Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Далеч от навалицата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Далеч от навалицата.

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Евала, Маркане!!
    Десятка по шестобалната

Хванали сте инверсията - горе времето хубаво, долу смрад и студ
    Е те за тая инверсия си говорихме бая време. Знаеме го като име ама от какво се получава не знаеме. Мите каза че не е от атм. налягане понеже като падало в ниското падало и на върха.
    Ти ако знаеш -кажи ни.

Коментар

Чичо Гугъл знае всичко

При известни условия вместо понижаване на температурата с височината, тя се повишава. Това явление се нарича инверсия. В зависимост от процесите, които ги предизвикват, инверсиите биват радиационни, орографски, пролетни или снежни, антициклонални, фронтални и инверсии на топлия въздух.
      • Радиационните инверсии се образуват през нощта, когато земната повърхност изстива силно от интензивното топлинно излъчване.
      • Орографските инверсии са разновидност на радиационните и се проявяват при силно пресечен терен. Изстуденият и по-тежък въздух се стича по склоновете към котловините и неговото място се заема от по-топъл въздух.
      • Пролетните (снежни) инверсии възникват поради голямата загуба на топлина от приземния въздух, която отива за разтопяване на снега.
      • Антициклоналните инверсии се предизвикват от антициклоналните низходящи движения на въздуха обикновено на височина 1–2 км над повърхността.
      • Фронталните инверсии се наблюдават на разделителната граница между две въздушни маси, когато влажен и топъл въздух навлиза като клин в студена въздушна маса.
      • Инверсията на топлия въздух възниква при преминаване на топла въздушна маса над силно охладена територия и най-долният слой на въздушната маса бързо се охлажда.

За щастие България е поръсена с котловини и това явление е често срещано.
      Тогава планината е особено красива най-вече защото липсват големи количества вредители на два крака.
      Щапка ти свалям и затова, че синът ти е навсякъде с теб.
      Много, ама много важен избор. Вече е мъж, ще стане и Човек!
      Да ти е жив и здрав!

Поздрави!
      Последно редактирано от rumbata; 13-11-08, 18:25.

Коментар

Е мерси. Нали всеки има надежди.
        Дано си прав че то по гората народ всякакъв сме срещали.
        А за инверсията си говорихми с човек работещ на върха-ама и той я знаеще само като име и обеща да пита за това явление(въпреки че той ми каза че е инверсия хахаааа...).
        Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
          Немаш ядове ама не те ли е страх бе.Я глей какви бубуроци има по тия земи.
          Маркане,страшен си,ама тея снимки не са за всякаква публика щот нали знаеш,че някои имат пушки и много,много не прощават на красотите.Ако не знаеш историята на заслона "Ледно езеро" може да я разкажа,абсурдна е,поздрави до следващата разходка.

Коментар

Без думи...
            Те т'ва е Баце...

Коментар

От доста години не съм ходил в планината и сега ми стана мъчно за нея,като гледам снимковия материал.Но какво да се прави и тук в равна Добруджа има какво да се види.
              Браво ,много ми хареса видяното и дано скоро да мога да си позволя да отделя една седмица време и за планина!
              Чавдар Владимиров
              0887/912075
              Ленд Ровър Диско 1
              Самуад в проект

Коментар

МНого добри снимки.Интересува ме обаче ако може повече информация.Разрешен ли е района за каране(става въпрос до там кадето сте оставили джиповете)?Заслона поддържа ли се от някой?Колко е времетраенето на похода от "паркинга " до заслона?Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
                  МНого добри снимки.Интересува ме обаче ако може повече информация.Разрешен ли е района за каране(става въпрос до там кадето сте оставили джиповете)?Заслона поддържа ли се от някой?Колко е времетраенето на похода от "паркинга " до заслона?Благодаря предварително.
                  За каране не става. И сега минах м-у капките а от полетта ще е забранено със сигурност.Тука до 1-2седмици ще падне снег и всичко ще приключи за мпс. Зимата на заслона има човек когато има предварителна заявка а иначе е отворено само едно помещение.От хижата до заслона е 1ч.път.

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
                    Маркане,страшен си,ама тея снимки не са за всякаква публика щот нали знаеш,че някои имат пушки и много,много не прощават на красотите.Ако не знаеш историята на заслона "Ледно езеро" може да я разкажа,абсурдна е,поздрави до следващата разходка.
                    Говориш за това че тоя заслон е трябвало да е базов лагер в Хималаите или........

Коментар

За пореден път се убеждавам че по убаво от България нема,аз не повярвах че са от българия.Качвал съм се с лифт само три пъти миналата година и на езерата с румен от хижа вада но не ми се е струвало толкоз хубавоНЯМАМ ДУМИ едната снимка направо на декстопа замина
                      0885 297985,мтел-Радо
                      0876 556870,виваком като домашен

Коментар

без думи съм и аз. Изрепа рибата с тия "бобуроци"
                        http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

Завиждам па макар и благородно

Коментар

Браво. Голяма красота.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X