Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София - Лондон - София (закупуване на кола)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• София - Лондон - София (закупуване на кола)

София - Лондон - Rhyl (до Liverpool) - Бруж - Брюксел - Щутгарт - Будапеща - София

Преди няколко месеца (10.2011) ми дойде идея да си вкарам една кола от Англия , и за 2 седмици си харесах това което търся в ebay.co.uk
    организирахме си отпуските с жената и следните приготовления още от тук:

- Билет от Wizzair Sofia - London Luton + (Luton - London Ticket) 100-200 EUR колкото по рано се резервира толкова по-евтино
    - Билет за Обиколка на Лондон - Online е малко по евтина към 20лири (http://www.theoriginaltour.com/)
    - Билет за влака Лондон - Rhyl с 2 прекачвания , и online е доста евтино около 160лв за двамата ни излезе (http://www.thetrainline.com)
    - Мой познати ни резервираха Hostel в Rhyl за 40-50 лири
    - Хотелите в Брюксел и Букурещ щях да ги резервирам в (http://www.booking.com) когато купя колата защото можеше да се окаже че ще се обикаля за друга

Първоначалния план със спането беше да се спи в Брюксел но не всичко е по план .

Wizzair беше ок с изключение че беше доста тясно...
    Летището беше препълнено от руснаци и негри идващо с low-cost компании имаше опашка на паспортно гише но за 20 мин минахме
    Въпреки че съм живял в Африка и Западна Европа общо към 7 години за първи път отивах на острова и организацията на движението ми се стори доста странна даже се почуствах като в някакъв психо сън. Всичко им е на обратно улици , кръгово, обувка ти дават лява да пробваш, лъжиците и вилиците всичко...
    Англичаните ги видях доста по печени от немци, австриици и т.н.

Ето го и великолепния Лондон ...

В една църква се заиграхме с 2-3 катерички

на свечеряване се забелязва повишаване на трафика доста

След това се запътихме към гарата , взехме си онлайн билетите от машинките и се натоварихме в влака.
    Доста приличен влак с единични седалки. Интернет има на всякъде но е платен след това и в Белгия беше така.
    Сайтът за билети така беше изчислил пътуването че имахме само по 10 мин за 2те прекачвания. По средата на пътя се обади машиниста и каза че поради проблеми с електрическата мрежа ще се отклоним и ще закъснеем с 1-2часа ... шаш ! ще си изтървем връзките... както и да е след 30 мин ни съобщи че проблема е отстранен.
    първото прекачване 23ч вечерта беше в по празен влак с 4 фургона по занемарен имаше един луд и един пияни в целия вагон.
    следващото прекачване беше във влак наподобяваш нашите селски влакове от 80-те и беше фрашкан с турци , негри, араби и пияни англичани... едни пеят други се разправят ... беше интересно но нямаше къде да се стои прав дори.

В 24ч. пристигнахме в крайбрежното градче , познати ни взеха и направо към хостела ... обаче в хостела никой не отваря ... 1 час звъним на вратата на телефоните тропаме ... а на вън студ един вятър духа той океана на 200 м. .... накрая ме светнаха че Петък там се нафиркват до смърт и трудно ще ги събудим.

През две преки си намерихме хотел на същата цена , вътре един нафиркан до неузнаваемост ни настани.
    Хотела беше ок за тези пари, стар ретро стил но едни големи стаи и огромни високи прозорци . Сутринта на закуска ни питаха нормална закуска ли ... и ние "еми ДА" еееееегатио закуската 3 наденици, боб , един препечен мазен бекон колкото паницата , яица и т.н. аз изядох 1/2 от всичко а бях гладен.... чая беше супер силен , в заключение закуската беше обилна !

ето го и океана

След това спазарихме колата , там пътни такси и застраховка платихме и тръгнахме.

След това се отбихме с жената в някакъв пазар близо до Liverpool с добри стоки

Трябваше да отидем за един Hardtop за кабрито което бях го спазарил чак до Kingsbrige на майната си в едно село докато стигна до него от магистралата съм карал поне 20 км в тунел от 2-3 метрови храсти които са ги изрязали като огради на техните ниви .

Човека беше мн печен даже се разбрахме до 23ч да ме изчака. Мн ни се изкефиха че си правим екскурзия

И от там до Dover.
    По пътя изтървах една пресечка и iGo-to ме прекара през някакви нормални пътища ... от начало се ядосах но после установих че е по добре щото по магистралата не може да видиш малките кокетни английски градчета.
    И така през ноща в едно градче докато си настройвах опции по GPS-a леко криволичех с 20-30 км/ч и отзад сирени ... спортна кола, криволичеща , млади хора, през ноща ...какво ли са си помислили .. оказаха се доста любезни - казах им че съм за Европа и съм се отбил от магистралата по погрешка и търся пътя на GPS-a и почнаха даже да ми обясняват ... мн печени дори и документи не ми искаха.

