Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питaне за път от Белмекен до Якоруда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питaне за път от Белмекен до Якоруда

На картата (виж прикачения файл) има път, който според Алекс си е път като слънце (от преди години). Става дума за пътя от базата на Белмекен до Якоруда, който обаче попада в територията на парка. Въпроса е, към днешна дата може ли да се мине (посоката е Белмекен към Якоруда) или ще има ограждения, охрана и .т.н.

Каква е алтернативата? Гледайки картата явно остава да се върти чак през Юндола.
    Прикачени файлове

От: Питaне за път от Белмекен до Якоруда

Миналото лято нямаше проблеми.

Коментар

Пътят наистина е като магистрала, с изключение на 1 участък, където от дясно е стръмен баир нагоре, отляво стръмно спускане надолу, а по пътя имаше някой и друг нападал камък, та изглеждаше малко по-сериозно (ама това беше преди време). В началото му, откъм Белмекен (след стрелбището на спортната база) има сграда на парка, но нямаше някакви бариери. Май 1 или 2 пъти съм виждал кола на охраната на парка, но по този път през лятото е пълно с леки коли на местни хора, събиращи малини, боровинки и т.н. и не съм забелязал да ги гонят.
      Откъм Трещеник при едно нощно каране през 2007 налетяхме на някаква импровизирана бариера, която ни забави точно 2 минути.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Пътя наистина си е като слънце, но само ако са се стопили преспите сняг по него. Преди месец го пробвахме, но стигнахме до големи преспи, които беше невъзможно да се преминат. На едно място имаше срутени доста канари, покрай които с повишено внимание се минава.

Ние карахме в обратната посока - от Якоруда към Белмекен и минахме около 2/3 от пътя.

Справка тук.

Поздрави.
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

Яро карал съм го преди 2 - 3 години и не е имало никакви проблеми. След стапянето на снега от Лукойл в Якоруда до х. Грънчар се ходи и с лека кола. Останалият път е не по - лош. Мисля, че за джип по това време няма да има проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Миналото лято нямаше проблеми.
            Имам смътни спомени за нещо в началото над Якоруда. Тоест минали сте го целия, така ли?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Пътят наистина е като магистрала, с изключение на 1 участък, където от дясно е стръмен баир нагоре, отляво стръмно спускане надолу, а по пътя имаше някой и друг нападал камък, та изглеждаше малко по-сериозно (ама това беше преди време)...
            И на тоя участък, ние сме накъде? Ляво или дясно?...

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
            Пътя наистина си е като слънце, но само ако са се стопили преспите сняг по него. Преди месец го пробвахме, но стигнахме до големи преспи, които беше невъзможно да се преминат. На едно място имаше срутени доста канари, покрай които с повишено внимание се минава...
            Благодаря за информацията. Става дума за юли месец, така, че едва ли ще има толкова сняг (да има, да има, е колко да има?... )

Първоначално публикуван от Doc Преглед на мнение
            Яро карал съм го преди 2 - 3 години и не е имало никакви проблеми. След стапянето на снега от Лукойл в Якоруда до х. Грънчар се ходи и с лека кола. Останалият път е не по - лош. Мисля, че за джип по това време няма да има проблеми.
            Благодаря за информацията, Док!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Имам смътни спомени за нещо в началото над Якоруда. Тоест минали сте го целия, така ли?

?... )
              Ми то Якоруда - Трещеник си е хасвалт.14-15км. Е има някоя и друга дупка, ама се ядва.

Коментар

Я, колко сведения. А аз като питах за същия път, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Я, колко сведения. А аз като питах за същия път, ...
                  Видях и твоята тема и се помислих дали да не пиша в нея, но там става дума за път през Бели Искър а аз не питам за натам.

Коментар

Ако целта не е конкретно Якоруда, а разходка по черно, то може да пробваш към Белица. Това е по Кайзеровия път.
                    Отбива се в дясно на остър ляв завой на 2-3км. над Трещеник.
                    Може и до мечките да се разходите.
                    Бръмча, из тези места, от доста години, та ако имаш път към кв. Борово свикай за обмяна на опит.

Коментар

Благодаря, целта е конректно да стигна от Белмекен до Якоруда, без да губя изключително много време, като например използвам заобиколния път през Юндола. Въпроса беше дали може да се мине по пътя, който прикачих в първия пост (не толкова като трудност на път, колкото като забрани).

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Благодаря, целта е конректно да стигна от Белмекен до Якоруда, без да губя изключително много време, като например използвам заобиколния път през Юндола. Въпроса беше дали може да се мине по пътя, който прикачих в първия пост (не толкова като трудност на път, колкото като забрани).
                        Не съм убеден, че това е по-бързия път!
                        Ама като се върнеш, да кажеш как е!
                        Успех!

Коментар

Яро, този път не е забранен и много красив. Заслужава си, можеш да караш и по-бързичко по него. Преполагам че са го почиситли от камъни вече. А като си тръгнал и до х. Грънчар можеш да отидеш. Там пътя също е отворен.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
                            Пътя наистина си е като слънце, но само ако са се стопили преспите сняг по него. Преди месец го пробвахме, но стигнахме до големи преспи, които беше невъзможно да се преминат. На едно място имаше срутени доста канари, покрай които с повишено внимание се минава.

Поздрави.
                            Дааа, и аз съм го пробвал началото на май преди няколко години.... Много лопати, много нещо. Но не можахме да стигнем до белмекен Иначе е изключително красиво място.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X