Спестявам коментарите за пътуването от Лондон до Кобленц,защото нямаше нищо интересно,само магистрали и дъжд.Пристигнах в Кобленц преди обяд и веднага се насочих към информационното табло.Ориентирах се и започнах обиколката по крайречната алея.Наоколо щъкаха безбрай баби и дядовци,качваха се на корабчетата и отпрашваха на някъде.
На павилиона за сувенири амаше и карта на реката дори и на български език.
На отсрещния брях се виждаше и къмпинга,на който смятах да се установя.Времето обаче беше неподходящо и прецених,че в този дъжд да стоя на едно място и да ме мокри дъжда е безсмислено.
Няколко бързи снимки на "Германския рог" и отново на път.На юг от Кобленц.

На всички е известно,че в този район на особенна почит са лозята.Не знам с какви техники работят германците,но видях какво значи "На баир лозе".
Замъците са другата забележителност на райна.
Естествено и скалата Лорелай,без посещението на която, пътешествието няма да е истинско.
Замъци на вода,замъци на суша,кой каквото иска,това може и да види.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
От Кобленц до Криммл 2011.Част първа.
Свий
X
-
От: От Кобленц до Криммл 2011.Част първа.
Времето не се оправяше и затова потеглих към парк "Силветра".Още с влизането ми Австрия,останах приятно изненадан.Въпреки ,че беше почки 16.00ч. времето беше идеално.Не му мислих и газ напред.Но дойде и първото разочарование.Близо 10 км. карахме зад един трактор и никой не го изпреварваше,спазваха си ограниченията.На няколко пъти имаше отлични условия за изпреварване,но ограничението важеше за всички.Неловка ситуация.Мина ми през главата мисълта да го "шитна" тоя трактор,но веднага щях да получа неодобрението на австрийците.На входа на парка усмихнато момиче ми взе 7.50 Евро,вдигна бариерата и ме пожела лек път.
Когато се качих на най-восоката част от пътя,времето отнова започна да се разваля.Тъй като съм преживял много неща във високата планина,винаги си имам едно на ум.Реших да не губя време и да се спускам към равнината с намерението да пренощувам Австрийско-Италианската граница.
Ето какво ме посрещна обаче като пристигнах до езерото Resia в Италия.
Бързо спускащи се към земята облаци и силен дъжд.Останах на паркинга с надеждата,че нещата ще се променят.Минаха няколко часа и метеообстановката ставаше все по-неблагоприятна.Познавам как се развиват нещата в планината и не очаквах добри прогнози.Нямаше никакъв смисъл да се "катеря" през Стелвио до Бормио,защото щеше да ми остане отрепията.И така обратно в Австрия покрай Инсбрук за Герлос.
Последно редактирано от Радо 57; 02-08-11, 13:26.Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
-
Бях там преди 10-ина дни.Има интересни неща за разглеждане.Впечатление ми направи непривичната дори и за Германия чистота и спокойствие.Качи още снимки.Имаше и някакъв фестивал в центъра,май беше на цветята.Ако си снимал и от него ще бъде интересно на доста хора тук.
Коментар
-
Това оставих в Италия.В късните чосове на деня минах покрай Инсбрук и се настаних за нощувка в Zell am Ziller.Рано сутринта стегнах багажа и потеглих за Криммл.На входа на алпийския път Герлос усмихнато австрийче отново ми взе 7.50 Евро и ми пожела лек път.Самоче в самото начало на изкачването заваля страхотен дъжд.Добре,че нямаше никакво движение.Щом достигнах до панорамния паркинг с таблата незабавно спрях.Доста време мина докато време започна да се подобрява.Облаците обаче слизаха все по-ниско,а дъжда не намаляваше.В далечината се виждаха водопадите.По едно време се проясни малко и веднага потеглих към долината.Нямаше никакъв смисъл да стоя и да бездействам.В ниското времето пак не беше от най-доброто,но поне беше ясно.Като имах предвид отношението на австрийците към природа си и начина да се правят пари от нея,не очаквах по-различни неща.Всеки паркинг обслужваше хотела си,а останалите бяха платени.Още на входа те посрещат информационни табла с най-подробни указания.Стегнах раницата и ходом по пътеката.Всичко обаче се плаща.Нищо гратис.
За да се любуваш на най-ниската част на водопадите обаче пари не вземат,ама щом решиш да се качиш по-нагоре,няма прошка.И тук по аналогия започнах да си мисля,какво ще стане ако например за Рилските езара се въведе подобно нещо.Ми няма да се виждат "туристи" с маратонки и дънки,както и дами с къси поли,тръгнали и те не знаят къде,но пък нали било модерно.
Водопадите Криммл са наистина забележително нещо,и най-вече с огромния дебит вода.Още по забележителното е обаче след като се качиш на платото над водопадите.Никакви амтомобили не се допускат,независимо,че пътя позволява това.Транспорта до най-високата част е само с такси.Направих два траверса но времето започна отново да се влошава.Не толкова дъжда,колкото облаците.Екипировката ми позволява катерене,но видимоста намаляваше с изкачването на височината.Не е е за пренебрегване обстоятелството,че наклона е над 45 градуса.
И тази година времето не ми даде "ръка".За Гросклокнер започнах изобщо да не си мисля.Ниската облачност и мрачното време щеше да направи пътуването до там безпредметно.На тези,които са решили да пътувам към Алпите през този месец,им пожелавам лек път и отлично време.Да не забравят,че след 20 август по високите части започва да вали снега.Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
-
На път от Наудерс към Италия.Пътя не беше широк,но е добре поддържан.Движение почти нямаше.Ръмеше лек дъжд.Изведнъж след един ляв завой се появи това съоражение с оръдия.Намалих и спрях малко по-нагоре на една отбивка.Върнах се и направих снимките.Интересно ми беше,каква е тази каменна постройка.Според мен оръдията са лавинни,но не съм много сигурен.По-скоро тази постройка е нещо сано отбранително съоражение.Но това не е толкова важно.
На тази скала имаше някакъв катерач,който си правеше кефа.Макар да ходя дълги години в планините,това обаче не ми допадна.Но за всичко си има хора.
Последно редактирано от Радо 57; 04-08-11, 16:20.Нека силата да бъде с нас!
Suzuki Grand Vitara
+34 642 91 4154
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар