Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първомартенски офроуд в Средна Гора.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първомартенски офроуд в Средна Гора.

Здравейте.Както знаете в неделя направихме едно хубаво каране из Средна Гора.На разходката присъстваха три Витари/Чичо,Гената и Теодор/,Видьо с Паджерото,Горския със Самурая/за мен той беше изненада,защото до последно не беше споменавал че ще идва/,Сакана с Черокито,моя милост с Патрола, и нашия гост от Варна Янко Чуров/също с Патрол/.
    Разходката,която направихме се оказа доста интересна,като на моменти с много хард участъци,които бяха наситени придимно с кални и снежни емоции.На фона на всичко това,навсякъде бяхме заобиколени с невероятни изгледи,което правеше разходката ни още по-хубава и ни зареждаше с положителни емоции.
    И така след старта от бензиностанция ОК,се насочихме в посока от с.Змеево към с.Люляк.Още в началото на прехода величието на Стара Планина,която се извисяваше пред нас със заснежените си върхове , всяваше както възхищение,така и респект от величието на майката природа.

Много скоро последваха и първите изпълнения,и докато някои се притесняваха,че са без гуми и това може да им изиграе лоша шега,други палуваха на воля.....

....а след неуспешния първи опит за разходката,последва и по-трудното....връщането назад....

Маршрутът ни продължи,като пътя водеше в посока към Ст.Планина.....

Пътят вървеше през интересни местенца.Редуваха се стръмни спускания и изкачвания,а калните и дълбоки локви бяха просто местата за заигравка

Постепенно навлязохме в гората,а там заигравките си бяха доста повече като се има предвид ,че е по-усойно и снегът не се беше още разтопил съвсем.

Като казвам красота....ето това имам предвид.....

След като трудно се отделихме от магията на природата,кално-водния купон продължи с пълна сила.

А изкачвайки се на по-високо и снегът беше доста повече...

Горското тяло направи и тест на Самурая,който замалко да завърши със спукана предна гума в скрит от снега остър пън на отрязано дърво.Гумата му направо приплъзна по него и замалко не се разпори.Горския обаче
    най-невъзмутимо даде назад и отново щурмува баира малко по-надясно......страшен човек....

А събралата се колона,вече тръпнеше да продължи напред....

Излизайки от гората,се приближихме максимално към величествените върхове на Ст.Планина.Гледката която ни се откри беше едновременно величествена,красива,омагьосваща,но и респектираща.

Следващото интересно място което скоро достигнахме беше характерно освен с многото си кал,с огромното си водно препятствие,а за който искаше/моя милост се прояви/ и траялни елементи в лицето на подкопания и полусрутен път,който минаваша през реката.
    Повечето заобиколиха въпросното място,като си побуксуваха на воля в образувалото се тресавище в страни...

Не бяхме малко и тези които пробвахме колко е дълбоко водното препятствие....отстрани си изглеждаше сериозно,но това освен повече да ни въодушеви друго не успя да направи...

Нашият гост също си поигра....

А ето и моето минаване,което публикувам с любезното съдействие на Горския.....

При опита да премина през пропадналия път,задната ми броня опря и джипа остана на кантар.При опита ми да го върна обратно той просто си въртеше гумите във въздуха и си стоеше кротко на място.Помислих си че е вече крайно време да дърпаме някого,защо пък това да не съм аз.В момента в който вече отварях вратата,се сетих че коравата техника наречена Патрол си има и щатен блокаж на задния мост.Веднага го включих /макар че ми се струваше че и двете задни колелета са във въздуха,но все пак реших да пробвам, и......не сбърках.Машината с рев прибоксува и задно ляво колело/явно стъпило на здраво/,ме върна обратно нагоре.Да не помислите че това обаче е достатъчно да ме откаже,напротив....всичката гас и отново щурмувах екстремното място....Чу се как задната броня удря в камъните,но джипа излезе благополучно на отсрещната страна.
    Доволен че излязох победител естествено,че реших че ми трябва и студена баня за освежаване ....

.....а след това катерене и слизане на баирчето до нас/за съжаление Горския е хванал само слизането/....

След като се наиграхме като деца на воля,колоната се построи и продължихме напред....Много ми беше трудно да карам и да снимам в движение,но следващата снимка е направо пилотаж и заснимане в движение направо граничещо с невъзможното..../без да се хваля де /

Все още в пълен състав/някои машини по-късно отпаднаха/,се отправихме към по-нататъшните предизвикателства.
    ........следва продължение......
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Първомартенски офроуд в Средна Гора.

