Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Копривщица до хижа Кръстьо Чолаков и Връх Бунай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вгледах се в старите си писания и се замислих, че може би трябва да разсея малко мистиката, която ни обгръща и да ви дам представа "що е то работеща джипка и нейния инвентар от 4 инсталатори "?

Обикновенно не знаем какво ни предстои утре. Тази неяснота се дължи на капризите на земната тектоника. Да стана по-ясен... монтираме сеизмични станции, които се намират на най-шантавите места, които можете да си представите. Например, последните три станции се оказаха в едни отвесни скали в районите около Плевен.
    Най-интересното е, че в тези скали живеят някакви прилепи защитени като изчезващ вид и трябваше да местим клетката за да не би да подложим някое невинно прилепче на мимолетен стрес.

Получаваме си координатите и тръгваме. Бръмчим по полета и ниви докато най-после стигнем до мястото. Самото пристигане е особено интересно, защото обикновенно сме първите или поне от много време посетители.

Натоварени със станциите, генератори и инструменти се разполагаме около клетката. Дисковерито много помага ако клетката е нависоко или неудобно място. Преди година и половина ползвахме един микробус, но само го натрошихме.

Понякога скалата, която търсим се оказва на 20 метра по-настрани и тогава започва едно ровене докато открием стабилен гранит или в краен случай базалт.

Когато съм бил на инсталации съм виждал най-звездното небе, което можете да си представите.

Това с няколко думи е описанието на нашите пътешествия.

Сега, следвайки мъдрите съвети на vpetrov ще се пробвам да публикувам снимки.

И оставам на разположение за още по-обилна информация

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Тинко,

Мче т'ва звучи страшно интересно, имам предвид това, което правите.

За мен ще е доста интересно ако поместиш и ти един разказ с картинки..

Поздрави!

Коментар

diavol koleda

turbozmej:
        най-накрая яснота трябва да ти кажа че не съм си мислел че се заяждаш смо че като ме сравни с човек който дори не съм и чувал ми прозвуча странно пък и това за точките и запетайките аз нали ти казах че съм от едно поколение което отвикан да пише с химикал и да слага препинателни знаци колкото и да звучи гадно си е така е следващиа път ще се постарая малко повече откъм препинателни знаци обещавам.Ако наистина идаваш до Копивщица с удовостви ще се запознаем и ще те разведа из града ,а ако трябва и извън с наж-голямо удовоствие това се отнася за всеки от този форум нали сме от един отбор в крайна сметка
        П.П. благодаря че ме сравни с един от най-великите писатели на 20 век
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

diavol koleda Bravo bre de da znam 4e si bil i skrit pisatel a ne samo zapalen po off-road. Kakvo shte kajehs da go povtorim no v zimni ysloviq i to s drugi navitaci ot foraoma a

Ili da go zapazim za Esenta ili po natatuka dogodina. A i na men mi se izka da vidq dali shte mojem da minem s "kolite" po onzi put ot 1902г
          SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
          +359 0878 888 874
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X