Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През зимата с джип в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разходка около София 22.01.2012

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
    ... Мисля, че гората и планината са си красиви и с 5-10 санта сняг, особенно ако е валяло скоро. ...
    E то 10 санта беше само последния път и то в София. Горе в планината сега не е много за джипки ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      E то 10 санта беше само последния път и то в София. Горе в планината сега не е много за джипки ...
      Е има поне месец дотогаз - нали глобално затопляне - ау...
      Ще го разтопи този и ще валне пак по баба Марта
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Мисля, че гората и планината са си красиви и с 5-10 санта сняг, особенно ако е валяло скоро.
        Наскоо,то и сега тука е горе-долу толкова,ама на билото на Лозенската е сняг над коленете ,вервай ми.

Чавдаре,извинявай все пак,но не говорим за северния полюс-нали?

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
          ... Чавдаре,извинявай все пак,но не говорим за северния полюс-нали?
          Макар и не в такава степен схемата е същата. Колкото може по-висока гума за да се отдалечи момента, в който снегът пред колата ще стане твърде много. А също така и гума, която се държи добре при намалено налягане.

33" Goodyear MT/R със сваляне на налягането до към 1 атм вършеше много добра работа.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Реалността е, че джипът спира или когато двигателят вече не смогва да бута снега пред колата, или когато снегът стане толкова плътен, че джипът се качва отгоре му без да може да го смачка достатъчно и колелата увисват във въздуха. Стане ли това, все тая дали си с прословутите тракторки. Или ще ги въртиш във въздуха или ще копаеш надолу ...

Иначе хората, дето карат на дълбок сняг, карат с големи валяци (38 - 44"), най-често с не особено агресивна шарка. Целта на занятието е да останат отгоре на снега (особено като се свали налягането на и без това широките гуми), а не да копаят.
            Реалността е, че минахме 70км.в сняг като на Софийската група.Тракторката си е яка гума плюс заварка = самолет.

Коментар

Е - аз съм с 32-ки от посоченият модел, но един цол ще ми го прости снега
              Все пак - не може да достигнем висините самоковски!
              Гумата за там трябва да е изключително стабилна на сняг. Снега горе ще е на преспи - като знаем какъв вятър е, а страничните наклони.... единственото, от което се плаша за Ком..
              Но да оставим темата за когато й дойде времето, че оспамихме темата за разходката на хората...

Коментар

Е - аз съм с 32-ки от посоченият модел, но един цол ще ми го прости снега
                Все пак - не може да достигнем висините самоковски!
                Гумата за там трябва да е изключително стабилна на сняг. Снега горе ще е на преспи - като знаем какъв вятър е, а страничните наклони.... единственото, от което се плаша за Ком..
                Но да оставим темата за когато й дойде времето, че оспамихме темата за разходката на хората...
                Слагаш вериги отпред и отзад, и току виж... Ама пак всичко е до някъде.

Не знам какъв е бил снега на люлин, ама предполагаемо не е бил пухкав и пресен всичкия. А в пресен пухкав сняг карането на скорост е уникален кеф, стига чистачките да смогват. Ама спреш ли, обикновено си до там, или най-малкото трябва да си изкопаеш място за нова засилка, което не е твърде голям фън
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Иначе хората, дето карат на дълбок сняг, карат с големи валяци (38 - 44"), най-често с не особено агресивна шарка. Целта на занятието е да останат отгоре на снега (особено като се свали налягането на и без това широките гуми), а не да копаят.
                  Това е истината! Копаенето на снега с тесни и малки тракторки, кални или каквито е да други гуми с агресивна шарка води до окопаване и нищо друго. Особено при стар слегнал сняг с няколко слоя и съответните ледени кори между слоевете. Покарах доста по снега през изминалия месец и се уверих, че между тясната 35-ца (315/75/16) на моята машина и Витарка с някакви 31-ци разликата е едни 30 см сняг. При 40 см Витарата се окопава, а при 70 см приключвам и аз. Един километър го пробивах един час при 60-70 см сняг. В един момент ми се удаде възможност да пробвам с 40х15.5 (16/40-16LT) на 0.9 Bar и се оказа, че при 1 метър сняг мачкам 30 см и останалия сняг остава пресован под колелата. Голям купон голямо нещо, но... цената е корона на предния мост. Просто бях решил, че при толкова малко сцепление едва ли 40-ката ще е проблем за кашкаваленото мостче отпред, но в един момент нещо яко се бях въодушевил и при всичката газ на задна от място се оказа, че снега под колелата е малко и захапаха здраво в някакви коренища. Само чух едно "кррррррррр" отпред и до там с предното. Очудващото е че задното все пак ме измъкна от гората. Да са живи и здрави Балканстар де...
                  Последно редактирано от elbgt; 24-01-12, 00:19.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Хаха - това развитие на темата ме подсети колко думи имат ескимосите за сняг
                    Малко повече, отколкото ние познаваме видове кал
                    Ако вие искате да карате в толкова сняг - аз по тва време мисля да си пия винцето пред каминката
                    Предпочитам лекичко сняг (поне за трети път го пиша) и незнам защо отидохте да ме бухате у длибокото

Все пак - целта на раз'оката ще е софт + снимки.

Коментар

... Предпочитам лекичко сняг (поне за трети път го пиша) и незнам защо отидохте да ме бухате у длибокото ...
                      Щото останахме с впечатление, че предлагаш разходка до Ком в близко време.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Никакво каране докато не стане снега 1 см.
                        Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо!

Коментар

Е никой не е казал, че ще чакаме снега да мине 1 метър.
                          Скоро ще почне да се затопля, ако имаме късмет да падне малък снежец преди да тръгнем - гората ще приказна и с 5 сантима сняг, не само с 55
                          А и аз за по-малко от още 2 седмици едвали ще си свърша джипката...
                          Е има поне месец дотогаз - нали глобално затопляне - ау...
                          Ще го разтопи този и ще валне пак по баба Марта
                          Ми незнам защо така решихте
                          Както и да е - ще отворим темата отново като наближи времето...

Коментар

Ми незнам защо така решихте
                            Както и да е - ще отворим темата отново като наближи времето...
                            Защото приказката тръгна от това, което каза преди тези двете.

... Любимата ми поредица обаче очаква и последният (зимен) сезон.
                            Надявам се да сте навитаци и да го направим, ако и Рейнджа ми стъпи скоро на крака
                            А дали ще е януари или след месец - на 1500 м ще е все тая. То, в зависимост от годината, през март може да има даже повече сняг, отколкото през януари.
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-01-12, 09:36.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз пак да кажа - качването на Ком при наличие дори на 5 см сняг е опасно. И със сигурност не е опция за група от 745643 жипки с неясно ниво на подготовка на машини и водачи.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От: През зимата до Ком

подбна разходка в този район, дори само от Петрохан до хижа Ком,е абсолютно невъзможна поне до края на май. Kай-малкото се подсича дълбок лавинен улей, който миналата година, при доста по-малко сняг, блокира пътя до средата на май със сигурност. А за нагоре не си и мислете. Района е най-валежното място в ?ългария и със сигурност на места снега наближава метър и половина, дори два.
                                Зимна разходка в района е нещо невъзможно, защото и месец май дори на места ще е сухо, на места(повечето) дълобка кал и на места още яко преспи. Демек по скоро говорим за смесен тип приключение, и то наистина за 2-4 подготвени екипажа.
                                Последно редактирано от zzlatev; 24-01-12, 13:50.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X