Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mariazell - Австрия на шейнички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mariazell - Австрия на шейнички

Както става ясно от заглавието става въпрос за курортното градче в Алпите: Marizell.
    Намира се на около 140км от Виена в провинцията Steiermark.
    Ето как започна всичко:

С колегата миналата събота пиивайки сокче (вие какво си мислите , че има в чашките?) решихме неделя сутринта да скокнем до Mariazell с гаджетата. Избрахме точно тази дестинация, защото моята приятелка има роднини там, тъкмо да ги види и да се пуснем по веднъж на пързалката (само за шейнички).
    Вечерта на пияните си глави (това шишенце дето точи от него до половината го друснахме) , се разбрахме към 9 пред сръбската скара в квартала на по баничка за изтрезняване.
    Аз докато се моткам и пуфкам ,че ми се спи, приятелката грижливо премества багажа от бусчето им в моята талига:

Във Виена слънце, няма и помен от сняг ... хапнахме по един врел бюрек , нафта колкото толкова , и газ по магистралата. Така 90тина км , и после излязохме ... и веднага всичко се промени ... слънцето изчезна и почна да вали яко сняг: (не се притеснявам, чисто нови Good Year гуми ... пък нека си вали)

Тия всички пред мен с по 50 карат, все едно са на кънки, а всички имаха вериги .... голям зор докато ги изпревара, щото талигата има някакъв бъг и влиза в авариини режими (пак върви , но вместо 177 има сигурно 90 магарета под капака)

Работата загрубя нагоре ,но ние си пръхтим с 80/90км/ч и дори триъгълничето на километража не се обажда
    Тъкмо спряхме да отвием крановете ... и дойде снегорина. Е как ще ги изненада зимата, като в цяла Австрия се рине с такива машини?
    Лятото извозват боклуци, камъни и тнт ... зимата снегорини. Много в 1 !

Преспата която е зад колата я бутна в дерето без да се замисля този звяр оранжЕв!

Пръхтим си ние в селата и гледаме хорския сеир ... едно ринене на сняг , едни машини ... направо ужас. При нас във Виена 10° жега

Лятото мястото е ненормално за мотори .... и съм там!

2 часа след тръгването бяхме вече на целта ... именно градския център. Купуват се някакви талончета за паркиране , но аз като един истински природозащитник реших да спестя тия 5гр хартия!

Понеже е неделя и нищо не работи, се забихме в църквата на Центъра (за нея след малко!)
    Главния вход беше меко казано ... затрупан!

Влязохме вътре (не бях идвал) ... и останах без говор:

За църквата и българската връзка при реставрирането и:
    На гаджето вуйчо и , през 92 емигрира в Австрия. По професия , художник , склуптор (дали го написах правилно?) ... абе човек на изкуството.
    Избира си да живее в курортните градчета и от лагера в Treiskirchen го пращат в Marizell. Та до ден днешен.
    Преди Х години (не питах) , църквата започва да се реставрира и той е един от малцината избрани да вършат тази пипкава работа. Занимава се както с фасадата така и с иконите вътре.
    Той лично сподели , че вътре за забранено да се палят свещи и няма парно, защото топлината вдигала праха на горе който полепвал по иконите. (аз се чудя , защо не беше опушено!).
    Ако ходите на там , да знаете , че Stoju Georgieв (Стойчо Георгиев) от Пловдив има пръст в цялата тази красота! Във всяка галерия в града има негови рисунки, ръчно правени часовници и тнт тнт ... т.е. неща за богати туристи (аз съм беден ... така ,че само ги погледнах)
    През това време от вън беше нещо такова:

От там дирекно към кабинковия лифт който води горе на планината с 2 шейнички под ръка (голямо бутане докато се хванем на тях!)
    Лифта струва 9€ на човек да те качи до горе , а дневната карта (нагоре и надолу) струва 29€. Ние по 1 път се пускахме , щото бяхме по анцузи ( а аз като по отворен отгоре бях сложил панталона за дъжд от мотора )

Ето Я!

Има локомотивче "паркирано" ... което използвахме за снимка:

Ето клипче с качването по лифта ... музиката я сложих произволно, да не слушаме унгарските туристи как си говорят на техния "меден" език!

Слязох от лифта и седнах ... моя моя моя, шейничката си е моя

Добре , че си имам добра приятелка да ме дърпа (само за снимката де, на всички ни е ясно , че аз я дърпах постояно)

Това му се вика детски кеф: ( а аз да дърпам!)

Пистата я пуснахме за 30мин , като падахме на всеки завой ... и дупето още ми е синьо ... (догодина с шейнички с кормило!)
    Вече приличахме на снежни човеци:

Малко гледки от пистата: (за ските пистата е от другата страна на планината ... може с тоя лифт да се стигне или с другите 2!)

Е тая дупка , я помня цяла седмица като сядам:

Ето го и плана на планината:

Цените:

Слънцето взе да се показва и тук

Добре се справи мечо , макар и болен:

От там отпрашихме от другата страна на склона (там живеят роднините) да пиинем чайче
    Ски училища колкото искаш .... едни лапенца на по 4 години карат като Алберто Томба

Снимка за спомен

Видяхме роднините и газ обратно ... че си имах работа вечерта във Виена

Това е , друг път пак!
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Mariazell - Австрия на шейнички

878511557

Коментар

Благодаря за прекрасната зимна разходка!
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Браво Фаче

Добре че качвате снимки да видиме и ние тези пързалки

Поздрави
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ето как и аз си изпих сутрешното кафе с красивите гледки от Mariazell.
          Благодаря за споделеното!
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Много красиво!
            Няма ли още?
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Колкото и пъти да гледам снимки от Австрия, колкото и пъти да съм там, винаги виждам същата природа като при нас, същите дадености и красоти, същата липса на полезни изкопаеми и т.н., но неясно защо, всичко останало е точно на 180 град. Тая страна загуби две световни войни, и въпреки това е едно от най-добрите места за живеене и работа в света.
              Ей Богу омръзна ми да се питам, кога най-после столица ще ни стане Виена, а не София, та и тука живота да е подреден като там? Матряла ли е виновен, или пяната("елита") дето извира от матряла докато го джуркат наляво надясно - не знам, пък и вече не ме интересува! Аз така или иначе, по едни или други причини не мога да се преселя да живея там, въпреки че страшно ми се иска.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Това е всичко от този ден. Ние бяхме само за няколко часа в планината, просто да се разходим и да ни се продухат махмурлииските глави.
                Тия дни нещо любопитно от Виена ще има ... но като му дойде времето!
                Лек ден на всички
                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Найстина много красиво,никога не съм бил в Австрия,но като гледам снимките във форума от там ми се иска да отида и да не се връщам.

Коментар

Благодаря за снимките и че го сподели с нас!
                    LZ1ZAH

Коментар

И аз благодаря за хубавите снимки

Ама най-красивите снимки са тези, където се вижда ВРачански мечок.

Поздрави и от мен.
                      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Страхотен пътепис!И стила,който използваш искрено ме разсмя Продължавай с пътеписите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X