Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Shell бензиностанции в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Shell бензиностанции в България

Поправено местоположението на Shell Пловдив Карловско шосе
    Прикачени файлове
    Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
    GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

В сайта на Shell са отпаднали две от Русенските бензиностанции - Русе Липник, и Русе Дунав Мост .
      Някой знае ли какво се е случило с тях?
      Аз нищо не намирам по въпроса...

Коментар

Поправено местоположението на:
        Shell Ботевград
        Shell Капитан Андреево
        Shell Левуново
        Shell Ришки проход
        Shell София Люлин Център
        Shell София Симеоново
        Прикачени файлове

Коментар

Поправено местоположението на:
          Shell Димитровград
          Прикачени файлове

Коментар

Качих ги с POI Loader на НЮВИ 200, но логото на шел е под символа за бинзиностанция.
            Аз ли бъркам или проблема е в нювито?

Коментар

Символа на бензиностанция е от картата, на много места има близост между координатите от картата и от POI файла.
              Аз съм със същото устройство, но при мен иконите на POI са винаги най-отгоре.
              Възможно е устройството да е с неактуална версия, пробвай за нови версии с WebUpdater.

Коментар

И при бензиностанциите на Шел файла на латиница беше с неправилно изписване на имената. Коригирал съм ги по същият начин като файловете на OMV и Лукойл.
                Във файла на кирилица са променени имена на булеварди в коментарите на няколко точки(тези промени са отразени и във файла на латиница).
                Прикачени файлове
                Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Добавен Shell Калотина* (за съжаление не ми е известно точното местоположение все още).
                  Поправено местоположението на Shell София Казичене.
                  Малки корекции на няколко други обекта (Shell Варна Почивка, Shell Добрич, Shell Капитан Андреево, Shell Кулата, Shell Ловеч, Shell Пловдив Пазарджишко шосе, Shell Правец, Shell Приселци, Shell Шумен Център).

@neptun61
                  Нямам нищо против доводите ви за промяна на файловете, но срещам определени трудности при поддръжката им в този вид, и пускам новата версия по досегашния начин .
                  Първо, от файловете не са премахнати <desc>...</desc> полетата, което води до двойно описание във .gpi файловете .
                  Второ, получила се е промяна в реда на обектите във версията на кирилица и на латиница във .gpx файловете, което затруднява сравненията между тях.
                  Трето, ползвам транслитератор за превеждането на латиница, и нямам възможност да следя дали спазва всички правила, но досега не съм откривал нечетлив превод (изключение до скоро беше символът ъ<>", но с предварителна замяна на "ъ" с "а", и последваща транслитерация, нещата се оправят).
                  Четвърто, имената на обектите и адресите са взети от сайта на Shell България, и не мисля, че би следвало да се променят с лека ръка, защото на тези адреси предполагам е регистрацията на съответните обекти (самото местоположение на точката е достатъчно за ориентация, без да се ползва адрес).

Повечето ми доводи се отнасят и за останалите файлове пускани от мен в раздела.
                  Ако се намери начин тези проблеми да не се случват, няма да имам никакви забележки.

Поздрави!
                  Прикачени файлове

Коментар

Не възнамерявам повече да се занимавам с бензиностанциите-оставям Ви ги изцяло за поддръжка и развитие. Ще го правя само за себе си(паралелно).

Първоначално публикуван от chavdarlk Преглед на мнение
                    Второ, получила се е промяна в реда на обектите във версията на кирилица и на латиница във .gpx файловете, което затруднява сравненията между тях.
                    Довода от цитата не издържа на никаква критика. Това е енерго и време изсмукващ труд,но нещата трябва да се правят както трябва.

Не смятам обаче,че неспазването на закона за транслитерацията е оправдано от каквито и да е доводи. Употребата на буква J вместо Y при изписване на звукове Ю,Я и др. определено е недопустимо според мен.
                    Аз ползвам файлове на латиница-в моя GPS(ОРЕГОН 300) няма двойни коментари. Не зная откъде идва проблема.

Има още един тежък проблем. Много бензиностанции се вкарват без координатите им да са проверени. Пресен случай са тези на Петрол. В първоначалният файл(създаден от Вас) има дублирани точки и координати на 200 км. от мястото.

Що се отнася до бензиностанция Лукойл (Несторов)-този бул. не съществува от поне 3 години преди построяване на бензиностанцията,а и никога не е достигал до Константин Величков(там излизаше улица Сини Вир). Живея в района и зная най-добре тези неща.
                    С OMV пробива положението е същото-кой пробив? Този на Иван Гешов или онзи между Дървеница и Младост. Затова е редно да носи името на булеварда на който се намира.
                    Това е моето мнение. Приятен ден!

Малък набор от проблемно изписани на латиница имена:

BrJanska или patJa-голямата буква J създава впечатление за разделяне на думата на 2 отделни.

SofiJa- името на столицата не се изписва така,а: Sofia. По този начин се затруднява търсенето. Изобщо това изписване няма нищо общо с имената в картите-ОФРМ например.

Vraca или Car. Някога за Ц се използваше съчетанието TZ,сега е TS. Думата Цар във Вашият файл е изписана Car. Това как се чете? Сар,Кар или не се сещам как другояче? Ако е изписана Tsar съвсем естествено се чете Цар защото звукът Ц се разлага на Т и С.

Защо е добре имената да са написани с главни букви-ами заради подобни съчетания: Silistra. На малък дисплей от хора с влошено зрение това се разчита трудно. Не случайно в ОФРМ имената се изписват с главни букви(а и не само те).

Какво означава символа * в някои заглавия(Shell Ajtos*)? Във всички случаи създава неприятно впечатление(усещане,че някъде има забележка отнасяща се до това съчетание от думи).
                    Последно редактирано от Валери Недялков; 04-10-09, 20:58.
                    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Поправено местоположението на Shell Тетевен
                      Прикачени файлове

Коментар

Shell Ямбол Тунджа* не е на тези координати N42.46667 E26.52403, а на тези N42.45604 E26.52920.
                        Последно редактирано от Pacific; 12-10-09, 17:43.

Коментар

Благодаря за информацията .
                          Поправката е направена.
                          ---
                          Чакам информация за:
                          Shell Айтос
                          Shell Калотина
                          Прикачени файлове

Коментар

Shell Айтос - N 42* 41' 35,34" E 27* 16' 00,89"
                            Данните са от GoogleEarth.

Коментар

Нещо ме съмнява да е на тези координати .
                              Описанието в сайта на Shell е следното:
                              Индустриална зона, на пътя Е 773 София -Бургас, на входа на Айтос

P.S. Всъщност, горецитираните координати са на Лукойл .
                              Последно редактирано от chavdarlk; 12-10-09, 21:40.

Коментар

Shell Калотина
                                N42.59579 E022.50797

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X