Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измъкване от преспите [23.11]

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измъкване от преспите [23.11]

В неделя разбрах,че четири джипа са закъсали събота вечерта в преспите близо до хижа Бедек.Тръгнахме аз и един колега от Казанлък да ги вадим.Пътя към Бузлуджа беше подледен.

Наложи се да теглим и още един джип.

Като пристигнахме намерихме това.

Опела беше затънал в коловоз,който беше замръзнал.Другите джипки легнали по корем и навяти със сняг.Някои от колегите не бяха спали от притеснения да не им откраднат нещо от джиповете,но всичко си беше по местата.Мъчихме да извадим задницата на Опела от коловоза странично,но имаше опасност да разбортираме гумата.Успяхме да го извадим теглейки го настрани,но отпред през полиспас.

Колелото което беше стояло в коловоза беше замръзнало и не можеше да се върти и Опела нямаше предно.Свалиха джантата и разбиха леда по спирачките.Витарата беше изкарана най-лесно.

Като няма яке и дъждобрана е яке.

От снимките не може да се почувства миризмата на съединител.Дойде реда на Самурая.Освен ваденето се наложи и да го обръщаме напред.

Ставаше все по-трудно,защото нямаше дървета наблизо за осигуряване на теглещия джип.Докато вадеха Самурая,Опела се опитваше да застане на пътя,но задницата му се свлече надолу по склона.

Наложи се да го вадим с два полиспаса поради липса на дърво за връзване.Ролята на подходящо дърво изигра булбара на Витарата.Излезе много здрав.Нивата беше с изпушил съединител и остана там за смяната му.Цялата операция отне три часа.

До: Измъкване от преспите [23.11]

Хубави снимки и голямо приключение,браво.
    А коя е хижата на снимката,дали ще може да се ходи зимата до там,че нещо ми хареса
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
      Хубави снимки и голямо приключение,браво.
      А коя е хижата на снимката,дали ще може да се ходи зимата до там,че нещо ми хареса
      И на мен ми хареса Дай да ходим заедно та ако закъсаме да се теглим един друг

Коментар

И на мен ми хареса да спретнем едно купонче аааааааа
        0885 297985,мтел-Радо
        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Ааааааааааааа,става ама джипа чупен
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Пишете ме и мене за ходене до хижата.

Коментар

Здравейте колеги.Хижата е "Бедек",на около 5-6км от ски пистите на бузлуджа.Обаче там за съжаление зимата се ходи само пеш.Все пак обаче ние се пробвахме,нали беше още 22 ноември-е нестана.И въпреки всичко все още си личи каде е пътя.След средата на декември обаче пътя е на 1м под преспите.А относно купона.....втори път не ми се купонясва на -10 градуса в 23:00ч.

Коментар

Сори за спама но гледам че колегите карат с KUMHO че да питам дали са доволни че аз искам да си взема такива.Благодаря предварително

Коментар

Айдеееее утре жипа е готов,и който иска може да опитаме да идем
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Поздравления от мен за успешната операция.

Първоначално публикуван от martoKZ Преглед на мнение
                    А относно купона.....втори път не ми се купонясва на -10 градуса в 23:00ч.
                    Да, прав си. Все още към 23:00 ч. не е добре, Но вече към 00:00 - 01:00 ч., всичко си идва на мястото и е О.К.
                    ... to be continued

Коментар

Гледам че са 4 джипа и нито 1 с лебетка.
                      Само САМУРАа не разбрах защо е закъсал. Той се вади на ръце, а и рошави гуми виждам.
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Браво колеги, браво!!!!
                        Шапка ви свалям....
                        Don't hunt IF you can't kill
                        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Евала момчета!Аз бях вечерта на Бедек,когато Вие закъсахте.Искрено благодаря на пича с червената нива(съжелявам че не помня името),защото ако не беше той щяхме да останем без храна.Ако си пази запалката на Douwe egberts ,нека когато пали цигара с нея да си спомня за нас. Между другото къде нощувахте?Защо не дойдохте в хижата?

Коментар

какъв е тоя сняг бре момчета ,аз тука в Бургазъ снежинка не съм виждал ,завиждам ви до някаде ,ама пък не е мноо хубу нещо!

Коментар

... евала на спасителния отряд !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X