Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

    Здравейте, с приятели (общо 4 човека и 1 кола- ван) планираме пътуване до Италия и прибиране с ферибот през Корфу (където обмисляме да прекараме около 7дни и имаме резервация от 10-ти до 17-ти) този Юли. Сблъскахме се обаче с доста голям проблем: Почти невъзможно е намирането на подходящ ферибот от Анкона или Бари до Корфу. Единственият читав сайт за он-лайн резервации, който успях да намеря е : directferries.com. Там обаче не намира маршрути от Анкона до Корфу, а само от Бари до Корфу. Каквито и дати и часове да избирам за Бари- Корфу винаги ми изписва, че за дадената дата/час, системата не може да намери планирани пътувания.. Реших да пробвам варианта Анкона- Игуменица, което намери сравнително много резултати, но проблемът е цената, която мисе вижда твърде висока - 364 EUR за 4 човека + колата до Игуменица и още 80 EUR за ферибота до Корфу. Пробвах с Гугъл да намеря други превозвачи за тези маршрути, но всеки сайт, който намира е толкова зле направен и в повечето случаи е само на гръцки, че почти нищо не може да се разбере, а дори и да се ориентирам винаги нещо не работи и или не успява да намери фериботи за датите и часовете, или не изписва цени по зададените критерий, или сайта просто не работи.. Преди години бях пътувал от Игуменица до Анкона по работа и до колкото си спомням цената беше нещо от сорта на 150 EUR за двама души с кола. Някой, който е по- наясно с тези фериботни линии и компании ако може да помогне да намеря някоя по- достъпна цена ще съм много благодарен.

  • #2
    От: Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

    Много отдавна си пътувал явно от Игуменица до Анкона, защото цената отдавна не е тази (~150 евро). Последно ползвах ферибот по тази линия през септември 2011г. и най-ниската цена за двама с кола без каюта беше 210 евро. За Италия и островите около нея със сигурност може да се намери доста по-добра цена за ферибот на място, отколкото обявена такава през сайт, но това значи да рискувате ден в повече на място.

    Дори и да има директен ферибот от Анкона до Корфу (но по-вероятно е Анкона - Игуменица; Игуменица - Корфу), цената ще е неприятна.
    Аз бих проверил за ферибот от Анкона до Задар или Сплит в Хърватска (доста по-близко и по-евтино от Игуменица/ Корфу) и по този начин с 2 дена повече, ще видите най-красивата част от Хърватска и Албания, а именно крайбрежието им.

    Коментар


    • #3
      От: Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

      Мерси за отговора. Ще проуча алтернативния маршрут през Хърватска

      Коментар


      • #4
        От: Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

        Защо не пробваш с някоя туристическа агенция да ти намери билети, и моят съвет е да сте с каюта.
        Разликата между това, което си и това, което искаш да бъдеш, е това , какво ще направиш!

        Коментар


        • #5
          От: Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

          Анкона-Дубровник беше супер през 2010,доколкото помня 150€ на човек.
          Honda CRF 250 X
          Touareg 3.0 TDI

          Коментар


          • #6
            От: Ферибот от Бари или Анкона до о. Корфу

            Пишеш Minoan lines и влизаш в сайта им.Задаваш датата на пътуване по линията Анкона-Игуменица.Ферибота по принцип тръгва от Анкона,спира на Корфу като разтоварва част от пътниците и продължава към Игуменица.Цената който дават за четрима +Кола е около 650 Евро за еднопосочен билет.Цената е за каюта за четрима.Като цената за всеки пъник е-142 Евро+90 Евро за колата.Може цифрите да не са абсалютно точни .Мисля че проверих за резервация от 10.07.2013.
            JEEP WRANGLER TJ 4L., tel. 0888408146

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X