....и така....продължихме към следващите предизвикателства.
    Последва последен изглед към Ст.Планина,защото маршрута ни тръгваше в друга посока.

Тук дойде момента и за други пикантерии,които се случват на такива "луди хора" /както някои ни наричат /,а именно трябваше да отстраним падналите дървета по пътя си.
    И докато в началото група ентусиасти правеха това на ръка ,.......

....че въвлякоха и жените в тази си дейност....ее...може би с учебна цел...

.....в последствие се наложи при следващото препятствие да включим резачката на Янко ,която до момента си почиваше кротко в багажника му

Хората казват,че задружна дружина планина повдига, а какво остава за някакво дърво.....

А след като отстранихме дърветата последва и първото закъсване,....което обаче вече не мина без дърпане...

След помощ от приятел....Витарата беше издърпана.....

....и всички преминахме през.....красивата рекичка......

Не след дълго поехме и по част от трасето на проведения наскоро Сузуки събор....
    Тук три от машините отпаднаха,поради големия,стръмен ,много кален и с изкопани и изровени коловози път....

....направихме си среща в с.Люляк,от където мислехме да се качим до един ловен заслон,до който обаче терена е много тежък,но въпреки това....
    Продължихме и кално-снежните заигравки си бяха на ниво.Останахме само подготвени джипове и проблеми нямахме,въпреки че на моменти трасето ни поднасяше изненади от рода на рязко поднасяне към стръмните дерета и адреналина беше в големи дози.

Скоро дойде отново момента за дърпане.Видьо заседна в дълбок коловоз,който аз лично лятото минавам с много внимания,но сега при всичката кал и сняг излизането на собствен ход беше невъзможно.

А коловоза си го биваше....

Да се продължи напред беше възможно само ако се пребори баира и да се изкатерим по него.За Янко ,който беше с много подходящи гуми за такъв терен,това беше като детска игра.....

...при цялата кал и това странично захождане...вижте сами как изглежда,хич не е шега да успееш,особено с тежкия Патрол....

Янко успя,Видьо с Паджерото също,Горския със Самурая се засили и добре че в един момент успя да пусне навреме гаста,защото го изправи на три колелета и беше въпрос на секунди да го обърне по склона....

При мен обаче нещата не станаха....Лигавата кал,беше позапълнила Кумхото,и в добавка многото килограми на Нисана,склона ме свличаше при всеки опит в коловозите.В един момент се опитах да щурмувам през мястото което Видьо не успя ......Нисана беше по-висок,но и коловоза беше невероятно дълбок.Поне при няколкото ми опита успявах да се върна сам назад и не се наложи някой да ме дърпа.
    В един момент изпаднах в безисходица...от никъде не успявах да изкача проклетия баир,на всичкото отгоре и стъклата ми бяха кални и нищо не виждах,което правеше връщането ми на заден ход при всеки опит много рисковано....
    В един момент Видьо седна до мен отвори прозореца и ме навигираше накъде да карам,но.....
    Последната ми надежда бише да опитам да изкача от дясно стръмнината и там имаше алтернативен път.За целта трябваше да се засиля,но в същото време да премина и през коловоза.....Засилих се колкото ми позволяваше терена и тръгнах нагоре.Джипа ревеше сериозно,но и още по-сериозно копаеше по баира.На върха обаче за малко се окнатари и не можа да излезе.Янко се притече на помощ и след неговите съвети и навиация,Нисана тръгвайки от средата на баира с много буксуване в един момент.......успя и се качи на въпросния път.....
    Снимки от този момент нямам,но някой все ще е снимал,така че който има да качва в последствие....
    Скоро стигнахме и мястото на срещаща и се заформи .....барбекюто

Огъня беше запален и въздуха започнахме да го....разваляме....

Докато хапвахме,не ми убягна и друга красота на майката природа......предвестниците на идващата пролет...

От тук нататък прехода се очертаваше доста хард.По тази причина и две от Витарите,които не бяха повдигнати ,а и без подходящите гуми просто нямаха шанс,както се убедихме по-късно се наложи да се откажат.
    Тръгнахме нагоре,но още на първия сериозен и много кален наклон,Черокито отказа да продължи....
    Така и то отпадна,и след като дадохме на Сакана тел. номера на трите оператора за всеки случай,го изпратихме на обратно по пътя.
    Тук отново имах проблеми с Нисана.Тръгвайки от място в невероятната лигава и лепкава кал,той поради теглото си не можа да се засили и последващият баир се оказа голям проблем.
    На няколко пъти се връщах назад и се пробвах,докато накрая с включен блокаж и ревящ мотор,машината успя /макар и сантиметър по сантиметър/,да преодолее стръмнината....направо на кантар.....

