Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи сняг....разходка на Заралии в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи сняг....разходка на Заралии в планината

Здравейте,Заралий още при прогнозите за първия сняг решихме да организираме една разходка в планината!
    Събрахме се около 9 джипки и си покарахме добре!Имаше сняг...не толкова че да си пробиваме път през преспите,но достатъчно ,за да се накефим и на карането на джипките и на пейзажа който ни предостави планината със зимната си одежда!
    Първоначалната ни идея беше щурм на Стара Планина,но....предвид падналия сняг в началото направихме едно загряващо каране из Средна Гора,където също си имаше доста сняг и заигравки........

Красотата която ни се откриваше при изгледа към Ст. Планина,беше изключителна ,а комбинирана със зимната си окраска ни караше да попиваме всичко което виждахме със пълна сила......

А селцата в подножието на планината изглеждаха невероятно със белите покриви на къщичките и уютно димящите им комини.....

......тук таме се виждаше и красивия отзвук от есента,който на фона на побелелите планински върхове се открояваше и по един своеобразен начин показваше прехода между златната есен и бялата зима.....

По високите върхове на Ст.Планина ,снегът който едва сега падна за първи път в равнината,отдавна е в големи количества,което прави изгледа към тях още по-величествен.....

....ама да не си помислите, че само гледаме и ...въздишаме по красотите....всичко ставаше в движение.... 047

Тук е мястото да наблегна,че всички джипове бяха подготвени за зимното предизвикателство,и се справяха без никакви забележки.....

Скоро ,след една хубава обиколка на средногорските пътеки,излязохме на с.Ягода и....въпреки инфото за доста сняг по Ст. Планина ,решихме да щурмуваме и да се изкачим до х. Българка,а след това ако е възможно да избием на изток през гара Кръстец-Борущица-Радунци и да затворим кръга отново около Мъглиж.....
    Ето и точката от която потеглихме.....р. Тунджа до с. Ягода.....

За да достигна до групата/тъй като бях последна кола в колоната/, се наложи да слизам ей от тук.....

......което предвид широчината на Нисана ,а и снежното покритие си беше донякъде предизвикателство,но...за щастие всичко мина добре и скоро бях долу при бандата от където и тръгнахме в посока Ст. Планина.....
    ......следва продължение......
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Първи сняг....разходка на Заралий в планината

Ето че потеглихме в посока с. Горно Изворово,от където щяхме да навлезем в дебрите на Ст. Планина.....
    По пътЯ до там имахме едно интересно спиране,и си направихме луда фиеста с мнооого ламбада на една поляна....
    Беше невероятно шоу да гледаш как няколко джипа почти в синхрон стояха на едно място и се въртяха около оста си.....За съжаление и аз танцувах ламбада...та нямам кадро от момента...,но доста хора снимаха и фото и видео,така че искрено се надявам да имаме в последствие доста и хубав материал от този невероятен момент...!!!
    По пътя ни към отправната точка за навлизане в планината....тя сякаш ни примамваше постоянно към себе си със пленителните си изгледи.....

Точно преди да навлезем в планината,някои дозаредиха с гориво,а други направиха леко притягане.....щото то не може само да се скача с четирите колелета във въздуха....после си иска и ...притягане....

Скоро горивата и неплановите притягани приключиха..... и ние навлезнахме в дебрите на планината.
    Неизвестността дали ще успеем да преминем по начертания маршрут,донякъде ни даваше онова невероятно чувство,когато се готвиш да се пребориш с вярната си машина и оборудването което си носиш с препятствията които ти е приготвила майката природа.....и да излезеш победител!!!

За щастие първия сняг не беше явно много като количество,и както споменах още в началото,не ни се наложи да си пробиваме път през преспите,а се насладихме на една невероятна разходка с много и неземни красоти!
    Единственото прибоксуване беше на тази Тойота ето тук...но с малко навигация..и доста припомпвания на гаста тя се справи перфектно....

