Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

    Здравейте колеги.Както доста пъти досега/явно е нещо като карма/,всяка първа седмица от месеца си правим сбирка в неделя от 14.00ч,и щом решим набързо да се поразмърдаме преди срещата с машините....става една....Идеята ни беше да се пораздвижим с едно не много дълго преходче и определено със софт насоченост,нооо....Уж този нямал да идва,онзи не искал да си дере колата,другия пък му били свалени предпазителите на Фронтерата/чак по едно време с Боко си мислехме ,че Ша Съ Расождаме сами/,не само че всички бяха на линия а ми се събрахме 9 джипа.Тъй като не бяхме решили къде точно ще се ходи и решението дойде още с първото ми предложение.Докато се разбера какво става и вече бях водач на колоната и се носехме по набелязания маршрут.Идеята ми беше да караме през Средна Гора в посока с.Лясково и от там през Сулица-Ст.Бани-Пряпорец и Ст.Загора.Прехода е около 50км.и в друга ситуация ми е отнемал около 3часа,но сега в предвид голямата колона и екшънът който се позаформи.......в идин момент не знаех точно още колко време ни остава докато се приберем.И така тръгнахме от изхода на Ст. Загора за Казанлък в направление запад/по компаса/,а първото село по пътя ни беше Дъбрава.Стартът не показваше по нищо какво ни чака.Ясно слънчево/направо пролетно /време,сухо и безпроблемно изкачване и след това спускане към селото,от където бях подготвил на групата и първото екстремче.На излизане от селото маршрутът ни водеше по едно доста стръмно нагорнище,което гарнирано с доста сняг се превърна/особено за някои/в истинско предизвикателство.


    Патрола този път имаше преимуществото да мине пръв.Макар и с прибоксувания и занасяне при вземане на завойчето,машината се справи от първия път.Но след като поизорах за останалите настъпи истински купон.Имаше положения на три колела,пързаляне на страни и...др.разкошотий.







    Всички се справиха по един или друг начин и след стръмната и хлъзгава заигравка продължихме.Пътят водеше нагоре и скоро превалихме билото,но.....Районът от есента насам беше доста пообрасъл и се наложи да си прокарваме път ......./За справка виж подписа ми/

    Между другото с Патрола минах преди резачката,но на колегите им се видя недостатъчно....Майтапът на страна,но в групата имаме съвсем скоро пребоядисван автомобил,и едно новичко Сузуки Витара.Та все пак беше жалко да съсипем автомобилите,пък и бях обещал,че маршрутът няма да е като "Римския път",обаче аз кВо да правя, да не съм ходил там и да съм поливал храсталаците му недни,че да са избуели така.Тук е мястото да изкажа голяма похвала/кой ли пък съм аз ,че да похвалвам някой/най-напред към Митака359/с Новата Витара/,и към СтефБМВ,че стоически издържаха погрома на боята на колите си,не мрънкаха и не се оплакаха нито веднъж.Мен лично ме болеше за колите им/които лично аз вкарах в това приключение/повече,отколкото показваха те.Браво момчета имате големи сърца за оффроуд.След проправянето на пътя колоната продължи напред.

    Оново се изкачихме на билото,където времето беше невероятно,а и изгледът беше прекрасен.

    Но купонът все още предстоеше.Полека полека слезнахме в ниското и при навлизането в гората нещата загрубяха.Тук снегът си го имаше в изобилие........

    .........а коловозите станаха доста внушителни.




    Много скоро не знаех какво да обяснявам на колегите.Камъните по трасето много наподобяваха на "Римския път ",и в групата се породи съмнение,че им готвя нещо ала Жоро Хаджиев.

    Аз обаче ги успокоих,че камъните ей сега свършват, и идват коловозите и мазната кал.





    За да е по-пълен купона си беше редно и някой да закъса.Ето че Румен се оказа и първия доброволец

    Сговорна дружина и .....Самурай/че и Патрол/повдига.Евалла момчета с вас до края на света отивам.

    Е при всичкия хъс се наложи и помощ от приятел.

    А пътя и коловозите не бяха никак за подценяване.

    Не след дълго отново нещата придобиха зимна окраска.Удивително как на места имаш чувство че е м.Май,и след завоя рязко става Януари.



    Ето и цялата колона събрана.....какво ли се замисля тука

    Нещо гумите на Патрола май не сочат в посока на пътя


    първи опит за закъсване на японската Уазка.....неуспешен

    Е за сметка на това втория път всичко си стана по каталог.Патролът хубаво легна на корем след влачене на задния диф около един метър.


    Идеята беше да пробваме новата лебедка на Патрола,но управлението/най-вероятно недобра връзка-предстои да се разбере/,ни изигра лоша шега.Тръгна за момент и после умря.....и никакво изкуствено дишане не му помогна.Добре ,че съм тръгнал с дружина юнаци/нали ви писах по-нагоре ,че и Патрол повдигат.....е трябва и една Фронтера да дърпа де/,че иначе щяха да ме лаят чакалите.Джипа беше изваден за по- малко от 2минути и реших:стига толкова сняг айде нещо по-пролетно....пък и колите се пооцапаха и им трябваше.......баня.

    Някои от колегите направо решиха да ги поизмият от всякъде






    И за какво ги михме като.......


    Не след дълго стигнахме една огромна поляна и се развихри истински купон.Всеки караше като луд и се въртеше като пумпал около оста си по окаляната поляна.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

  • #2
    До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

    Маринхакер замалко да събори с буци пръст оператора....

    Моя милост също не остана назад.

    Полянката и пролетното слънце просто ни казваха,че това е мястото и за груповата снимка.

    Колегата Боко /в средата/каза,че нещо от въртене по поляната се е замаил и ще се снима с надолу главата за .....кръвообращение

    Е след поредното окалване нямаше как и обещах на всички да ги водя пак на баня

    Реката изглеждеше дълбочка и аз се притесних за по-малките братчета на Патрола-Самурайчетата.Но Марин смело нагази и премина успешно.А за тази снимка трябва да почерпи.

    Полека,полека след него преминахме всички.










    А това вече стана традиция при нашите разходки......

    ....поне в случая няма да има преригистрация.Боко нямаше такъв късмет на разходката на "Римския път".
    След като се поизкъпахме,потеглихме в посока с.Сулица.Поради напредналото време аз задодох на групата по станцията"....давайте с всичката гас..."На около километър от селото стигнахме и вечно калната поляна.Нали искахте кал,а сега да ви видим.Нещо движението става май с много буксуване и придвижването само на страни.

    Скоро стигнахме Сулица.Калта от "леката"ни расотчица не беше никак малко,особено и след като два пъти бяхме на ....баня.

    Тука групата се раздели.Една част продължиха по асвалта,а Патрола,двете Витари и Паджерото продължихме от Пряпорец през планината за Ст.Загора.Тук е момента да спомена,че който не остана с нас изтърва,голям купон и много емоции.В началото нещата вървяха много добре докато не попаднахме на много дълбок и замръзнал сняг.Пътят минаваше през едно деренце.Патрола мина,но Боко след мен с Витарата закъса.Помислих си че голям купон се заформя и майче срещата на клуба този месец ще я изтърваме.Но колегата с добра засилка успя да преодолее дерето и да излезе на високото.

    След него издрапаха и Паджерото и другата Витара.

    Спряхме цялата група за минута отдих и коментирайки обстановката единодушно решихме напред и само напред

    Продължихме нататък,като придвижването ставаше с доста буксуване на моменти почети до закъсване.Имах чувство,че на няколко пъти Патрола е до там,но някакси машината в последния момент успяваше да издраска напред.Тъй като бях първа кола,можеби след мен на колегите да им е било малко по-лесно,но като цяло ситуацията си беше екстрем от всякъде.Тъкмо снегът намаля/явно излязохме по-южно/,ново пет.Дърво което не можехме да преместим беше препречило пътя.Да ама Щил-ката с Марин по асвалта,пък нас кучета ни яли.Слязохме да огледаме дали можем да заобиколим .....

