Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лондон и околностите

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Лондон и околностите

    Така… Минаха три години от посещението ми в Лондон и околията, та се наканих и аз да драсна някой ред и снимка… Не че ще е нещо ново, но все пак…

    Предисторията- след като семейството ни порасна през лятото на 2008 (придадохме му смисъл дето се вика) през март 2009 решихме с благоверната (това дали да го сложа в кавички???) да се почувстваме малко ергени и най-вече тя да се откъсне за 6-7 дни от цикъла памперс-хранене-сън (това за детето де - аз още не съм на памперси).

    Решихме да не ползваме агенции та хем да е cost effective както казват по нашия край, хем да си разполагаме ние с времето.

    Подготовка около два месеца. Начертахме местата, които искаме да видим, поръчах т.нар. London Pass карти (голяма благина - дава намаления / безплатен вход за някои места / право да се пътува из метрото и с влак / преимущество да не се чака на опашки за влизане в обекти), букнахме през позната ми агенция хотел точно до Скотланд Ярд за супер тънки пари, нямащи общо с обявените на рецепция, запазихме билети за лоу кост полет до Лутън.
    Бюджет: най-големият разход бе за хотела. Само веднъж сме хапвали в ресторант да им видим наредбата и друснахме 60 паунда. Да са живи и здрави Макдоналдс и китайските ресторанти… Ама и целта не бе гурме туризъм, а яко обикаляне (от 8 до 22-23 часа и сън) - да им „хванем“ ритъма.

    Основната ми грешка бе, че не си взех хубави туристически обувки, ами за да се натегна на тъщата тръгнах с папуците, дето ми беше подарила и на втория ден още ми се ревеше…Още изчиствам момента дали не бе опит за покушение…Добре, че братята китайци са превзели и Империята, та евтинджос маратонки бол…

    План-програма изпълнена на 90%. За някои предвидени места просто не стигна времето (примерно Лондон Ай не го качихме, Мадам Тюсо също пропуснахме). Имам и файл с обекти / цена / време за придвижване и т.н. но не го качвам не зная доколко е актуално вече…

    Препоръчвам и навсякъде по музеите/замъците да се вземат „електронни“ гайдове (с копчетата дето ти приказват на английски в нашия случай, но има поне на 5-6 езика) - струват паунди, но можеш да чуеш и разбереш какво гледаш, а не само да обикаляш като хахав).

    Препоръчвам и да се ползва метрото-страшно уредена и удобна работа… Страшен фен му станах.

    За ориентир докато вървяхме пеша - основно хартиена карта и ако се скофтеха нещата (на няколко пъти се случи) – Томтом, качен на Nokia N73 с външно ГПС устройство вързано през синия зъб.
    И така на 26.03.2009 кацнахме в Лутън. Автобус и за 1 час бяхме на Виктория стейшън.

    На път за хотела:


    Срещу хотела много удобно кътче за среднощно малко питие и цигара:



    Мятаме багажа и тръгваме на първа опознавателна разходка. Дворецът – така и не ни извика кралицата на чай, ако и да се повъртяхме – абе никаква елементарна култура…





    Едно от най-известните места – Пикадили съркъс с известната реклама.



    Тоя надпис на Sanyo вече не е актуален – 2011 им е изтекъл договора (от 1978 е бил, от 1988 е с това лого) и не са го подновили. Сега там е реклама на Хюндай. Та така- кой *л - *л – кака се ожени. Снимал имам предвид….

    Мястото,от което след два дни щях да взема маратонките (и един фалшименто екип на Ман Юнайтед за бебета на великата цена от 10 лева):



    Явно не се притесняваха от проверки щото това си е баш на площада. Отдолу- хубав китайски ресторант на без пари ядене.
    Опит за нощна снимка на площада



    На връщане към хотела – пак опит за нощна снимка на двореца и паметника на Виктория



    И толкова за първи ден. Всъщност не. Имаше лека драма. Аха да си тръгнем – жената все пак от седем месеца не се бе отделяла от малчо. И вместо нещо джиджи – биджи без да се съобразяваме с час за хранене / приспиване и т.н. –като му ревна….Бре-чудо! „Детето, оставихме го, а ние тук на майната си…“. Баси мамата! Аз ли грешно се молих, той ли грешно ме разбра…Добре, че бях купил от тяхната ракия, та айде пред хотела с по една напитка и цигара (при мен бяха до 2-3, но не повече от 4) и туширахме нещата. Не че после Асан яде баница нея вечер, ама поне не стягахме куфарите наобратно…

