Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка Земен - Полска Скакавица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка Земен - Полска Скакавица

След като писах това съобщение половин час, затворих браузъра, беза да го публикувам Затова този път по-накратко.

Предложението е следното. Петък, който е почивен ден и прогнозата за времето е много примамлива, да организираме разходка Земен-Скакавица (http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=917 - снимките не са добри, сори).

Целта е посещение на водопад Полска Скакавица, почистване на терена около водопада от боклуци на туристи, барбекю и наслада от красотата на природата (защо го сложих на последно място ?! ).

Измислил съм и конкретна програма с часове и т.н. (която я написах в непубликуваното съобщение ). Има ли желаещи? Вариантите за маршрут са изумителни (по моя преценка, а аз лесно се изумявам ).

Единствения минус, който виждам засега на идеята, е че ще трябва да станем поне един час по-рано от нормално
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

До: Разходка Земен - Полска Скакавица

Андро, идеята ти е страхотна, но аз за петък сутринта съм си насрочил час в бокса. Ако приключа до обед идвам
    Y61

Коментар

Нашето фемъли, след кратка консултация е ЗА !!!
      Боян 0898 / 63 66 73
      Galloper II Exceed, 1999, 2.5 TDI, дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
        Андро, идеята ти е страхотна, но аз за петък сутринта съм си насрочил час в бокса. Ако приключа до обед идвам
        Кой каквото прави, ти висиш в бокса.
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от andreiboyanov Преглед на мнение
          Кой каквото прави, ти висиш в бокса.
          Заради вчерашната разходка го отложих за петък, нещо много ни е натоварена програмата, от разходки няма време за ремонти....
          Y61

Коментар

Струва ми се, че такава инициатива не може да мине без нас .

Но дай повече подробности за плана, който си правил, че в четвъртък ще се прибера късно вечерта от командировка и няма да имам време за подготовка. Тръгването в колко часа мислиш да бъде? Каква е идеятата ти за маршрута? Екипировка? Инструменти и материали за почистването? BBQ?
            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
            0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
              Струва ми се, че такава инициатива не може да мине без нас .

Но дай повече подробности за плана, който си правил, че в четвъртък ще се прибера късно вечерта от командировка и няма да имам време за подготовка. Тръгването в колко часа мислиш да бъде? Каква е идеятата ти за маршрута? Екипировка? Инструменти и материали за почистването? BBQ?
              план:
              1. тръгване от София към 9:00
              2. сбор на входа на Земен към 10:00
              3. предполагам, че по-добрия маршрут е през планините над Земен - Струма ми се струва много пълноводна, за да я пресичаме няколко пъти, ако минем през дефилето. няма да е като вчерашната рекичка боян трябва да помоли неговия френд от вчерашната разходка да дойде с нас - той знае всички пътчета там. аз отделно ще се опитам да подготвя примерен маршрут на мапсорса.
              4. екипировка - да си сложиш лебедката до тогава , бутуши, резервни чорапи, топли дрехи.
              5. за почистването - ръкавици и чували (аз имам някакви...)
              6. за bbq - може и от еднодневните барбекюта, месо, зеленчуци, бира, папионки (или поне вратовръзки)
              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

план:
                1. тръгване от София към 9:00
                2. сбор на входа на Земен към 10:00
                3. предполагам, че по-добрия маршрут е през планините над Земен - Струма ми се струва много пълноводна, за да я пресичаме няколко пъти, ако минем през дефилето. няма да е като вчерашната рекичка боян трябва да помоли неговия френд от вчерашната разходка да дойде с нас - той знае всички пътчета там. аз отделно ще се опитам да подготвя примерен маршрут на мапсорса.
                4. екипировка - да си сложиш лебедката до тогава , бутуши, резервни чорапи, топли дрехи.
                5. за почистването - ръкавици и чували (аз имам някакви...)
                6. за bbq - може и от еднодневните барбекюта, месо, зеленчуци, бира, папионки (или поне вратовръзки)
                Не си и помисляйте, за пресичане на Струма !
                Освен ако не правиме рафтинг !!!
                Боян 0898 / 63 66 73
                Galloper II Exceed, 1999, 2.5 TDI, дълга база

Коментар

план:...
                  Всичко звучи много добре.
                  Лебедката ще я монтирам след почивните дни, че се очертава доста да поседи Паджерото в бокса за промяната...
                  Чували и ръкавици си имам винаги приготвени в джипа.
                  Принадлежностите за BBQ-то ще са приготвени.
                  Ти мисли маршрута от къде ще е, че твоите гуми се чувстват по-добре в калта, отколкото на асфалта .