    ...и след обстоен оглед всеки реши според собствената си преценка от къде да заобиколи.Колегите решиха от ляво,но там беше доста тясно за широкия Патрол.Реших да пробвам от дясно,където беше по-широко,но за сметка на това пък имаше по средата една голяма скала.

    Колегите като по-тясни минаха от ляво почети без никакви проблеми,



    но аз при подхода не можах да кача колелетата на камъка и в следствие на това той остана под колата.От долу се чуваха звуците на борбата между Нисана и скалата.След маневра назад и навигаторска помощ от колегите успях да покатеря дясните гуми върху камъка и да премина успешно.


    А това е скалата с която се сбори Нисана....ей мноо як то жип вее...

    Нещо като "..къртим мивки,лепим плочки..."
    От тук нататък с много малко заигравка и едно много стръмно изкачване скоро стигнахме цивилизацията и скоро бяхме в Ст.Загора.Това е.На мен разходката ми хареса.Имаше от всичко по- малко.Имаше пролет,имаше зима,имаше кал и коловози,имаше драки ,имаше дори и....баня/даже две/Този маршрут ми се иска да го повторим през април,когато калта ще се е размръзнала на цяло и купонът ще е по-голям,пък и банята ще е ....по-пълноводнаПоздрави.
    П.П.Извинявам се за доста лошото качество на повечето снимки,но съм ги свалял от видеоклипчета и то правени с цифров фотоапарат.Така че качеството е нормално да е такова.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

    Коментар


    • #3
      До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

      Разбихме един мит,а той е ,че фронтерата не може да плува
      Браво на Любо за темата
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

      Коментар


      • #4
        До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

        Бравос, супер готин репортаж. Тая поляна, дето се кара винаги с подвита опашка май я знам, нищо поляна , а все дърпа на една страна, кат на флейтистка усмивката.
        Кажете , какво се чува последно за разрешителното за Г класата, ще стане ли за тази Събота ?
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

        Коментар


        • #5
          До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

          Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Бравос, супер готин репортаж. Тая поляна, дето се кара винаги с подвита опашка май я знам, нищо поляна , а все дърпа на една страна, кат на флейтистка усмивката.
          Кажете , какво се чува последно за разрешителното за Г класата, ще стане ли за тази Събота ?
          Тази поляна майче е оставила приятни спомени у тебе колега.Трябва да ти кажа,че този път ,за да избързам напред и да снимам групата пробвах нов подход и той се оказа по-добрата стратегия,а именно на първа бърза и с всичката газ.Ефектът беше доста по-добро сцепление /явно като въртят като луди гумите се самопочистват по-добре/и много по-висока скорост на предвижване......макар и голяма част да беше с лявата врата напред. За Г-то и нашата информация е че остава за събота/за съжаление съм на работа и ще пропусна купона/,нооо.......никога не знаеш при такива мероприятия до последно какво може да се обърка.Поздрави.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

          Коментар


          • #6
            До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

            Колеги ето това е от мен.
            Прикачени файлове

            Коментар


            • #7
              До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

              Качвайте и видеото
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

              Коментар


              • #8
                До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

                Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                Разбихме един мит,а той е ,че фронтерата не може да плува
                и че новата Grand Vitara е" паркетник "
                Последно редактирано от Венци- малкия; 07-02-08, 17:32. Причина: HTML синтаксис

                Коментар


                • #9
                  До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

                  Ей че хубава рзходка сте си сътворили.... да го хване яд човек че не е от С.З.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

                    Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                    Ей че хубава рзходка сте си сътворили.... да го хване яд човек че не е от С.З.
                    Няма лошо просто се обади и заповядай!Даже има и с кого да пътуваш от София до Стара Загора само почети малко и ще разбереш.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.


                      Наистина разходката беше интересна и въобще не беше кратка ,както се бяхме разбрали-нито пък толкоз лесна,защото природата все щети спретне някаква кушия.
                      boko
                      Jeeep---KIA
                      https://www.facebook.com/autoboko/

                      Коментар


                      • #12
                        До: Заралий в "лек" преход из Средна Гора.

                        Чудесно сте си изкарали, браво

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X