    ДЕН 2

    На 27.03 е ден за посещение на Уиндзор. Пътуването е включено в Лондон Пас-а. Тръгваме от Виктория стейшън и за 40-на минути сме на позиция. Уиндзор е на 40 км от Лондон, супер малко градче, като нашата цел е замъкът Уиндзор- кралска резиденция от 11 век насам и най-големия обитаван (демек ползван по предназначение) замък в света. На отсрещния бряг на Темза е Итън и едноименния колеж.
    Гледка при влизане в града



    Уиндзорската гара:





    Това е пълноразмерна реплика на ей това



    Уличката от гарата към центъра



    В подстъпите на замъка



    Баси тревата…(има и баси тревата 2 в друга локация по-натам)



    Неизменният паметник на Виктория



    Улица



    Улица 2



    Замъкът (част от него де)



    Както се вижда си го строят и поддържат постоянно.



    Още малко











    Тук в тоя вътрешен двор не може да се влиза, щото тази част реално още се ползва от кралското семейство и не е туристическа. Продължаваме



    Това се е ползвало едно време – не е с цел декорация



    Ламба с енергоспестяващи крушки



    В тая градинка обичала да се разхожда кралицата





    Не е зле…



    Друга част





    Китайско. Доставено е 1856г.



    Изглед от високо



    Френско или португалско. Пленено е 1886



    Тия кремъци също не са за красота









    [IMG] https://lh6.googleusercontent.com/-EoJE5QTV9_c/UQbum-Qo-MI/AAAAAAAAFsg/fUiGNmCZWqk/s800/42.JPG[\IMG]



    И там не винаги безопасността на труда е на почит



    Детайли



    Итън колидж ако се не лъжа



    Затворената градина дето се ползва - от друго място.













    Смяна





    И така. От вътре нямам снимки-не даваха да се щраконти със светкавица, а пък тогава апаратът ми не позволяваше без, освен ако не искам да пресъздам силно модернистични импресии…Иначе си беше забележително!
    И отново в града





    Разходката приключи в късния следобед и поехме към Лондон. Решихме да се пуснем към и в Tate Modern – националната им галерия за модерно изкуство. Доколкото е на брега на Темза щяхме да видим и самата Темза през нощта.







    Millennium Bridge



    От самия музей също нямам снимки. Много интересно е направен, взехме си отново електронни гайдове, които си бяха Palm устройства-не само „разказват“, но и показват къде какво да гледаш (все пак сме сред модерно изкуство).
    Следва ден 3
    Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
    Grand Cherokee 3.0

  • #2
    От: Лондон и околностите

    Продължаваме...

    ДЕН 3

    Ден за музеи. После се оказа- ден за музей. British Museum. Тия са мъкнали, мъкнали, та са се оляли направо…Мисля, че трябва само за тук една седмица, за да се види всичко както трябва.

    На мен денят ми тръгна на кестерме. Първо – решаваме да слезем на Covent Garden щото е рано още и разхождайки се да стигнем до музея (то си е 10-15 минутки пеша). Слизаме от метрото-оказва се, че асансьорите не бачкат (тая станция е една от малкото без ескалатори, а с асансьори до повърхността). Т.е. по стълбите трябва да се излиза. Да, ама те са точно 193 броя, тесни, стръмни и задушни…Малък ужасТ…Как да е-изкатерихме ги.

    Излизам аз, вдигам техниката да щракам-пак ядец (то добре че го видях навреме де)- но кард инсъртид. А аз вечерта като съм точил снимките на компа съм забравил да я върна в апарата… За връщане до хотела – не става дума- разпада се плана. А и тия стълби, дори и надолу тоя път нямам желание да ги минавам, ако и да не съм човек със силно изразени признаци на клаустрофобия… Нищо че имам там три карти – нека си стоят на топло. Ясно е, че ще се купува нова…Ама пак проблем – още е рано и нищо не бачка…А и де да ги търся тоя тип магазини…