Първоначално публикуван от Boyang Преглед на мнение
                  Не си и помисляйте, за пресичане на Струма !
                  Освен ако не правиме рафтинг !!!
                  Може да пробваме рафтинга, както видяхме вчера твоя галопер се чувства много добре във водата и не иска да излиза нея .
                  www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                  0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
                    Всичко звучи много добре.
                    Лебедката ще я монтирам след почивните дни, че се очертава доста да поседи Паджерото в бокса за промяната...
                    Чували и ръкавици си имам винаги приготвени в джипа.
                    Принадлежностите за BBQ-то ще са приготвени.
                    Ти мисли маршрута от къде ще е, че твоите гуми се чувстват по-добре в калта, отколкото на асфалта .
                    той маршрута изглежда нарисуван на Гармина. отиване отляво, връщане - отдясно ще се опитам да го нарисувам утре. връщането ми изглежда величествено!
                    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ето как ми изглеждат възможностите за маршрут:

Червения трак е "главния път" за отиване. Специално за boyang, който ме обвинява, че избирам леки пътища, са електриково сините "шорткъти" - първият би трябвало да ни отведе близо до водопада, но хич не е сигурно дали се минава. Вторият шорткът е с цел да не караме много по асфалт, но на ОФРМ картата е нарисуван в синьо (първият изобщо не е нарисуван, де ).

Кафявият трак (който трябваше да е тъмно-червен ) е предложение за връщане. Обърнете внимание на точката, която съм отбелязал като "View point!!!". Очаквам от това място (в. Еленова глава) да има наистина величествена гледка!

Разбира се, нищо не пречи да разменим маршрутите за отиване и връщане, както и да се откажем от единия и да караме само по другия.

Аз, разбира се, не съм минавал по нито един от двата, така че ще експлорваме заедно

Не е лошо boyang да каже дали неговия приятел, дето познава района, няма да реши да дойде с нас...
                      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Втория "шорткът" съм го пробвал от долу нагоре, Скакавица-Злогош, с мотора и нещо не го намерих, на места пътя е широк колкото да мине едно магаре или моторист. Иначе трябва да излиза на Дойчинова махала, където е родната къща на дядо ми. Преди една седмица на разклона с главния път имаше преспи по близо метър. Иначе червения трак е добре, мисля че ще се борите само с локви. Гледките са наистина впечатляващи! Има малка неточност на картата - Полска Скакавица е на червения трак, около връх Голак, а не на кафявия оттатък реката - там е друга махала, забравих й името, от нея нагоре пътя е доста изровен, с големи камъни, но пък се разминах с една лада там, което означава че и вие ще минете.
                        Honda XL600LM, 1987
                        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          но пък се разминах с една лада там, което означава че и вие ще минете.
                          Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                            Втория "шорткът" съм го пробвал от долу нагоре, Скакавица-Злогош, с мотора и нещо не го намерих, на места пътя е широк колкото да мине едно магаре или моторист. Иначе трябва да излиза на Дойчинова махала, където е родната къща на дядо ми. Преди една седмица на разклона с главния път имаше преспи по близо метър. Иначе червения трак е добре, мисля че ще се борите само с локви. Гледките са наистина впечатляващи! Има малка неточност на картата - Полска Скакавица е на червения трак, около връх Голак, а не на кафявия оттатък реката - там е друга махала, забравих й името, от нея нагоре пътя е доста изровен, с големи камъни, но пък се разминах с една лада там, което означава че и вие ще минете.
                            много мерси за инфото! можеш ли да препоръчаш хубава кръчма в Злогош или Ръждавица, в случай, че вали и пропадне пикника?
                            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

В Злогош най-много да пиете по една бира на Хоремага, ако не хванете обедната почивка. В Раждавица шансовете са по-добри, все пак от там минава тренът! Дивотията е голяма, както е казал Иречек - "Краище - особен край, див като Кавказ", но това му е чара.
                              Honda XL600LM, 1987
                              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X