Най-вероятно за повечето съфорумци темата няма да е интересна,но все пак погледнати нещата от друга гледна точка,обогатяват познанието.Като всеки новопристигнал чужденец в Лондон,туристическата обиколка започва от Часовника,Окото,Абатството.

На пръв поглед палатковия лагер на природозащитниците изглеждаше като лесен начин да си уресиш нощувката в центъра на Лондон,но нещата не бяха такива,каквито изглеждаха на пръв поглед.
Поради ремонт на някакъв колектор достъпа до министерската канцелария беше ограничен.
Продължих разходката с очакването,че ще стана свидетел на конския парад,но уви.Остана ми само тази снимка до конния караул.
Поех към Бъкингам,преминавайки през парка.Цветя,
водоплаващи птици,
гълъби,накацали на табелите,
както и шезлонгите,са обичайна картина за лондончани.
С наближаването към двореца групите туристи ставаха все повече,затова реших от далеч да направя няколко снимки.
Случайно срещнах и двама мои колегии,които си тръгваха от дежурство. Реших да се снимам,но първоначално най-учтиво ми отказаха.След кратък диалог постигнахме съгласие,но крайния резултат не е от най-добрите.По-младия колега беше явно много уморен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
От Лондон до Лицен.
Свий
X
-
От: От Лондон до Лицен.
Следва продължение.На път за Трафалгар минах покрай паметника на кап.КукНа площата вместо обичайните туристи попаднах на мероприятие на индусите.
Музиката и ритуалите не ме впечатлиха и затова поех към Затвора и Моста.
Доста посетители се бяха наредили на опашка за да разгледат вътрешността на това страшно за времето си място.
За мен по-интересен беше моста.Предимно туристи се щъкаха напред назад,за да изберат удобни места за снимките си
И аз направих доста снимки,но качвам малка част от тях,колкото да се усети духа на посещаваните места.
След обиколката се прибрах в типичната за северен Лондон идилийка.Малки двуетажни ,залепени една за друга къщи,с еднопосочно движение по улицата.
По принцип големите градове не ме впечатляват и затова реших да поема към райони с по-малки населени места.Вниманието ми се спря на Риед в Австрия.Сдобих се с един Форд Маверих и в една ранна утрин поех към Австрия.Следва продължение.
Последно редактирано от Радо 57; 15-08-11, 17:49.Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
-
След като влязох в Австрия,покарах малко по магистралата и още на първата отбивка,поех към Риед.Асфалта и мантинелите се смениха с обичайната селска природа за този район.Погледа ми стигаше до хоризонта и на всякъде едно и също-зелени поляни и китни селски къщички.Захласнат в красотите неусетно преминах през Риед и поех на юг към Гмюнден.С нетърпение очаквах да видя красотите на Траунзее.Още в самия северен край на езерото се отбих от пътя за да се полюбувам на природата.Започна леко да се заоблачава и затова побързах със снимките.Транзит преминах през Ебензее и Бад Ишл.
Крайна точка за този ден беше Бад Аусзее и Топлицкото езеро-за него се носят легенди,за потопено злато и ценности от нацистите.Вместо езерото обаче интереса ми се насочи към нещо друго.Точно по това време се честваше 50 годишнината от създаването на духовите оркестри в района.
Всяко село си имаше собствен оркестър.На центъра имаше нещо като сцена,на която бяха първенците на града.В съседната градинка обаче имаше нещо по-интересно.Маси и няколко павилиона за наливна бира и вурстчета.Докато течеше фестивала масите бяха празни.
Това е селската хубавица от Ст.Леонард.
Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
-
От страничните улици,към центъра идваха участниците в събитието.Всеки оркестър си имаше одежди според традициите и характерен начин на представяне на изпълнението.След като всички участници минаха покрай журито,се разделиха и направиха един общ оркестър и изсвириха химна на областта.Беше незабравимо преживяване.Над 10 оркестъра,повече от 200 инструмента свириха на площада.Всички обаче очакваха награждаването и купона след това.Може да не ми вярвате обаче това ,което видях по време на мохабета надмина всичките ми представи.След като наградиха участниците кмета покани всички да отидат в градинката и да се почерпят.Очаквах,че купона ще е бадева-да,ама не.Халба бира-4 евро,вурстчета-2 евро.Най-интересното беше това,че жените бяха повече от мъжете.Явно последните бяха се уморили много от "духането" в инструментите.
След купона пих по една студена вода и се ориентирах към търсене на място за пренощуване.Предположих,че ще имам трудности,защото повечето хора бяха ангажирани във веселието,но все пак извадих късмет.При един от разговорите/а то явно си личеше,че не съм местен/ ,приятно старче предложи подслон.
Поиска само да го закарам до дома му.За мен това не беше проблем,затова приех поканата.
Старика живееше в Оберрсдорф,съвсем близо от Бад Аусзее.Къщичката двуетажна,с много цветя,но накрая на селото,или по-точно в началото.Това обаче е без значение.Рано сутринта пихме по кафе и се заех да огледам околностите.Край селото имаше чудна бърза рекичка,която идваше от планината.
Метнах се на Форда-ка и поех към Лицен.
От двете страни на пътя имаше малки населени места с много красиви къщи,терасите на които бяха с много цветя.
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
-
С наближаването на Лицен,от двете страни на пътя планината взе да става все по-висока.Видях и първия сняг по върховете.Гледката беше приказна.Около Бад Митерндорф се откираха тези снежни върхове,северно от пътя.
Понеже не бях с екипировката си подминах планинския масив и се зарекох някога да се върна и да се поразходя във високата планина.
Настина ходих отново в този район,но тогава времето не беше подходящо.Нищо, че в БГ лятото беше в разгара си,в планините на Австрия зимата идваше.Така се трупа опит.Най-подходящото време за турове из Алпите,е месец юли.Навярно и други колеги са били там през различи месеци и няма да се съгласят със становището ми,но от 4 години изучавам климата в Алпите,четири лета подред ходих до там,но за жалост през последните две години уцелвам само дъждовно време.
Вече съм на магистралата към Виена.Изпреварих една военна колона,
щракнах последната снимка,защото ми предстоеше да виждам само асфалт и мантинели.
Спестявам описанието на пътуването до БГ,защото няваше нищо интересно.Това е от това пътуване.
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
-
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар