Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки около София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разходки около София

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    Като цяло са Jeep повечето всеки път... Въпроса е ти кога ще се присъединиш
    Е, аз сега разбирам. Фейсбук не ползвам, затова ще следя тук като пише някой от вас.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Сега се готвим за края на седмицата, ама още много въпросителни има къде кога и т.н

Коментар

Аз за събота съм планирал качване до язовир Калин в Рила (около 140км асфалт в едната посока)
        Оттам слизане с джипа максимално близо до хижа Иван Вазов и след това пешеходен туризъм до Отовишки рид, за да видим Седемте рилски езера и малко по натам Урдините езера.

Ходене се очертава около 1:30 до 2 часа в едната посока. Горе долу последна възможност за този преход, защото чак след 8 месеца ще се стопят бъдещите снегове.
        Последно редактирано от verter; 07-11-12, 09:26.
        0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
          Аз за събота съм планирал качване до язовир Калин в Рила ...
          Бихме се присъединили с жената, стига да успеем да се отървем от "ремаркето"
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0363.JPG
Прегледи:2
Размер:303.5 КБ
ID:5423255
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ок, който иска да заповяда. Взимайте си дебели дрехи, шапки, че горе на 2300 метра колкото и да е хубаво времето студът е винаги очакван.
            Ако искате може и да не ходите с нас пеш до над езерата. може да стоите горе на място (има доста неща за гледане и снимане) или да си тръгнете по-рано, няма проблеми.
            То нашето ходене зависи изцяло от времето. Ако ни позволи ще ходим, ако ли не ще зяпаме и стоим край джипа.

Най-вероятно и един колега с гранд чероки ще се присъедини

Към края на седмицата ще пиша сборен пункт и начален час на тръгване.
            Имайте предвид, че тръгването сигурно ще е още по-тъмно сутринта или най-вероятно по изгрев около 7 часа, защото денят в светлата си част е вече 10 часа, пътят си е път ,а и времето в планината , ако е хубаво то обикновено е до обед.
            0888/00-55-37

Коментар

Бих се присъединил към вас за Рила но дали ще се върнем до 7 часа в София.

Коментар

Само от теб зависи в колко часа ще си тръгнеш. Теренът не е толкова тежък, че да не става за сам джип.

Коментар

Някой желаещ да се поокаляме някъде около София?
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Организация за съботния ден: Разходката до язовир Калин + пешеходен туризъм до Отовишки рид и гледка към Седемте рилски езера.

От 7:30 до 7:45 часа, среща на бензиностанция Шел (Студена). Там има и МакДоналдс за ориентир.
                    Бензиностанцията се намира на Люлинската магистрала отдясно, посока Дупница, малко след отбивката и детелината за Перник. Срещу язовир и село Студена е.

Зимни дрешки, шапки и храна силно препоръчителни. Съботният ден го дават предимно слънчев (за Мусала), така че малко облаци може да има. Температурите се очакват да са около нулата или съвсем малко по-топло. Надявам се да няма вятър.
                    Който ще се включва в пешеходната част от маршрута, то от мястото на което ще оставим джиповете и където пътят свършва имаме около 1 час ходене до хижа Иван Вазов. Там по предварителна информация има хапване , чай, кафе, но да не разчитаме на това, защото през уикенда има доста туристи, а храната се качва с коне.
                    От хижата поемаме нагоре, като за още около час сме на Отовишки рид и Отовишки връх. 2700 метра! Нямам търпение да се кача толкова високо. Тайминга го давам чисто ориентировъчен. Не съм го пробвал. По моя преценка е толкова.
                    От Отовишки връх се открива перфектна гледка към 7-те рилски езера. Ако походим още около 30 минути по билото (горе долу по равно) и стигнем Вазов връх ще зърнем и Урдините езера, които доста хора твърдят, че дори са по красиви и от Седемте рилски.
                    Само и единствено се надявам времето да е хубаво и да нямаме технически проблеми.

Пътят е само и единствено асфалт, във високата част бетон и съвсем малко равен черен път накрая. За всеки джип с бавни скорости е ОК, защото спускането навръщшане е особено стръмно и спирачките се подпалват, ако няма бавни скорости. Пътят нагоре е доста тесен, много стръмен, необезопасен и откровенно опасен. Завоите са обратни и се кара покрай лавинен улей. Може да има на места и лед по сенчестите завои. Тези, които не са идвали по този маршрут да си го знаят.
                    Носете и лични карти, защото по средата на пътя, на Вец-а има бариера и записват често качващите се.
                    Телефонът ми е в подписа. Който желае да пътува с нас да заповяда.
                    0888/00-55-37

Коментар

Пътят е само и единствено асфалт, във високата част бетон и съвсем малко равен черен път накрая. За всеки джип с бавни скорости е ОК, защото спускането навръщшане е особено стръмно и спирачките се подпалват, ако няма бавни скорости.
                      А стига бе, не сичкото къде има бавни има три диференциала
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Моят джуган няма бавни на фул-тайм, така че само на парттайм, демек на два дифа. Кара се, баааавно.....щрака леко
                        Другият вариант е на почивки за спирачките или да се изключва парт-тайма преди самия завой, да се взима и после пак да се включва.....не знам, всеки да се оправя сам
                        0888/00-55-37

Коментар

Моят джуган няма бавни на фул-тайм, така че само на парттайм, демек на два дифа. Кара се, баааавно.....щрака леко
                          Хич не звучи като добра идея на парт тайм да въртиш обратни завои на твърда настилка ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Хич не звучи като добра идея на парт тайм да въртиш обратни завои на твърда настилка ...
                            Еле па на джип, дето ич не са от най-здравите от към ходова част и трансмисия
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За съжаление ние отпадаме. "Ремаркето" е сополиво и няма на кого да го оставим.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Досега все така съм пускал от Калин, ама ми е ясно , че не трябва. Тогава утре ще мисля нов подход. На спирачки, а на по-дългите прави участъци спускане на парт-тайм и бавни да си отморят дисковете и накладките. Преди обратен завой ще изключвам парт-тайма.
                                0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 22 потребители онлайн. 0 потребители и 22 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X