Обява

Свий
Няма добавени обяви.

800км ... 4 дни ... но все пак на Час и Половина от вкъщи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 800км ... 4 дни ... но все пак на Час и Половина от вкъщи

В четвъртък излязох отпуска 3 седмици ... да се оправям за Long Way Left ... да ама още в сряда имаше идея да се ходи на море в Хърватска , и после към Португалия.
    Обаче както всички планове , и тия се смениха няколко (стотин) пъти.

Четвъртък след обяд , в бързината събрахме багажа в 3те куфара на Африката и газ. Газ ... докато се оправим да излезем от Виена ... навъртяхме 100км в града

Общо навъртяхме ~800км (3 зареждания на гориво, и остана за около 50км) ..... спахме на къмпинг в Австрия и Чехия, също така пихме по бира в Братислава да затворим кръга.

Ето това беше маршрута (на отиване избягвахме магистралите, но след като 50те км от Znojmo до Brno в Чехия ги взехме за час и половина време, ги пуснах пак ... )

http://maps.google.at/maps?saddr=Dor...sp=10&sz=9&z=9

Най-интересното беше , че чак след близо 300км , разбрах , че е по-добре за задните ни части да карам мотора на Soft настройка на задното окачване ... също така , че съм допуснал някой гадни грешки при взимането на багажа и тнт. (Все пак това ми беше първото палаткуване от години насам, и хептем първото с мотор) НОВОБРАНЕЦ!

Има снимки и клипчета ... които ще кача довечера ...
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: 800км ... 4 дни ... но все пак на Час и Половина от вкъщи

В четвъртък тръгнахме ... и още на излизане от Виена ... почнахме да снимаме ... и спираме

Минахме по заден път към Tulln , който е супер як за каране, щото е с адските завой
    Там спряхме да снимаме:

До там карах по къси панталонки ... и ботуши ... но стана студ , и се облякох ... даже са ме хванали

Пристигнахме в Krems , и първия къмпинг който намерихме беше на тукашното ÖAMTC ... който беше препълнен ... и неможахме да намерим никой да ни отвори.
    Пуснах Гармина (благодаря на Форума за къмпингите в цяла Европа) ... и попаднах в двора на една къща ... имаше трактор ... и нищо друго не видях. Излезе едно момче , показа ни баня , тоалетна ... хладилника , почерпи ни със сок от грозде.
    Паркирах мотора под една лоза ... и оправихме палатката (която в 3те къмпинга дето спахме .. беше най-малката )

Сутринта се оказа, че сме в някакъв малък рай:

Имахме посетител сутринта:

Който неискаше да ни пусне да си ходим:

За къмпинга ... намира се в Rohrendorf bei Krems ... частно дворче , на винопроизводители.
    Супер любезни и готини хора ... питаха ни някой неща ... и после ни оставиха да си гледаме кефа... такива обичам , не досадници:

Навсякъде имаше плодове ... най-вече кайсии ... които потропваха върху покрива над мотора през нощта ...

От там ... яко газ към Чехия ... на басейн ... да ама времето нещо се мръщеше ... значи първо на пазар ...

В Znojmo се отдадохме на релакс в басейна (аз даже дремнах 2 часа ) .... а отвън мотора беше оставен в такова състояние:

А така пътувахме през цялото време:

Откъде му се взе душица да върви незнам ... аз съм 105кг ... приятелката около 60 ... багажа около ... 60/70 (не питайте .. незнам какво носих)
    Важното е , че ни изгори 6/100!

Следва..
    Последно редактирано от Faca; 10-07-11, 21:01.

Коментар

Прекрасни снимки!Поздравления.
      Чакам,продължение!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

След басейна дойде време да търсим къде ще се спи през идната вечер ... пуснах пак навигацията и намерих няколко къмпинга в близост.
        Пътувайки към един от тях , над главите ни мина самолетче (беше бая голямо) с дистанционно ... и турбинка
        Веднага отбихме от пътя и потърсихме от къде ги пускат.
        Мястото се оказа :
        http://www.modelcity.cz/de/

Пристигнахме и видяхме това:

И това:

Оказа се , че мястото е пълно с Австриици, Италианци и Швейцарци ... любители на самолетомоделирането ...и на бирата ... а тя евтина евтина

Отново имаше домашни любимци ... този беше обаче ЛОШ! И затова го бяха вързали ...

Докато си пиехме биричката ... гледахме как излитат самолетите .... !!!

Поразпитахме .. и се оказа, че в Австрия имало ограничение за големината, радиочестотата , шума, .... абе за всичко ... а в Чехия такива неща няма ... и на никой не му пречи да бръмчиш
        Кучето се опитваше да привлича внимание ... но австрииците имаха друго занимание ... да се състезават с овците от снимките по-горе , кой ще блее повече ... направо няма такъв смях!

Мястото се оказа и къмпинг ... и собственика ни каза, че можем да останем ... но ние предпочетохме да поразгледаме другите 2 къмпинга ... и тогава да решим.
        Той беше прав , като каза , че ще се върнем

Следващите къмпинги бяха в гората , под които имаше яко езерце:

Но обстановката не се вписваше в представите ни ... всичко беше прекалено семейно ... деца, кучета .... каравани ... нещо ни влечеше при пияниците
        А те си летяха ... пияни
        Самолетчето от долната снимка струва около чисто нов мотор BMW GS ... и пича който го пилотира ... на другата сутрин на пияната си глава ни разказа , че го бил разбил някъде в храстите ... и го мързи да ходи да види какво е останало от него

Това бе изгледа от нашата 3 етажна палатка ...

