Понеже не ми стигна пътуването с мотора, реших да си направя още едно дребно пътуване до морето.
Най-близкото ми е на 430км ... в Италия / Триест.
Този път бях на 4 колела ... щото ме беше нещо страх с мотора (покрай предния пиньон имаше някакви съмнения , които отпаднаха).
В събота бях на работа, понеделник почивен ден , вторник си взех почивка.... 3 дни и 2 нощувки имах
Събрах си багажа ... е нали свикнах с мотора да пътувам така, че се придържах към нещата с които пътувах към Испания....
Този път взех газов котлон от един приятел ... и си купих тенджарки, нож , виличка и лъжичка, като си мислих , че ще си направя вкусна супа , която ми липсваше толкова докато пътувах с мотора.
Събрах багажа в 2та ми куфара за мотора и газ към морето

По пътя в Австрия видях нещо мн яко ... Puch G 240 дърпаше това чудо:

След 4 часа бях на морето и пиех биричка а гледката беше тази:

Тук се замислих ... защо да бия толкова път до България (1000км до Враца и още поне 400 до морето) ... като морето е на 4 часа от Виена .... хм ...
Вярно , няма пясък ... камъни са ... но затова пък е много много много ... (казах ли много?) чисто:

След 4 часа и 15мин (1 голяма бира)... вече бях във ваканция ..

Докато си лежах и четох ... се огледах ... брей , това пък откаде се взе ?

Поопържих се и беше време да отида до Triest да видя какво съм пропуснал миналия път с мотора ...

Този път си носех и разговорника (и миналия път го носех, ама незнаех) ...

Отидох до паментника да видя оная бабичка какво точно показваше с разперени ръце ... хм , явно едно време му е бил такъв ... сега с времето е станал по-малък:

Не си мислете , че ние сме някакви по малки от италианците .... и техните жици висят по фасадите !

И те си седят по лотките и пият бирички ..

А ние гледаме лошо ... или най-вече гладно!!! Нямаше нито една отворена пицария ... всичко затворено ... вярно неделя е ... ама нещо да бачка ?

Седнах в едно Caffe Ristorante .... и нямаше други неща освен спагети (които не харесвам по принцип!). А и менюто беше само на италиански ... аз си нося разговорник , ама докато си преведа ... ще стане време за закуска на 3тия ден!
Снимах се с някой велики италианци ...

После намерих закусвалня и се почерпих хубаво. ...

Имаше и яки места ... но празни

Тен явно няма да хвана ... поне слънцето се опитвах

На кея зад мен се събраха поне 100 човека да чакат залеза ... и точно когато трябваше да настъпи ... облаците обгърнаха слънцето
... колко гадно!

Освен да поснимам с апарата , друго не ми остана

Прибрах се в къмпинга си ... беше станало вече 11:10 ... бариерата деактивирана ... и колата нощува отвън.
Къмпинга беше същия като от пътуването с мотора , в Словения ... 16€ нощувка и 3€ за колата!
Сутринта станах по-раничко (8:30
) ... направих си чай, качих се на колата и газ към града ...

На дневен ред беше посещението на замъка:

Това е било резиденция на Австрииски владетел ... след което е бил ползван за дом на герой от 2рата световна война.
Вътре имаше многжество картини и реконструкции на стай на различни владетели.
Общо взето , може да се пропусне входа от 6€ и да се вложат в следващата крепост (по-натам!)
Паркинга се плаща ... забележете:
1 час: 2€
2 часа: 5€
3 часа: 8€ ...
чиста работа

Имаше и свинкс ...

Изгледа от 2рия етаж:

Най-близкото ми е на 430км ... в Италия / Триест.
Този път бях на 4 колела ... щото ме беше нещо страх с мотора (покрай предния пиньон имаше някакви съмнения , които отпаднаха).
В събота бях на работа, понеделник почивен ден , вторник си взех почивка.... 3 дни и 2 нощувки имах

Събрах си багажа ... е нали свикнах с мотора да пътувам така, че се придържах към нещата с които пътувах към Испания....
Този път взех газов котлон от един приятел ... и си купих тенджарки, нож , виличка и лъжичка, като си мислих , че ще си направя вкусна супа , която ми липсваше толкова докато пътувах с мотора.
Събрах багажа в 2та ми куфара за мотора и газ към морето

По пътя в Австрия видях нещо мн яко ... Puch G 240 дърпаше това чудо:
След 4 часа бях на морето и пиех биричка а гледката беше тази:
Тук се замислих ... защо да бия толкова път до България (1000км до Враца и още поне 400 до морето) ... като морето е на 4 часа от Виена .... хм ...
Вярно , няма пясък ... камъни са ... но затова пък е много много много ... (казах ли много?) чисто:
След 4 часа и 15мин (1 голяма бира)... вече бях във ваканция ..
Докато си лежах и четох ... се огледах ... брей , това пък откаде се взе ?
Поопържих се и беше време да отида до Triest да видя какво съм пропуснал миналия път с мотора ...
Този път си носех и разговорника (и миналия път го носех, ама незнаех) ...
Отидох до паментника да видя оная бабичка какво точно показваше с разперени ръце ... хм , явно едно време му е бил такъв ... сега с времето е станал по-малък:
Не си мислете , че ние сме някакви по малки от италианците .... и техните жици висят по фасадите !
И те си седят по лотките и пият бирички ..
А ние гледаме лошо ... или най-вече гладно!!! Нямаше нито една отворена пицария ... всичко затворено ... вярно неделя е ... ама нещо да бачка ?
Седнах в едно Caffe Ristorante .... и нямаше други неща освен спагети (които не харесвам по принцип!). А и менюто беше само на италиански ... аз си нося разговорник , ама докато си преведа ... ще стане време за закуска на 3тия ден!
Снимах се с някой велики италианци ...
После намерих закусвалня и се почерпих хубаво. ...
Имаше и яки места ... но празни
Тен явно няма да хвана ... поне слънцето се опитвах
На кея зад мен се събраха поне 100 човека да чакат залеза ... и точно когато трябваше да настъпи ... облаците обгърнаха слънцето

Освен да поснимам с апарата , друго не ми остана

Прибрах се в къмпинга си ... беше станало вече 11:10 ... бариерата деактивирана ... и колата нощува отвън.
Къмпинга беше същия като от пътуването с мотора , в Словения ... 16€ нощувка и 3€ за колата!
Сутринта станах по-раничко (8:30

На дневен ред беше посещението на замъка:
Това е било резиденция на Австрииски владетел ... след което е бил ползван за дом на герой от 2рата световна война.
Вътре имаше многжество картини и реконструкции на стай на различни владетели.
Общо взето , може да се пропусне входа от 6€ и да се вложат в следващата крепост (по-натам!)
Паркинга се плаща ... забележете:
1 час: 2€
2 часа: 5€
3 часа: 8€ ...
чиста работа

Имаше и свинкс ...
Изгледа от 2рия етаж:
Коментар