    Почти се примирявам, че тоя ден ще го карам на спомени и лентов апарат – еднодневка (такива поне продаваха във всеки сувенирен магазин в музеите) и що да видя- в едната уличка до музея-фото. Ряз натам- решетка. Един брат китаец се огуцва наблизо, сърба кафе и те така. „Брат китаец-да си от тук“-„Да“-„А тоя магазин да го знаеш кога отваря“-„Ами знам-като си изпия кафето, после незнам си какво и после го отварям – демек 40-на минути“-„Брат китаец-нямам 40 минути – сега ми трябва карта“-„Не може сега – не съм отворил още“-„Ти баща ти майка-спасявай, виж жената на Ф стои, изгорях“ – и му соча, а тя мойта си го има тоя навик профилактично да си е все на Ф.“Ама ще купиш-няма само да гледаш“-„Абе ще купя бе“-„ОК“. И отвори. Даже ме е яд, че не взех две – ей тъй да има, щото бяха драстично по-евтини от в БГ-то…

    Следващата изцепка беше чак към края на деня. Нали си носех раница (кво ли слагах в нея, ама да има) – оставих я на гардероб. Обаче кой да види, че гардеробът затварял мисля беше час по-рано от самия музей. Та 5 минути преди да затвори музея отивам аз гордо да си взема багажериите и едно момиченце беснее позеленяло, а около него се върти и охраната – вече щели да викат бобита да гледат к‘ва е тая раница аджеба и що е оставена. Е, сори – не разбира хинглиш, в Румънеску не учило английски, и те така – разминахме се. Що румънеску – не зная-така ми дойде. Ама няма да викам „булгар, булгар“, я. Тоя урок го знаем вече. Та ето и снимки:





    Тая огромна площ е покрита изцяло. Много сдухващо и подтискащо…



    Розетският камък. От него е тръгнало разчитането на йероглифите-един и същ текст е бил написан и с йероглифи, и на гръцки. Ами ако не е?





    Снимките са много, слагам някои…





    Предвидено било за саркофаг, ама не е ползвано и по-късно е утилизирано като вана.



    Скарабейче



    Описанието на цар Шабака от сътворението на света до тогавашния момент. Повреден е, щото е ползван и като мелничен камък.





    Горе и долу – нещица от Асирийската империя (ако не ме лъже паметта).



    Възстановка на портите на двореца на Салманасар III (858-824 пр.Хр.). Запазени били само бронзовите елементи.



    Има цели галерии, опасани с тези. Голямо къртене е било….





    Мраморна възстановка от римско време на елинско изкуство. Както може би знаете, всички елински скулптури са били от бронз. Обаче в по-късен етап бронзът е потрябвал за други цели и е претопено всичко. Добре поне, че са правели мраморни копия…



    Братята македонци сигур жълто пускат като я видят тая карта. Майтап!



    Егати ръката трябва да имаш за това







    Гробница (описанието е под снимката – да не го преразказвам)





    Ето ги и липсващите от Акропола нещица





    На тия младежи гърбовете им не се виждали, щото били сложени по фасадите, но майсторите не са били ургуляци и са ги направили както си трябва.



    Ръчичка, част от някогашна статуя.



    Това убийте ме – не се сещам сега какво е…



    В т.нар. Дарвинова секция. Само тук трябва страшно много време, ако реши човек да гледа всички пособия, книги и т.н.



    Нещо много интересно за мен – образци от Южна и Северна Америка и най-вече на Ацтеките.













    И отиваме „на мумиите“. Много неща имаше и там, но бързо се изнизахме – яко смърди, непроветрено и едва се разминаваш от хора – просто няма как да се насладиш на това, което гледаш.











    То не че е много за наслада….





    Това е точно под купола







    Горният младеж е намерен тук (снимката по-долу) и е на има-няма пет хиляди и нещо години.



    И на котките не са прощавали.



    И следват индийската и китайска части.





















    И тук вече на излизане.



    Та до 20 и нещо си разглеждахме. После разходки по улиците – Сохо, Оксфорд и т.н., но снимки няма…И почивка за ден 4.

    Следва ден 4.
    Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
    Grand Cherokee 3.0

    Коментар


    • #3
      От: Лондон и околностите

      ДЕН 4- План – програма – Уестминистърското абатство и разходка по светло в района, Гринуич (с корабче), Tower of London















      От Уестминистер нямам снимки от вътрешността. Много история, много нещо иначе вътре. Прилепихме се до някаква група с гид на английски и послушахме доста…

      Вече в корабчето на път към Гринуич. Силно препоръчвам. В корабчетата има млади момчета, които обясняват какво виждаме от ляво и от дясно. И на слизане който иска оставя бакшиш. Ние случихме на супер забавен – яко майтапи пускаше. Чак ме е яд, че не носех камера да го запиша….











      Тези се продават. По над милка в паунди едното кутийче.





      Тези също







      Тая част въобще е също пропита с много история. На който му е интересно – да цъкне в Гугъл-а wharf.

      Сити-то





      Вече приближаваме.







      Основните неща да се гледат тук са няколко. Клиперът Cutty Sark, старият Кралски морски колеж и Националният морски музей (внушителна сграда) и кралската обсерватория. Cutty Sark беше целият скрит зад високи пана – реконструкция. Целта ни за деня бе единствено обсерваторията. На път за там.





      Тук следва „баси тревата 2”. Как го поддържат това бе! Равно, хубаво, няма кал и прах даже! А в тоя ден даже бе и дъжделиво в началото! И хора щъкат отгоре, пикници, фрисбита, едно – друго! Ама зелено, та зелено – да идеш и да Рупаш….





      Изглед отгоре – по комините може да се ориентирате откъде дойдохме. А тия комини са на топлоцентрала. Не зная дали бачка още.



      И вече на входа на кралската обсерватория.









      Табела какво се вижда – да не се пулим и цъкаме само…



      Нулевият меридиан. Другото е т.нар. Millennium Clock, който е точен до една милионна от секундата.



      На две места едновременно





      Това е срещу „вратата” преди няколко снимки. Културно – опашка за снимка пред тоя паметник, стъпка в страни и машинка, която срещу няколко паунда ти принти удостоверение, че си бил там (мястото за името – с точки – та да си го попълниш).



      Малко по-настрани е мястото на нулевия меридиан, което се е „ползвало” като такова до 1850 г.



      Camera Obscura. От самата обсерватория от вътре нямам снимки по гореказаните причини. Иначе също е интересно много. Първи часовник, който не е „губел” време по време на мореплавания и т.н.



      Малко разходка из града, хапване в местна бирария и айде наобратно. Тоя път сме с по-големичък кораб.



      Който впоследствие сменихме – Темза се беше качила вече драстично (мисля с 3-4 метра) и високите кораби не можеха да минават под мостовете.

      Последният обект за деня – Tower of London. Не много приятно място, напоено с много кръв… Малко са тия, дето са били там и са се върнали. Там са и безценностите на короната – демек кралските бижута. Зверска охрана в тоя сектор, под земята, всичко зад големи дебели витрини, само един вход / изход с огромна блиндирана врата, за секунди постаментите, на които стоят бижутата могат да се скрият под земята, никой не те оставя да се моткаш, а се качваш на подвижна пътека, стоиш на място и тя те върти около експонатите. Който се интересува – може да види какво включва колекцията. Не е зле…











      Прочутите врани. Тоя комсомолец работата му е само една – да се грижи за тях. Работата била много престижна и се предавала от поколение на поколение. Между другото – навсякъде са инициалите на кралицата (ЕIIR). Като се възкачи следващия владетел – всичкото това ще се сменя с неговите инициали…









      Скулптура на Брайън Катлинг – в памет на всички обезглавени в кулата. Стъклена възглавница с с форма все едно има положена на нея глава. Около кръга – имена на обезглавени. И кратък стих: "Gentle visitor pause awhile, where you stand death cut away the light of many days. Here jewelled names were broken from the vivid thread of life, may they rest in peace while we walk the generations around their strife and courage under these restless skies."



      Това е фонтан, ама е зима още и не работи.





      И така приключи обиколката. Мисля след това имаше мотане пак по центъра, малките улички, магазинът на National Geographic (там само откарах 2 часа в гледане…), Harrods май че беше пак тоя ден – ей такива работи – да напълним очите…

      Още малко остава – утре (по-късно днес всъщност) – ден 5 и малко ден 6 преди да си тръгнем…
      Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
      Grand Cherokee 3.0

      Коментар


      • #4
        От: Лондон и околностите

        ...хубави спомени

        Коментар


        • #5
          От: Лондон и околностите

          Много красиво!