...
        Прикачени файлове

Коментар

Хубаво пътуване. Кратко и наситено! Такива и на мен ми допадат. Ноооо...... в тая палатка двама.......!?!? Пък и ти не си дребничък. Явно много се обичате!!! С пожелания за много нови пътешествия!
          BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
          LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
          Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Браво, сефтосахте го Спокойно, моята палатка е още по-малка и двама се събират чудесно Можеше все пак да се позавъртиш из храстите за самоелтчето, от частите можеше да изкараш за едно голямо пътуване
            Yamaha XT​M600E '98
            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Палатката си е номер едно особенно като си изморен от жегата.
              Направо си лягам дирекно на земята и чак сега разбирам, че всички ребра ме болят от неравната почва ..
              Единствения проблем е , че вътре се образува конденз ... и сутринта е мокра отвътре. Последната вечер ни валя и дъжд ... но не прокапа ...
              Неудобна е , на някой като не му се спи ... (като на мен) ... и почне да се върти вътре ... а навън вали, и каските са вътре при нас ... тогава работата става нервна

Едно клипче на мотора в деиствие...

Коментар

Конденз се образува, защото е еднослойна И да сложиш един отворен ауспух, че нищо не се чува на клипа освен вятър
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Това за ауспуха е идея ... имаше дори в един австрииски форум , предлагаха някакъв (бръмчащ) бартер за нормален (като моя) ... но незнаех дали ще има място за стойките на куфарите.
                  Някъде бях чел , че ги отварят ...

Коментар

Сутринта след 2 кафета направени от пичовете със загубения самолет ... решихме да продължим.
                    Първо се върнахме в Znojmo и обиколихме всички магазини , търсейки наколенки , щото жегата беше непоносима ... но ударихме на дърво.
                    След около 2 часа тръгнахме към Brno , като бях изключил магистралите ... което на мен ми допадна ... но като пресметнах , че сме минали 50км за час и половина ... някак ми уби ентусиазма

В Brno дирекно се забихме в заведение на центъра на по биричка ... на масата до фонтанчето:

А температурата не падна ... дори след 1 голяма бира:

Затова пък ... аз вече се бях размазал ... тотално!

Над града има дворец , до чиито порти стигнахме благодарение на верния кон (иначе мисията беше просто невъзможна в тая жега) игнорирайки около 5 знака 'влизането забранено' ...

Гледката си я бива:

Снимка за спомен...

... и от там газ към следващия къмпинг ... близо до вода някъде ... щото вече почнахме да се гледаме лошо от жега ...

Останахме в къмпинг: Radka , който се намира в Brno - Bystrc (като врачанския квартал , Бистрец )
                    Цената беше като навсякъде 10/12€ за 2мата с мотора и палатката ... само дето беше пълно с народ ... и яко лудница ...

На 50м от къмпигна е това място ...където през деня беше фрашкано с плуващи хора ... та и ние се охладихме малко.

Като цяло Бистрец (да го наречем така) е нещо като курорт ... в който НИКОГА повече не искам да стъпя
                    Как може в 9:30 ... в 2та ресторанта които са до къмпинга и на 3км от другите да са толкова зле ....
                    В единия имаше жива музика ... като музиката беше със силата на концерт Пайнер на врачанския стадион .... направо мислите немога да си чуя ... камо ли да ям.
                    Другия ресторант , кухнята беше затворена ... и предлагаха само бира (имах си аз друго да се пие).
                    Палнахме мотора ... и по предпоръки на друг моторджия карахме ... карахме ... добре ,че видяхме полицай ... да попитаме ... 'тук ли е края на Света ?' ... та стигнахме до място .. Х ... заведения ... мирише на скара ... викаме си ... айде да хапнем и да ходим да лягаме , че и буря се задаваше ...
                    Един час неможем да се разберем, може ли или неможе да се плаща в Евро .... накрая платихме ... като курса ни го хванаха на нещо от сорта на 18крони за 1евро ... като по принцип е 24 ... ама както и да е.
                    Взехме 2 стейка ... като жената ни обясни какви са , като издаваше звуците на животните ... (много и подхождаше на визията, как имитира прасе ) ... чакаме ние , чакаме ... гледаме сервитьора носи 2 стейка на съседната маса ... хората ги изяждат ... а ние си чакаме ... пием тия бири ... и мълчим ...
                    Брей , добре , че ме сръчка приятелката да отида да питам какво става ....
                    А те ги били занесли на грешната маса ....
                    Нищо ... аз се усмихвам и пак чакам .... носят ги ... ама няма прибори ...
                    Отивам да си взимам прибори ... хапваме на 2/3 и газ към къмпинга ....
                    Там до нашата палатка , цяла вечер дъндания .... няма спане ... тъкмо заспах ... и към 3 часа почна да духа и да вали .... айде пак се събуждай ...

На другия ден , отскочихме до Мото пистата в Brno , че имаше някакво състезание , но при положение , че имахме планове да ходим и до Братислава ... не ни се даваха по 25Евро на човек за вход ...

Бързичко се изнесохме от Чехия по магистралата (отначало , аз верен на себе си карах с 80 ... максимум 100 ... но на първата бензиностанция бях сръчкан малко ... та наваксахме с времето ... ).

В Братислава спряхме на центъра .... пихме по 1 биричка , хапнахме в любимия Irish Pub ... и се разходихме ..

Гледайки вносните балкански прелести

Аз пак се размазах ... в жегата ... и така се прибрахме ...
                    Последно редактирано от Faca; 11-07-11, 14:35.

Коментар

Благодаря ти за разказа и прекрасните снимки!

Коментар

Чудесна екскурзия сте направили ! Върна ме в спомените от 1982 г когато бях там. В Братислава не се ли качихте до замъка. От там се вижда Виена.
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Качвали сме се друг път , все пак ни е на 60км, и идеята за Братислава беше , да затворим кръга на картата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X