Един приятел ми резервира пак онлайн билет за фери-то (Жорка тенкс ) , излиза с 20-30 % по евтино, но ако знаеш за кой час ще смогнеш.
    На ферито само си казваш кода и името и ти дават билета. там си купих интернет за 5 Еур но не можах да се свържа с моя андроид.

дремнахме 1-2 часа в ферито и айде пристигнахме в Европа

ей тамън свикнах с лявата лента и сега пак дясна

франция - белгия е 20 -30 км ...

след 1-2-3 часа бяхме в Бруж.. за този град се бях зарибил от този филм - In Bruges ( 2008 )

Като цяло Белгия ми направи впечатление на най-скъпата държава в ЕС.

Хостелите се бяха препълнили и затова се принудихме в този хотел да отседнем.
    Имаше и малко зор да намерим място за паркиране защото паркинга в хотела беше зает (се заплаща допълнително) но на 500-600 м от хотела имаше места

Така .. града е уникален , мн. ми хареса, е доста повече туристи имаше от колкото в филма определено си заслужава да се види и задължително по двойки ... малкия стар град е ограден от канали и е доста романтично.

Закуската и после към Брюксел искахме да намерим МиниЕвропа ... а то се оказа че има друга забележителност там - Atomium

заслужава си да се види има даже и аудио ръководство на български което ме впечатли.

Иначе от вътре гледката и ескалаторите са впечатляващи историята не толкова ... идеята не ми хареса (как и защо е построен ... за някакво експо 70те години)
    Има малък ресторант на най-горния етаж, който е достъпен само с асансьора.

Точно до него е и Мини европа. Готино е да се види особено ако си с малчугани . Имат много добра програма за малки деца с тестове да обикалят и да търсят забележителности в нея.

Ето го и Рилския Манастир

Минахме и през Европейския парламент

Брюксел центъра като всеки голям град има хубави неща но и лудницата е голяма , ние след 18ч ни трябваха 1-2 часа да излезем на магистрала

По пътя между Белгия и Германия няма граница но след 10 км имаше полицейска блокада, който ни спряха и питаха само за къде сме и ни пожелаха приятен път

За 6 часа бяхме при наша приятелка в Германия близо до Wurzburg, която ни нахрани и подслони, за което ти благодарим Радост

На следващата сутрин нещо се забляхме с кафе и приказки и тръгнахме чак в 11ч . към 22ч бяхме в Будапеща.

С едно спиране за хапване и спиране на може би най-евтината бензиностанция на самообслужване в западна Европа, която я намерих благодарение на iGO-to
    Малко след като влезнахме в Австрия, отбива се 0,5-1км само но нямаше табелки за отбивка
    Цената беше поне с 5-10 цента под тази на другите бензиностанции.

Бях резервирал още от Белгия един кораб-хотел в центъра Будапеща , излезе доста оригинален спиш поклащайки се от р.Дунав и изгледа от стаята беше невероятен .
    Препоръчвам го лично на всеки този хотел и то си вземайте винаги Вип стаята. Цените в Унгария се доближават до българските.

През Унгария и околовръстното на Будапеща бях минавал доста пъти - доста добри магистрали имат , но със столицата им ме изненадаха.
    Толкова много паметници и замъци не съм предполагал че може да имат.
    И всичко осветено чисто...

На следващата сутрин тръгнахме ... и 20 мин след като излязохме от Будапеща на М5-цата изпреварвам една полицейска и след 2мин гледам тия с бурканите от зад ... ШаШ!
    Полицая слиза и ме пита :
    - говориш ли немски?
    - да.
    - бла бла нещо на унгарски .... единствената дума на немски беше "светлините" ... бла бла пак на унгарски.
    след още няколко изречения на унгарски разбрах че са ме спрели за светлини и се разбрахме вместо да си плащам тикета за 80 еур в пощата да му дам на него 20 еур , та даже му дадох 15 еур + 5 лири че нямах точно 20 еур

След това имаше зверско задръстване заради някакъв камион по магистралата изгубихме към 30 мин там.

Минах през Румъния защото английската застраховка не важи за Сърбия.

Пътищата по Румъния са нови но само двулентови и минахме поне през 3 големи града като в нито един нямаше околовръстно само през центъра се минава , което бави ...

Преди да излезем от Румъния , пак ни спряха полицай с чист сръбски.
    Вика колега имаш ли си аптечка пожарогасител ... викам имам специално заради вас си ги купих ... вика айде черпи нещо ... дадох му 5 Еур той иска още ама не му дадох

С ферибота извадихме късмет , точно престегнахме и влязохме последната кола...