          Благодаря за споделеното!
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

          Коментар


          • #6
            От: Лондон и околностите

            Ден 5

            Почваме с National History Museum. С две думи – м*та си джеса…. А по-конкретно:











            Златце – имало е около него кварц, който са изчистили с химикали и е изскочило това:























            Възстановка на Т-рекс. Движи се и реве. Тук май е мястото да отбележа – страхотно направено (и не само там, ами и в следващите музеи)! Особено за подрастващи деца (то и беше пълно с групи де). Обяснено, с табелки, сравнения с човешки ръст, любопитни факти, които децата да запомнят (па и възрастните), на места – интерактивни игри (екрани, копчета, звуци) – абе направено да е интересно!



            Яйчица



            Зъбки



            Ръчичка



            Краченце



            А всъщност така изглежда нашето семейство



            Мозък (истински)



            Как ни вижда собствения ни мозък (не горния)



            Саблезъб тигър трябва да е това.



            Натурия







            По-долу следват още няколко музея – на техниката, на медицината…забравил съм ги… Те всички са супер близо до National History Museum и щеше да е грехота да ги пропуснем, а имаше какво да се види. Апропо, в залата с първите изчислителни машини и компютри, която уж много внимателно обиколих – нийде не видях името на Джон Атанасов… Супер странно ми се стори…

            В единия от тези музеи видях и нещо, което ми се струваше до момента невъзможно – сложен един як ролекс и пише „който го вземе – негов е“. Няма стъкла, няма охрана… Посягаш и … нъцки – хващаш въздух… Оказа се триизмерно холограмно изображение – ама откъдето и да гледаш, колкото и близо да се „навреш“-няма как (или поне аз не успях) да разбереш, че е „картинка“…







            Rolls-Royce Pegasus:



            Тук започва секцията на всякакви лодки и подводници





            Изчислителни машини

            ERNIE 1 – машина за генериране на случайни числа. Генерирането ставало в резултат не на софтуер, а на случайното придвижване на електрони през неонов газ. Около 1957 е почнало да работи това чудо.



            Това е да се смятат диференциали



            Механичен аналогов комп







            Първият двигател дето не заема една стая, че и е ефективен



            Ф1 наобратно



            И така. После пак разходки по тъмно. Ако се не лъжа – входа към Хайд Парк (единия де). Има уж и други нощни, но няма какво да ви показвам „бой на размазани негри в тъмна нощ”.



            Следва ден 6
            Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
            Grand Cherokee 3.0

            Коментар


            • #7
              От: Лондон и околностите

              Казваш "Нищо ново".. Аз 3 пъти съм ходил и след видяното от снимките ти, ще знам за напред къде да отида!!!
              Благодаря!

              Коментар


              • #8
                От: Лондон и околностите

                Ден 6 (по-надолу в поста – и последния 7 ден)

                Отиваме към двореца Кенсингтън. Уилям Трети и Мери Втора го правят. Преди това се е казвало Nottingham House и го купуват през 1689 и се развъртат. Дом и лобно място на немалко крале и кралици, през 1888 е яко запуснато и аха да го продадат даже. През 1897 почва кампания за спасяването му и лека – полека и реставрацията. Там е бил и последният бал на дебютантките – през 1958. Там е живяла принцеса Даяна, а кралицата сега си пази там огромна част от роклите. Абе кралска работа.











                Изходът (поне за туристи де). Вътре нямам снимки…







                И ей тия щъкат из градината (и Хайд парк, както се оказа после; не ми се мисли тук за колко часа ще изчезнат).



                В зимната градина хората са спретнали сладкарница.



                В градината



                Вече в Хайд парк



                Паметникът на Питър Пан. Много държах да го видя – не зная защо.





                По мемориалната пътека на Даяна



                Мемориал в памет на Даяна. Представлява овал, в който тече вода. Направени са изкуствени водоскочета, абе красота – създава илюзия за безкрайност, енергия и т.н.







                Време за кафе и хапка – 9 паунда молим…



                Чудех се за чий целият парк има едни широчки алеи с нещо като талашит / пясък (и не само там – примерно от парка до Бъкингам също) – за колела не става…. Ами оказа се за това:



                Явно това е било за деня + общи обиколки, щото следващите ми снимки са чак на смрачаване – на Пикадили.





                И така – ден 7 (последен)

                Ей ни го хотела.



