Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Родопски офроуд 2х2 (Каньона на водопадите)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Родопски офроуд 2х2 (Каньона на водопадите)

Първоначално публикуван от kerkelov Преглед на мнение
    ... Би ли споделил само този трак по правилната пътека ли си го дал или по тази по която ти си минал и си се объркал макар и за хубаво ...
    Написал съм по-горе, че във файла са всички тракове. В зелено е пътеката с маркировка за х. Перелик, по която ние тръгнахме по грешка.
    Тракът по същинската екопътека е в червено.
    N.B. Това обаче не е цялата пътека, а само тази част, по която ние минахме този път. Както се вижда от картата на табелата, една част от пътеката е направена като затворен маршрут.

Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 08:33.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Написал съм по-горе, че във файла са всички тракове. В зелено е пътеката с маркировка за х. Перелик, по която ние тръгнахме по грешка.
      Тракът по същинската екопътека е в червено.
      N.B. Това обаче не е цялата пътека, а само тази част, по която ние минахме този път. Както се вижда от картата на табелата, една част от пътеката е направена като затворен маршрут.
      Мерси , вече ми стана по ясно
      Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
      Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Отлични снимки.Прави обаче лошо впечатление,че има много нападали дървета,които затрудняват разходките.Имам един въпрос.Тези нападали дървета в района на пътеката ли са? И ако е така кой е правил пътеката и как е харчил парите? Все пак с една резачка може да се облагороди трасето.Желая Ви чудесни мигове в природата!

Коментар

Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнение
          Отлични снимки.Прави обаче лошо впечатление,че има много нападали дървета,които затрудняват разходките.Имам един въпрос.Тези нападали дървета в района на пътеката ли са? И ако е така кой е правил пътеката и как е харчил парите? Все пак с една резачка може да се облагороди трасето.Желая Ви чудесни мигове в природата!

Ееее, все пак това е разходка в гората, а не по паркови алеи.
          Малко гимнастика няма да навреди никому.

Повечето нападали дървета са в по-горната част на пътеката, която е по-дива и където не личеше да минават много хора.

Що се отнася до парите ... Аз се съмнявам, че извън първоначално отпуснатата сума за създаването на пътеката, някой е предвидил и дава средства за текущата й поддръжка. А дървета падат постоянно. Както съм споменал по-горе, корените им са доста плитко и една по-силна буря или по-голям сняг и ето ти го поредния завал ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази есен реших да пробвам екопътеката "Каньона на водопадите".
            Имайки предвид красотата на Смолянския регион, както и цветовете на есента, предусещах една вълнуваща разходка. Помолих един приятел, живущ в Смолян да се поинтересува за мястото и да ме заведе. Е, направи го. Бях със сина си, който е на 6 години и затова не се и опитах да хвана дългия маршрут. Въпреки това останах изключително удовлетворен от красотата на природата.

И така, нека ви покажа снимки от същото място, но ... през есента.

С колата стигнахме до началото на пътеката:

Това, което е зад колата е някакъв път/пътека, но не и тази, която търсехме. Търсеното начало на пътеката се пада вляво на кадъра, точно срещу входа на беседката.

Ето това е всъщност истинската пътека:

И продължава през зелена иглолистна гора:

Отново златисти цветове с вълшебна гледка на реката пред нас:

Тези очевидно неестествени образувания над реката като че ли повече ме дразнеха с вида си, отклкото да се радвам, че няма да се намокря преминавайки...

Това място се оказа, че не ни е точно на път. Стигнахме дотук и се върнахме, но пък картината не беше за изпускане:

Отново на прав път... Пътеката беше очевидно облагородена. Колко е положително това не знам, но за разлика от дървените мостове не дразни с визията си:

Моя милост пред водопада "Орфей":

И с Манол, моя много добър приятел от Смолян, който ни доведе до това вълшебно място:

Изкачвайки се покрай водопада, мястото откъдето Чавдар (V93) слизаше :

Това място би трябвало да ви е познато, ако сте гледали внимателно снимките в началото на темата:

Над водопадите. Отгоре се открива панорама към гр. Смолян:

Една от трите панорамни площадки:

В някакъв момент към нас се присламчи едно куче, което по време на почивките пазеше сина ми. През цялото време вървеше с нас. Даже накрая като се качихме в колата продължи да тича след нея. Направо ми дожаля за него.

Член на кръжока "Млад планинар":

Есенен горски контраст...

Пътят водеше надолу по ето такава пътека:

Стигайки обратно, се оглеждам и ... просто няма как да не хвана апарата!

И отново в началото, при колата. Наистина сега вече е при залязващо слънце.

Горещо препоръчвам маршрута на семейства с деца. Малката обиколка, която направихме беше около 5 км според GPS-a и ни отне около 3 часа и 30 минути. 2 часа от тези 3.5 бяха в почивки и спирки за снимане. Мястото наистина си заслужава. Благодаря на Чавдар за великолепната идея!
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 08:34.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Уникална разходка сте си направили ,браво както е казал народа опознаи родината за да я обикнеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X