Продължихме,а терена стана още по-лигав и трудно проходим....
    Виждах как по-леките от мен макар и с Кобри буксуваха и едвам тръгваха от място.Така или иначе с много обороти,блокажи и буксуване продължихме напред.
    В един момент,на Сузукито на Горския му се размести лист от предния ресьор,но....услужих му с брадвичката си и НЕплановия ремонт даде резултат

Скоро започнахме да слизаме надолу,и единствения ни проблем беше да не извърчим на някой завой от пътя,тъй като се караше стегнато поради напредналото време...
    А интересни местенца не липсваха....

А ето и крайната ни дестинация.....
    На около 500м. от въпросния ловен заслон имаше огромна може би около 100-тина метра сериозна пряспа...
    Първоначалната ни идея беше да се опитаме да я преборим,но.....поради напредналото време,здравия разум надделя и след кратко умуване тръгнахме по дългия път наобратно.

На връщане нищо особено не се случи с изключение на това че занесох в една пряспа докато гонех колоната и след второто занасяне,така се нанесох в снега,че се наложи и аз да бъда ваден.Чуров влезе в ролята на трактор-влекач и скоро ме освободи от лапите на снега....

Продължихме по пътя за дома,а красивия залез беше наш спътник.

Като слязохме по-ниско,вече се караше по-бързо и скоро бяхме над с. Колена и над равнината.Гледката която се откриваше,макар и вече на смрачаване беше уникална.

Слезнахме в ниското и малко преди с.Колена спряхме за да поговорим за последно....

Полека, полека тъмнината на ноща ни обгръщаше.....

......а слънцето ни озари с последните си лъчи преди да напусне небосклона......

Последни думи ,ръкувания и вземане на довиждане.
    Разходката се получи добра.Имаше от всичко: кал,сняг рязане на дървета,барбекю,дърпане на закъсали и много други разкошотий.Не се стигна до лебедки /въпреки тежкия терен/,и джекове,но и така се получи една прекрасна разходка.
    Искрено се надявам на всички участници и на нашия гост да е харесало нашето преживяване и се надявам че скоро и други наши съмишленици ще се включат в подобни мероприятия.Поздрави.

Lubashki777
    Последно редактирано от Венци- малкия; 03-03-09, 12:28.
    NISSAN FOREVER

Коментар

Браво колеги идеална разходка през доста кални препятствия сте си направили поздрави.

Коментар

Едно наистина голямо БРАВО, отново подходяща компания, съчетана с хубаво време и се е получила една прекрасна разходка!!! И не на последно място невероятният репортаж, в стил lubashki777 !
        Поздрави!
        Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
        Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Браво!
          Един от най-добрите Разказвачи!
          Удоволствие бе да се потопя в атмосферата на вашата прекрасна Разходка!

Коментар

Мерси колега за страхотния репортаж.Добре че има хора като теб да поддържа оффроад настроението е форума

БЛАГОДАРЯ

Коментар

Браво, страхотна разходка!

Коментар

Страхотна разходка, стахотен разказ!
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Браво!
                  Един от най-добрите Разказвачи!
                  Удоволствие бе да се потопя в атмосферата на вашата прекрасна Разходка!
                  +1
                  Живот и здраве ще взема да ви гостувам и аз на някоя разходка тази година. Кефите ме и като група и като маршрути и като отразяване. Поздрави!
                  LZ1GYY
                  0898 436 956

Коментар

Момчета,радвам се че ви харесва това което правим,а за репортажа.....старая се
                    Всеки е добре дошъл на гости,ще го посрещнем както трябва и ще го разведем из вилаета,а при подходящо време обещаваме и доста заигравки Поздрави.
                    NISSAN FOREVER

Коментар

178

Коментар

Браво, много добре сте се покаляли.

Коментар

Поздравления!
                          Страхотни снимки. Предролагам, че адреналина е бил висок.
                          Доста си е сериозно в тази кал да се кормува.
                          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Страхотни снимки,страхотна разходка,страхотна кал завиждам ви.
                            899152366

Коментар

За участниците съм подготвил и една фото изненада....за спомен от хубавата разходка.
                              Изненадата е в четири вариянта,за да може всеки да се вижда.Поздрави.

Последно редактирано от lubashki777; 03-03-09, 17:34.
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X