Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мисията невъзможна 3 или първия истински тест на лебедката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мисията невъзможна 3 или първия истински тест на лебедката

Така нека започна първо с историята на заглавието.Действието се развива в околностите на село Добростан, асеновградско.Та мисия невъзможна 1 беше преди около месец когато снега се беше стопил и се опитах да стигна до прословутата Червена стена, но поради това че на знаех от къде се ходи до там не успях да стигна.Мисия невъзможна 2 беше вчера когато се опитах да събера всички съфорумци асеновградчани, които между другото се броят на пръстите на едната ръка и както се досещате не стана работата.Някой имаха основателна причина, други не, трети се скатаха, но не се сърдя на никого да не си помислите нещо просто хайде стегнете се и отделете 1 ден да се видим и покараме!И да пристъпя към мисията не възможна 3.Тя беше днес когато вече знаех пътя за Червената стена, но имаше доста сняг аз бях сам и с калпави за тази цел гуми.В Асеновград нямаше сняг и си мислих и че нагоре няма да има особено обаче не съобразих че от 250 м.н.в трябва да се кача до 1500 м.н.в.Както и да е ето ги и снимките:

Около селото

Някой си е играл

Първото закъсване.Просто тръгна към преспата и до там.След като изорах всичко издаяних до горе.Няма снимки на това щото вече не ми се спираше, че знаете какво става ако спра.

Тука я оставих и походих малко да разузная пътя къде води, защото някой преди мен се беше метнал в дерето.

Пътя е осеян с такива следи

Това че проверих за какво става въпрос не попречи и аз да застана на ръба

Първото дърпане

На лебедката останаха 6 навивки и ако беше малко по-далече това дърво щеше да стане доста неприатно

И предишния е прибягнал до лебедка

Това ми е петото дърпане

До: Мисията невъзможна 3 или първия истински тест на лебедката

Петре, вземи си повече колани, аз си нося 70 метра, даже веднъж за 2 метра да не ми стигнат. Как е лебедката, дай повече инфо, въпреки , че на сняг не и е много тежко , друго е като има кал до фаровете.

Коментар

Явно обичаш соловите акции , ...дано поне имаш повече жокери в телефона, а и за обхват не е лошо да запалиш свещичка !

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
        Петре, вземи си повече колани, аз си нося 70 метра, даже веднъж за 2 метра да не ми стигнат. Как е лебедката, дай повече инфо, въпреки , че на сняг не и е много тежко , друго е като има кал до фаровете.
        Аз колани имам, само че единия е с тресчотка ако така се казва де.Та мога да удължа с още около 20-30 метра проблема е че шекела няма да може да ги хване всички та трябва да си взема по-голям.Лебедката се държи доста добре днес след толкова дърпания не успя да изтощи акумулатора (е аз държах двигателя и в обороти де).Но както каза не и беше в тези условия много тежка та нямаше проблеми.Най-важното за мене беше да видя дали монтажа държи на натоварването.Сега може би трябва още веднъж да си попритегна всички болтове.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          Явно обичаш соловите акции , ...дано поне имаш повече жокери в телефона, а и за обхват не е лошо да запалиш свещичка !
          Абе жокери че имам имам.А главата ми не е от най-трезво мислещите .Ама при мен по принцип така се развиват нещата, че до последния момент не е ясно дали ще ходя или не.И както се досещаш не мога да събера хората и след това да им кажа "Ми пичове заминавайте без мен".Примерно днес сутринта разбрах че "навигатора" ми няма да идва.Но иначе с компания си е друго, а още повече ако има и други джипове.

Коментар

До преди малко сменях гума.Но нищо чудно то по тези камъни беше голямо пилене на гуми и кой знае къде са е закачила.

П.П.Сега се сетих че видях и една сърна.Доста се зарадвах щото цяла зима никакво животно не съм мяркал.Ама кой знае при толкова бракониери колко време ще остане жива

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
              До преди малко сменях гума.Но нищо чудно то по тези камъни беше голямо пилене на гуми и кой знае къде са е закачила.

П.П.Сега се сетих че видях и една сърна.Доста се зарадвах щото цяла зима никакво животно не съм мяркал.Ама кой знае при толкова бракониери колко време ще остане жива
              Направо се чудя да се смея ли или .....

Да не те търсим, като сърната.

Отново сам, отново с тези гуми, отново се качваш нависоко. Казвам го с най-добри чувства. Всяка седмица колегите ходят някъде. Сборове колкото искаш. Ама твоя си работа.
              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                Направо се чудя да се смея ли или .....

Да не те търсим, като сърната.

Отново сам, отново с тези гуми, отново се качваш нависоко. Казвам го с най-добри чувства. Всяка седмица колегите ходят някъде. Сборове колкото искаш. Ама твоя си работа.
                Ами виж незнам защо винаги си правите разходките в неделя?Аз в неделя не мога.А за гумите няма какво да кажа прав си.Ама сега нито имам пари нито и съм решил какви да взема (не че избора е огромен)

Коментар

И аз не мога да ти кажа, но демокрация. Може би1 защото в събота се работи. Колкото за гумите, не ми се вярва да не можеш да решиш проблема. С тези малки размери се намират варианти. Иначе евтиното излиза скъпо!
                  Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Да за евтиното си прав.Но като че ли за 15" се намират повече затова и колегите слагат джанти от витара.Замислил съм се за едни ласи ОК144 обаче един приател има и казва, че му закачат калниците.ВЛИ5 пък са само ако я караш в гората за асфалта са ужас.И така нека някой каже какви други варианти има (без регенерати обаче).

Коментар

Другия вариант е просто си взимам гуми за сух терен или кал, които няма да ми опират и им намирам едни вериги та зимата си карам с веригите.Май така ще направя ама време за размисъл имам много

Коментар

Ласа ОК144 са много добър избор за кал и сняг и на асфалт не са толкова зле, но наистина ако не е поне малко лифтована нивата може леко да позакачат в калниците.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                          Ласа ОК144 са много добър избор за кал и сняг и на асфалт не са толкова зле, но наистина ако не е поне малко лифтована нивата може леко да позакачат в калниците.
                          Така като гледам перфектния варянт е гуми за кал и гуми за сняг отделно обаче толкова пари нямам.Та за сега ще си стои със заводските и само едни вериги ще купя и по нататъка като се износят гумите ще видя какво ще правя.

П.П.Със сигурност ще ми опират защото нивата, за която споменах не е вдигана, моята също, още повече, че и лебедката я е понатиснала отпред.

Коментар

Имай на предвид,че тези 185-75 с които ти е обута Нивата в момента са доста по-добри от Вли-5 на сняг.Това го знам от опит.Иначе аз в момента карам с Ласа ОК-144 и честно казано съм доста доволен.Вървят добре в кал и дълбок сняг.Моята е повдигана отпред и не ми опират никъде.Реално погледнато мога да ти кажа,че си струва да вземеш Ласата-от руските гуми за Нива внасяни у нас няма такива,които да им правят конкуренция на терен.

Коментар

Колко струват едни подложки?Чувал съм че не са скъпи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X