На БГ границата като последна кола слязохме първи и минахме бързо
    Последно редактирано от valiotonev; 01-02-12, 18:19.
    Opel Frontera 25TDS(VM41B) 1997

От: София - Лондон - София (закупуване на кола)

Браво!

Коментар

Молодцы ! Човека е човек,когато е на път !
      Тоя маршрут съм карал 25-30 пъти в двете посоки.Даже в събота,ако се покаже Слънчо,пак....
      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Приятен пътепис
        Благодаря

Коментар

В Румъния можеш да влезеш през Ченад /Cenad/не през Надлак и се спестява към 60 км ,а и не се минава през Арад.

Да са живи и здрави приятелите!

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
            В Румъния можеш да влезеш през Ченад /Cenad/не през Надлак и се спестява към 60 км ,а и не се минава през Арад.

Да са живи и здрави приятелите!

Благодаря , аз го изживях пак докато го писах ... добре че имам свободно време сега !

Скоро ще драсна и приятни Мото пътеписи по Родопите, Гърция и Сърбия

За Румъния честно казано следвах навигацията през цялото време и карта не съм поглеждал 3500км та тука на картата може и да не съм дал 100% верния маршрут

Коментар

Много свежо!
              Мерси за споделеното
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Преди бая време съм минавл през Румания като гледам освен че са пооправили малко улиците маи друг напредък няма....полицията все си иска кинти..върха беше когато беше бомбардиривките в Сърбия и само през Румания се минаваше за на юг..

Коментар

Много добре написано и хубави снимки , Брюксел май ще е следващия град който ще посетя.Минавал съм много пъти по околовръстното .
                  Румъния ...майко мила , не искам вече да чуя за минаване от там , бих минал отново само ако съм сам(не с навигаторка крещяща блъскаме сееее) .Ония карат като сякаш са сами на пътя.Турчина с ТИРа дава левия мигач и започва да изпреварва а насреща идват коли ...аз кво правя ,къде отивам,пред мен камион до мен камион в дясно мантинела...не не не ,никва румнъния повече...
                  Сега напролет мисля нов маршрут , Тръгване Лондон-Брюксел -Люксенбург- Фридрихшрафен (посещение на авиоизложение 16-18април)- Мюнхен- Любляна -Загреб-Белград -София
                  Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

аз не я видях толкова зле Румъния, а за маршрута - доста добре звучи

Коментар

Още го планувам , дали да заобиколя Хърватска и да вляза през Унгария в Сърбия или да давам газ през Хърватска което повече ми харесва като идея понеже никога не съм ходил там.
                      Някой знае ли колко пари е застраховката за Хърватска ако я купя от границата?
                      Щях и нещо друго да споделя относно регистрацията на БМВто ,предполагам вече е с БГ номера но този частен номер който е на него М3 тук в англия струва към 500-800 паунда.Можеше да го продадеш.Ако не си го регистрирал още в БГ не е късно да се продаде регистрацията и да си вземеш друг номер нормален,струва някакви 50-60 паунда мисля трансфера.

Коментар

Първоначално публикуван от IVO-AIR Преглед на мнение
                        Още го планувам , дали да заобиколя Хърватска и да вляза през Унгария в Сърбия или да давам газ през Хърватска което повече ми харесва като идея понеже никога не съм ходил там.
                        Някой знае ли колко пари е застраховката за Хърватска ако я купя от границата?
                        Щях и нещо друго да споделя относно регистрацията на БМВто ,предполагам вече е с БГ номера но този частен номер който е на него М3 тук в англия струва към 500-800 паунда.Можеше да го продадеш.Ако не си го регистрирал още в БГ не е късно да се продаде регистрацията и да си вземеш друг номер нормален,струва някакви 50-60 паунда мисля трансфера.
                        към 20 еур е магистралата там а застраховката сигурно колкото в Сърбия е сигурно застраховката но има варииант да има опция да е валидна и за Сърбия.

този номер нямам идея как да го продам, а и тия лелките в нашия КАТ ми взеха табелките

ако знаех как става можеше да си зема транзитни номера за 50-60 лв

Благодаря все пак

Коментар

Ще разпитам още за Хърватска ,има 1+ месец до тръгването.
                          С транзитни номера става също , само застраховка да има с тях и няма проблем .
                          А относно частните номера ,казвам на всички от форума които купуват коли от Англия . Някои от номерата са transferable ,димек частен номер и може да се продаде даже след като е закарана колата в БГ но преди да е регистрирана в БГ естественно . Някой от номерата струват повече от колата . Като се купува кола в талона V5 пише дали номера е transferable. Тук има също информация http://www.direct.gov.uk/en/Motoring...tes/DG_4022576
                          Разправия е ама ако си струва парите защо пък не .

Коментар

Много красиво. Благодаря!
                            Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Благодаря, хубаво си направил, че си снимал.
                              LZ1ZAH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X