Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка около Сопот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка около Сопот

Здравейте,

Утре се очертава да се поразходим (за сега един джип) от с. Богдан до Старосел и обратно.

Някой желаещ?
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

До: Разходка около Сопот

По кой път???
    Мотористи приемате ли, ако не вали
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Жоре, ти утре горе ли ще си? Ще спите ли някъде?
      LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
        По кой път???
        естествено, че прирмаме
        ще тръгнем от София към 9:30, отиваме в Богдан и директно към х. Средногорец. след това по трака от офроуд картата към х. Чивира, Бяло камене и Старосел. Разбира се всичко подлежи на уточняване, така че дай телефон и идвай - много ще се радвам! форума ще го чета и по пътя.
        моят телефон е +359 888 847909
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

По кой път???
          обратния път ми се ще да е покрай язовир Климент, но за целта изглежда ни е нужен водач
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
            Жоре, ти утре горе ли ще си? Ще спите ли някъде?

Утре, ако времето позволи се очертава да съм соло. За спане не става въпрос, освен ако не се наложи.

Първоначално публикуван от andreiboyanov Преглед на мнение
            Разбира се всичко подлежи на уточняване, така че дай телефон и идвай - много ще се радвам! форума ще го чета и по пътя.
            моят телефон е +359 888 847909
            0894328706 Жоро. Ще се радвам да се запознаем.
            0894328706

Коментар

обратния път ми се ще да е покрай язовир Климент, но за целта изглежда ни е нужен водач
              Въпросния път го няма на офроуд картата/поне на моята/
              Ако видите зор звънкайте на горния тел, аз ще съм в района
              0894328706

Коментар

Ден първи - файлче с маршрута за Гугъл Земя.

По-късно ще сложа и снимки с малко коментари - много готино си прекарахме!
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Андрей Боянов; 10-04-10, 20:20.
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ето и малко фоторепортаж.

Екипажът не беше никак подготвен за офроуд. Затова всичко започва с начален инструктаж...

Както се бяхме уговорили предварително в тази тема, се чухме с Жоро (gorosop) преди да стигнем до с. Богдан. Разбрахме се на коя поляна да се чакаме и след известно лутане се намерихме. Той вече не беше сам - ескорта ни вече се състоеше от двама много запознати с терена мотористи .

Поехме нагоре, подпомагани от новите ни офроуд приятели.

Първите впечатления на екипажа бяха ... интересни:

А и пътят си го биваше

Настроението сред екипажа взе да се проемня леко..

Но пък пътят си заслужаваше. Беше си красиво.

Е, на едно място малко се позабихме... Трябваше да се връщаме на заден и в един момент почти се чувствахме преобърнати. Но пък с внимателни действия и с помощта на Хайлуксчето (въпреки уменията на водача), се измъкнахме.

За награда последваха нови красоти:

Вече и екипажът изглеждаше малко по-въодушевен

И така... стигнахме до точка 1 - хижа Средногорец. Надявам се да се върнем до там утре. Вижте защо:

Намерихме се и с отдавнашния ми Хайлукс-Сопот контакт от форума бате Сашо (alex_bg777). Претърпях известна критика, че съм позволил G класа да ме тегли (след като се забих в една преспа без причина) и съм изложим марката, но пък аз си знам, че има какво още да уча

Е, дойде време и да тестваме пикник сета - все още потенциалната офроудърка Катя съвсем скоро ми го подари Някои особено му се кефеха...

Вече добре нахранени и след обстойни консултации и дискусии с познавачите на терена решихме, че можем да опитаме да продължим. Бате Сашо, разбира се, дойде да ни съпроводи през проблемните участъци. Но някои хора се върнаха към първоначалните си настроения :

Оказа се, че пътят не е кой знае какво предисвикателство и стигнахме до хижа Чивира без проблеми. Но пък мястото си заслужава!

Оттам насетне пътят не представляваше никакво предизвикателство (минава се и с Опел Кадет ), но пък не беше лишен от интересни моменти и готини места:

Не се стърпяхме да видим поне малко и от археологическото наследство около Старосел.

И накрая - крайната ни цел. Винарския комплекс Старосел. Готино е!