                Цопнахме се пред Бъкингамския дворец – да се пробваме да видим смяната + конюшните. Е, не ни се получи – смяната я изпуснахме, а конюшните затворени – точно същия ден имаше среща на Г-20. За сметка на това около Бъкингам вреше. Коли летят, кралската кола, конници в парадни униформи – абе цирк. Направи ми впечатление, че ако и да бяха събрани най-най на политическата върхушка – нямаше блокажи на движението / ограничения да достъпа на хора. Само ако някоя кола с важен трябваше да мине – ескорт мотори (мисля 6 бр.) осигуряваха коридор – двама карат напред, двама с колата, двама отзад. Предните спират на двете перпендикулярни страни на кръстовището и спират движението, в тоя момент минават колата и леко отзад задната двойка, която започва да изпреварва колата и да дърпа напред, тия дето са блокирали изчакват малко и дават ряз и на практика стават задната двойка, а предишната задна вече затваря следващото кръстовище. Европейска работа…







                Тия трополят и викат като луди











                Все пак се пазим от народната любов



                По пътя към триумфалната арка на Уелингтън ако се не лъжа.



                Ето и арката и изгледи от нея.







                Вижда се горе Хайд парк корнера. Тук ми се върти да имах някаква тегава история ама с тоалетна ли да е било, с изгубване на благоверната ли (че тя няма навик да си носи ГСМ като сме заедно) – спомен нямам вече…

                Конете дето са върху арката



                И пътя, от който дойдохме и дето води до Бъкингамския дворец



                Хайд парк от другия край



                Това май беше някакъв паметник на глупостта – двама братя бизнесмени почнали да строят, ама криза, едно-друго и приключили участие. А може и да греша. Не съм сигурен.



                Пообиколихме още някоя къща на знатни тамошни люде, бирички, едно-друго, до хотела да си вземем багажа, после Виктория стейшън, автобус, Лутън, самолет и София.

                Ами мисля добре ни се получи – нито много – нито малко. Обаче определено се влюбих в тоя град – не знам защо – много ми харесва. Даже и кварталите им с тъмнозелени са едни спретнати и чисти (поне през които минахме). Не бих отказал още 10 пъти по толкова да изкарам – и все ще има какво да се види.

                P.S. Няколко пъти след това съм бил и в командировка, последно миналата година – и още повече ми допада тоя град…

                P.P.S. Я да не завършвам с тая грозна снимка – още една.


                Дано поне малко да ви е харесало
                Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                Grand Cherokee 3.0

                Коментар


                • #9
                  От: Лондон и околностите

                  Хареса ми, при това много! Коментарите и богатият снимков материал ме върнаха в далечната 2000 г., когато посетих Обединеното кралство. Впечатляващо е, и Вие сте успяли да го пресъздадете и представите на нас. Поздрави!

                  Коментар


                  • #10
                    От: Лондон и околностите

                    Много интересен разказ и чудесни снимки! Аз нищо от музеите не успях да видя там (нямах време), но следващият път няма да пропусна.

                    Благодаря !
                    Кръвна група 0+

                    Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

                    Коментар


                    • #11
                      От: Лондон и околностите

                      Беше много интересно! Хареса ми, коментарите също

                      Коментар


                      • #12
                        От: Лондон и околностите

                        Благодаря
                        878511557

                        Коментар


                        • #13
                          От: Лондон и околностите

                          Много хубаво, мерси.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Лондон и околностите

                            Благодаря и аз за снимките и описанието на снимките.

                            И аз видях доста нови и интересни неща, нищо че живея тук в Лондон
                            Тук определено всеки ден може да откриваш нови места и да е различно.

                            Поздрави,
                            Калин
                            .

                            Коментар


                            • #15
                              От: Лондон и околностите

                              Калине, определено. След това няколко пъти съм посещавал Лондон по командировки - ами всеки път различно и ново откривам... Последно бе няколко месеца преди олимпиадата - като знам какво строителство кипеше и как ремонтираха и метростанциите - може и да не позная някои места сега. А много ми хареса и как на излизане от Сити-то след London Bridge има "шпалир" от пъбове, които към 18.30-19.00 просто гъмжаха... Абе много ми допада тоя град....Само дето карат от грешната страна, ама ще се научат
                              Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                              Grand Cherokee 3.0

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X