само за автомобили с българска регистрация, но вероятно и други ползват тази "екстра"
              Най вече португалците и французите-именно заради това протестират за въвеждането на еко таксата-т.е. да се плаща и по националите.А причината е прекалено скъпите такси за камиони по магистралите.
              0885 660 613

Коментар

Бях в Париж миналата пролет и е пълно с чернилки и жълтури, останах с впечатлението, че половината население е такова.На забележителностите като Айфеловата кула и Триумфалната арка да кажем, може да срещнеш хора от цял свят, даже на опашката за кулата видях млада българска двойка от Кюстендил мисля.До Айфеловата кула има едно паркче, и като минавах покрай едно по-закътано местенце се разнесе воня на градска тоалетна, това април-май месец представете си за какво става въпрос.Около кулата е пълно с магазинчета за сувенири,а точно до тях негрите продават част от същите сувенирчета на цени до 8 пъти по-малки.А и можеш да се пазариш разбира се.Обикалят и с разни триколки, рикши и разкарват туристите.Появи се една патрулка и на мига всички се разпръснаха кой от къде е.Също ми направи впечатление,че цветнокожите говорят по-добре английски от парижани, като повечето от франсетата казваха, че не разбират, а може би и не искат да говорят на език, различен от техния.Също както германците.

Коментар

Първоначално публикуван от defender90^ Преглед на мнение
                  ...а може би и не искат да говорят на език, различен от техния.Също както германците.
                  Не им се налага. Ако за нас английския (или друг масов) чужд език е практически задължителен, то за тях не е - могат да си живуркат по техния си начин без изобщо да ги е еня какво има извън Франция. Общувам си с групичка французи от няколко години - еми от сигурно 10 човека един го знае сравнително добре, един колкото да можем да си пишем, а останалите чакат тия двамата да превеждат.

Доста немци също просто не го знаят. Не е до нежелание, шовинизъм или нещо такова - просто не го знаят, защото не им трябва колкото на нас.

Естествено, има и шовинизъм, но далеч не при всички. Дори далеч не при голяма част от всички. На който му е трябвал за нещо обикновено го говори поне на елементарно ниво.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Освен това не се и опитват да научат някоя дума на чужд език,не са като нас лингвисти.Където и да отидат извън тяхната страна упорито си говорят само на техния роден език,рядко ще видиш човек с разговорник да се мъчи да срича някоя чужда дума.
                    0885 660 613

Коментар

Сподели, къде е дупката

Коментар

Дупката е финансово-времева

1. Дисниленд е доста далеч от Париж и ако спиш в хотел в Париж трябва да отделиш доста време за пътуване, което не е и евтино, защото трябва да ползваш и RER. На фона на останалите разходи това не може да те събори, но се губи много време. За щастие има доста хотели и апартхотели на 10-15 минути път от двата парка.
                        2. Дисниленд е скъпо удоволствие. По спомени нещо от рода на 150 лв/ден/човек без лигавщини от рода на фастпасове. Един ден в Дисниленд е нищо, два са горе-долу, а с тридневно посещение ще можеш да посетиш почти всичко, а и да повториш това, което ти е харесало.
                        3. Храненето и течностите задълбочават финансовата дупка, защото имаш ограничения на входа какво можеш да внасяш и какво не можеш. С бира е изключено да минеш, а храната и напитките са с ограничение, което така и така не ми стана ясно какво точно е, но не стига за един пълен ден. Храната вътре в парка е скъпа - хот-дог с кола е към 15 лева.
                        4. Запасяваш себе си и децата с търпение, защото опашките са умопомрачителни, дори и през делнични дни, а през събота и неделя били непоносими. Бяха ме предупредили да не се ходи събота и неделя и не съм пробвал лично, но примерно в делничен ден съм чакал близо 1 час за Влакчето на Инди. Има хора с годишни билети и те идвали в почивните дни и ставало страшно.
                        5. Има ограничения за атракциите по ръст на детето и тези ограничения се спазват изключително стриктно, независимо колко силно реве детето.

Коментар

Искам да благодаря за хубавия и интересен разказ, както и за другите мнения тука.
                          Различен поглед и ми хареса.

Поздрави,
                          Калин
                          .

Коментар

Дупката е финансово-времева

1. Дисниленд е доста далеч от Париж и ако спиш в хотел в Париж трябва да отделиш доста време за пътуване, което не е и евтино, защото трябва да ползваш и RER. На фона на останалите разходи това не може да те събори, но се губи много време. За щастие има доста хотели и апартхотели на 10-15 минути път от двата парка.
                            2. Дисниленд е скъпо удоволствие. По спомени нещо от рода на 150 лв/ден/човек без лигавщини от рода на фастпасове. Един ден в Дисниленд е нищо, два са горе-долу, а с тридневно посещение ще можеш да посетиш почти всичко, а и да повториш това, което ти е харесало.
                            3. Храненето и течностите задълбочават финансовата дупка, защото имаш ограничения на входа какво можеш да внасяш и какво не можеш. С бира е изключено да минеш, а храната и напитките са с ограничение, което така и така не ми стана ясно какво точно е, но не стига за един пълен ден. Храната вътре в парка е скъпа - хот-дог с кола е към 15 лева.
                            4. Запасяваш себе си и децата с търпение, защото опашките са умопомрачителни, дори и през делнични дни, а през събота и неделя били непоносими. Бяха ме предупредили да не се ходи събота и неделя и не съм пробвал лично, но примерно в делничен ден съм чакал близо 1 час за Влакчето на Инди. Има хора с годишни билети и те идвали в почивните дни и ставало страшно.
                            5. Има ограничения за атракциите по ръст на детето и тези ограничения се спазват изключително стриктно, независимо колко силно реве детето.
                            Направо си е отчайващо!

Коментар

Видяхте ли им паветата по улиците - няма дупки, всичко е подържано.
                              В Пловдив искат да ги махат, вместо да ги направят като там.
                              Триумфална арка, Лувъра - навсякъде.При нас- махат и слагат асфалт, който след 3 години почва да се ремонтира.
                              Последно редактирано от jorko; 15-05-14, 10:07. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
                                Видяхте ли им паветата по улиците - няма дупки, всичко е подържано.
                                В Пловдив искат да ги махат, вместо да ги направят като там.
                                Триумфална арка, Лувъра - навсякъде.При нас- махат и слагат асфалт, който след 3 години почва да се ремонтира.
                                Тук където са останали павета се държат с идеята че изкарват без поддръжка доста повече от асфалт. Може да се накъдрят и т.н. но си стоят. Обаче където и да са правили ремонт на улица с павета, включително и пренареждане, ефекта по-често е отрицателен - точно там, където е ремонта/пренареждането състоянието бързо става по-лошо отколкото там, дето не е пипано от 50 години. Има изключения но са малко на фона на пстаналото. Читаво направени павета са доста скъпо удоволствие, и това при положение че има кой да ги направи.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X