От там се върнахме по асфалт до Богдан, за да вечеряме на едно много добро място... Няма да пропусна да разкажа за това утре!

Всичките снимки от този разказ ги има геопозиционирани в .kzm за Гугъл Земя от предния ми постинг. Вижте ги моля: - този начин на представяне на путъването е технологична новост за мене
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Браво за репортажа!
                    Ние ви чакахме на по бира на Бяло камъне до 17ч. и тръгнахме за Фенера. По пътя получихме информация, че е запалена скара на вилата на един приятел в месноста "Сиврията" над Каравелово и с меките си сърца не можахме да откажем .
                    0894328706

Коментар

Всичките снимки от този разказ ги има геопозиционирани в .kzm за Гугъл Земя от предния ми постинг. Вижте ги моля: - този начин на представяне на путъването е технологична новост за мене
                      Екстра си усвоил "технологичната новост", харесва ми !
                      Боян 0898 / 63 66 73
                      Galloper II Exceed, 1999, 2.5 TDI, дълга база

Коментар

Браво за репортажа!
                        Ние ви чакахме на по бира на Бяло камъне до 17ч. и тръгнахме за Фенера. По пътя получихме информация, че е запалена скара на вилата на един приятел в месноста "Сиврията" над Каравелово и с меките си сърца не можахме да откажем .
                        ами не знаехме, че сте там - ние покрай Бяло камне "прафучахме кат матор". жоро, тенкс за карането и помощта на теб и на приятеля ти!
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ще се радвам пак да се видим.
                          По Средна гора има много интерестни маршрути.
                          В Стара планина също. Така, че само да решите-насреща сме
                          0894328706

Коментар

Прикрепям .kmz файла, съдържащ и вчерашните и днешните тракове и снимки. Файлът съдържа също и планираните маршрути - понякога плановете много се променят

Уикендът беше страхотен, а пък май и на екипажа му хареса Е, поне на повечето от екипажа...

Много се радвам, че се запознах със Сашо (alex_bg777) и Жоро (gorosop)!

Със сигурност ще се върна в тоя край, да покараме, пък и да пийнем на спокойствие по ракия Надявам се и още хора да доведа.

След малко снимков и видео материал от днешното ни лутане в търсене на Клисура. Както вика Сашо - карате само по следата и няма как да се объркате
                            Прикачени файлове
                            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Да разкажа как мина днешният ден

Снощи ядохме много добре и пихме червено вино на едно много добре направено място - Шато Копса (http://www.copsa.bg/). Намира се на пътя от Сопот към с. Богдан, точно преди с. Московец. Разбира се, на отиване към шатото не се стърпях и минахме през лозята, вместо по официалния път. Шатото много ми хареса, обстановката е от по-изислана, обслужването е много добро. Доколкото схванах менюто е доста плаващо и какво ще се яде зависи от това, какво са решили да предлагат съответния ден. Може да съм се объркал леко, защото поръчвахме по препоръки на сервитьорката. Освен това изглежда цените човек ги разбира, чак когато дойде сметката, но не платихме никак много накрая. Може би защото отидох със скъсаните дънки...

Има и стаи за спане и също били много хубави (аз лично не съм ги разглеждал). Лятото било още по-приятно, защото имало страхотна тераса.

За виното - или добро, или нищо...

Както и да е, щях да разказвам за днешния ден, пък се отплеснах. Въпреки известните колебания в част от екипажа, поехме отново към хижа Средногорец, откъдето възнамерявахме да отидем към Копривщица. Слагам малко днешни снимки и две видеоклипчета, без много-много да коментирам. Вижте клипчетата, дават известна представа за терена

Това, че бяхме минавали вчера по този маршрут и имахме записах GPS трак не ни попречи да се объркаме. Ето обаче какво ни накара да се замислим какво може да ни се случи, ако не внимаваме:

Е, бързо-бързо се върнахме на правилния път:

И така стигнахме пак до познатата хижа Средногорец. Горе беше пълно с мотористи и ATV-та. Видяхме се набързо с новите ни познати от вчера. С удоволствие ще се върна пак на тази хижа!

Малко по-късно ще сложа и едно-две клипчета от този "етап" - още не са се качили на ютюба.
                              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X