Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки в и около Стрелча

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходки в и около Стрелча

Привет, колеги!

Почти месец след моята почивка в Стрелча намерих време да споделя някои впечатления с вас. Първо искам да уточня, че от цялата ми 10-дневна почивка в Стрелча, най-хубавото нещо беше концерта на AC-DC в София.

Сега по същество. Веднага след като се настаних, взех душ и тръгнах ентусиазиран да опозная малкия град и то центъра. Останалата част мислех да оставя за следващ ден, да не ми дойде много. Опознавателната обиколка трае между 5 и 7 минути. Центърът е едно площадче (на което обръща автобуса) с прилежаща към него главна улица, читалище, две банки, няколко магазина и др.

В общи линии, за да не кажа, че животът е спрял, ще кажа, че е мноооого спокоен.
    Виждат се доста паметници от различни исторически периоди, като най-много се открояват от 1923 до 1944. И като брой, и като големина.

Единият с венец от БЦП- Стрелча за 9 май.

Тази каменна плоча се намира в страни и в ляво на огромния монумент от предната снимка.

Най-добро впечатление още в самото начало, прави чистотата на зелените площи, градската градинка, прилежащите зелени площи на хотела и изобщо централната част. Гледаш хора, пушат, пият кафета в пластмасови чашки, хапват нещо, а по земята нито фас, нито какъвто и да е боклук!

Вече запознат с града, реших да опозная и близката природа край него, както и да се огледам за наличието на ОФФРоудъри. Хванах една пътека..

Беше много приятно. Млада (около 40-50 год - мое мнение) иглолистна гора, отново чистота, свеж въздух и непрекъсната песен на птички. По-работни от стрелчанските птички не бях виждал, по отношение на пеенето. С пълен глас и удължено работно време.
    Малко след това видях и първите ендуристи. Бях обнадежден.

За съжаление, обаче, следващите дни, изключая една голяма група с АТВ-та, всичко, което имаше някакви ОФФ-възможности, беше от този клас:

Спускане на 1-ва-бавна:

Дали аз не попаднах, или си нямаше- не знам. Няколко Витари, предимно с десен волан и това е.

Следва....
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

От: Разходки в и около Стрелча

Продължение:

Няколко думи за Стрелча:

Архитектура. Предимно стари къщи от времето на Социализма, когато се строеше "голямо и правоъгълно". Имаше някои решения с цветове на фасади, които не се наемам да коментирам.

Че и училището...

Голяма църква.

Поминък:

Тука не мога да кажа много. Като страничен наблюдател виждам големи заложби за туризъм, но никакво развитие. Огромно богатсто- минерална вода, но освен санаториума и един басейн... нищо друго! Е, една - две къщи за гости:

Грозьовата къща:

И Караивановата къща:

Розови насаждения:

Не знам колко се печели от розите, но не бяха много насажденията.

И... търговия. Освен няколкото магазина, всяка сряда пазар. От кокошки, през "ТЕСКИ" (тениски) до разсад....

следва....
    Последно редактирано от edoors; 05-06-10, 10:54.

Коментар

Да се върнем на оффроуда. Понеже не намерих в Стрелча сродни души за някаква разходка (така и не се чухме с колегата Polaris, който продава джипове във форума), та се натръгнах сам да видя какво има наоколо.

Приятна природа...

Тук някъде реших, че е време да се огледам извън Стрелча, да попадна на човек, за да сменим някоя приказка и заедно с едно стадо крави тръгнах към Копривщица, където в ей тая сладкарница 3 часа бистрихме политиката като цяло и форумния живот с Дявол Коледа.

Следва...
      Последно редактирано от edoors; 05-06-10, 14:46.

Коментар

По тази схема реших да наобиколя и Тракийския храм в Старосел и околностите му.
        Първата табела звучеше отчайващо

Местоположението на храма ми хареса повече от самия храм. Страхотни гледки във всяка посока.

На връщане от Храма виждам табела "Туристически комплекс Бяло Камъне- 9 км" Разбрах, че пътя е черен и... хайде натам. Това може би беше най-красивото място, на което попаднах за тия 10 дни. И в момента не се сещам за по-подходящо за Офф-роуд- събор. Огромна територия, планина, маршрути... Абе всичко. Още по пътя попаднах на това. Ловен дом се казва:

И в самия комплекс:

Горе-долу така ми мина почивката...

П.П. Снимките са от телефон и моля да ме извините за лошото качество!

Коментар

Много интересно. Преди доста години там ни изненадаха приятно местните. Бяхме в почивната станция на МВР, а слязохме да вечеряме на центъра. Като заваля един дъжд, направо реки.От съседната маса станаха 2 човека ( напълно непознати-явно са ни чули да си говорим как ще се качим до станцията) и ни закараха с личните си коли. Ние бяхме шашнати. Много добро впечатление ни направи градчето. Мерси че ме върна малко в спомените!
          Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
            Много интересно. Преди доста години там ни изненадаха приятно местните. Бяхме в почивната станция на МВР...
            В момента станцията на МВР изглежда много безжизнена. Имаше само един автомобил понякога отпред, вероятно на пазача. А имат страхотна база и е грехота да не се ползва...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X