В началото на август направих неколкодневна семейна разходка в Родопите.В един от дните посетихме Арда,Могилица и Смилян.Оттам реших да се придвижим до Рудозем,който е на петнадесетина километра.Имам няколко карти на България и на тях има път между Смилян и Рудозем,който е обозначен с жълт цвят т.е. трети или чевърти клас.В България всички тези пътища са асфалтова макар и някой от тях да са повредени.На третия километър след Смилян навлязох в участък през който може да се мине само с джип.Благодарение на добрия ми опит и височината на колата успях да достигна но Рудозем.Изключително тежък участък-камъни,дупки и т.н. Най интересното е,че и навигационната система в Смилян ми посочи този път като като най кратък.По едно време помислих,че съм се заблудил,че отиваме в някой сечище.10 км.не срещнахми нито един автомобил.Навигацията обаче ми посочваше,че сме на правия път.Препоръчвам на колегите да не минават по този път ако не са с високопроходим автомобил.Просто няма да минат.По този път може да се направи добро оффроуд състезание.Подходящ е и за разходки с джипове тъй като е практически ненаселено и върви само покрай река Арда.Има хубави полянки,вирове и красиви гледки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разходка около Смилян
Свий
X
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар