Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При Дядо Владо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: При Дядо Владо

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Той Владо е запознат с дилемата поне от 10 години.
    Знам ма това не пречи да го избъзикам щото ми вика, че карам английски курник и искаше да ми пише с ръждиФ пирон к*р на предния капак
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
      Знам ма това не пречи да го избъзикам щото ми вика, че карам английски курник и искаше да ми пише с ръждиФ пирон к*р на предния капак
      То това си е комплимент.
      Щом не караш кокошарник....

Коментар

Няма никаква причина да пишеш КУР на нещо което си е КУРник.

Ще ви спестя чуденето - думите наистина имат общ произход.

Коментар

А, разбира се! Няма лошо да ми напише Деди! Аз си обичам КУРника и не си го давам. Пък и друго да си купя в което се съмнявам пак ще ходя при Деди да го драска с пиронЯ
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Какъв е реглажа там?
            При неработещи хидравлични повдигачи изпадат кобилици на не малко марки и модели,що това да прави изключение.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Няма никаква причина да пишеш КУР на нещо което си е КУРник.

Ще ви спестя чуденето - думите наистина имат общ произход.
              Имаше една руска тенисистка, Курникова, и тя ли се връзва с произхода?
              Последно редактирано от disko04; 13-02-17, 00:12.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                Имаше една руска тенисиска, Курникова, и тя ли се връзва с произхода?
                Общо взето да. Кур на старобългарски е петел. Как е кокошка виж в руския речник. Като са почнали да ползват думата за псуване са измислили други думи за птиците. А думата за къщата на домашните птици (курник) си е останала каквато е.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Общо взето да. Кур на старобългарски е петел. Как е кокошка виж в руския речник. Като са почнали да ползват думата за псуване са измислили други думи за птиците. А думата за къщата на домашните птици (курник) си е останала каквато е.
                  Не знаех, интересно!
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

В тази връзка, мисля да дам да ми резнат на лазер от неръждавейка емблема за новата самоделка. Познай какъв ще е брандът. Мисля че и на Уаза ти ще му тича - единствен неръждив детайл, освен стъклата.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

УАЗ си е УАЗ. Това също е псувня, освен с много прецизна интонация.

Но уважавам твоя избор.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Въпрос към колеги, на този мотор случвало ли ви се е, и какви възможни причини да търся. Разпределителния вал поне за сега ми се струва здрав, няма и разхлабени лагерни черупки ..........ба`ааму ш` съ изям
                        Деди, на малкия брат на тоя мотор, демек 3.7 това се случва на много хора ама не чак така масово и едновременно. Става точно при студен старт. Церят го със смяна на хидравличните повдигачи и редовна смяна на маслото с не най-евтиното такова и с вискозитет точно по спецификация.

Коментар

Деди и на мен ми се струва че като угасне мотора тия клапани са били на работа и е сгънал хидр.компенсатори. После при старт на "много студено" не успяват да задействат достатъчно бързо(да разгънат) и после е ясно. За мен първа причина е хубаво масло, чак после повдигачи.
                          Водачи според мен стягат само на топло, но може и да има феномен да са стегнали на студено. Реално според мен при подходящо въздействие от човек всичко е възможно!

Гледам и тоя е капризен мотор с индекс на маслото "...w-30" като моя. Моя като го правих понеже нямах пари само изчистих повдигачите както се казва до смърт, и уви 3-то масло 5w-40 и си потропват. На следваща смяна вече ще му сипя 5w-30-ка да видя с нея ще престане ли.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                            Водачи според мен стягат само на топло...
                            Зависи от какво са направени водачите и от какво клапаните. Нормално направени части не би трябвало никога в нормалните за мотора режими да стягат, защото са си предвидени и хлабини и материали, обаче няма как да знаеш в какъв пиндостански гараж са правени афтърмаркет частите, ако са влагани такива.

...но след като се споменаха хидравлични повдигачи и подобни проблеми при други двигатели, влагани в курниците на същата фирма, и аз мисля че е най-вероятната причина са те, или неправилно масло. Макар че ми се чини че би трябвало цялата система да е направена така че да не се образуват толкова големи луфтове че да могат да чак да изпадат кобилици, даже повдигачите да са сгънали докрай.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Макар че ми се чини че би трябвало цялата система да е направена така че да не се образуват толкова големи луфтове че да могат да чак да изпадат кобилици, даже повдигачите да са сгънали докрай.
                              Там е номера че могат. На угасен двигател ако вала не ги притиска кобилиците се вадят с напъване с отвертка.

Коментар

• Re: При Дядо Владо

Деди провери си кутия с манометер като е получиш од Ради. Благодаря за неделя.
                                o89 sedem sedem 33 986

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X