....останалите нямахме проблеми.....

А това е......"...екипаж машинай баевой......".....няма как да не постна тази снимка.....обещал съм на навигаторчетата....

А това е групата...събрана и готова да щурмува следващия етап от маршрута....

Продължихме....но вече спускахме и занасянията не бяха радкост....
    Аз като притежател на джипка с всичко ...най....най-тежка,най-широка....най-висока.....на места доста се озорих,тъй като не можех да карам в коловозите на останалите,и често едното колело заораваше в дълбокия сняг а другото ме избутваше странично на пътя.....е опитваше се де .....спускането винаги е доста по-трудно от изкачването.....и днес това се доказа за сетен път....но с повече внимание и по-бавно каране...всичко мина добре

Маршрутът ни премина през х. Дюлята....и продължихме към х. Българка....тя е по-високо и снега съответно беше малко повече...както и невероятните красоти изваяни от майката природа....

През цялото време карахме в такива снежни тунели....имах чувството че се намирам в царството на ...Снежната кралица.....

....и скоро това чувство когато стигнахме х. Българка и се отправихме да погледнем от Виканата скала се оказа че май не е лъжа......

В ясно време от Виканата скала се вижда цяла северна България....но днес ...нали не забравяте че бяхме в царството на Снежната кралица....и всичко беше бяло ....и бяло....и бяло.....
    А чувството което те обзема гледайки отгоре е....че си стигнал края на света.....

А това беше патока пазител на границата на края на реалния свят.....

....със забулената тайнственост оттатък парапета.....

Красотата наистина беше....неземна.....

Много трудно се откъснахме от магическото място....но все пак път ни чакаше.....

Полека ,полека слезнахме в равнината....

Асфалтовия път от Борущица към Радунци,беше доста обледен,което правеше доста рисково от занасяне спускането,затова аз лично като най-тежък се ограничих да го правя доста бавно,но за сметка на това сигурно.....защото не ми се мисли какво може да се случи ако тръгне на някой завой 2 тона и кусур танк към някое дере.....

Всичко е добре...когато свършва добре.....В края на изпълнената с емоций от видяното разходка,направихме и задължителния разбор на деня....

С това първата ни снежна разходках за сезона приключи.....
    Както вече казах не се наложи да си пробиваме път през преспите,но остана невероятното удоволствие от това което видяхме,а с разказа си се надявам и на вас всички които не присъствахте на този спектакъл на майката природа да съм ви показал това,на което бяхме свидетели и преживяхме ние!!! Поздрави!

LUBASHKI777
    Последно редактирано от lubashki777; 13-12-09, 21:12.
    NISSAN FOREVER

Коментар

Поздрави за тази прекрасна снежна разходка!
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Уникално! Благодарим!

Коментар

Браво страхотни снимки
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Отново прекрасен пътепис в типично твой стил, който скоро не бяхме виждали Браво, прекрасна разходка сте си спретнали.
            П.С. Май прежали вече боята , а и голяма носталгия към този зелен цвят - не сменяш аватара и това си е
            Последно редактирано от zzlatev; 14-12-09, 09:55.
            Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
            Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Много хубав пътепис!
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Направо Ви завиждам-благородно.

Много красиви снимки

Коментар

Първоначално публикуван от monter_m Преглед на мнение
                  Отново прекрасен пътепис в типично твой стил, който скоро не бяхме виждали Браво, плекрасна разходка сте си спретнали.
                  П.С. Май прежали вече боята , а и голяма носталгия към този зелен цвят - не сменяш аватара и това си е
                  За съжаление ,наистина не ми остава много време,за да пиша пътеписи.....а не искам да поствам само снимки и с по едно изречение ...тръгнахме....беше хубаво...и аре стига толкова.....
                  Не мога да се превъртя ....защото снимките са само половината от това което можеш да обясниш с думи за преживяното от теб...
                  Отностно боята.....ами вече съм планирал следващия интересен цвят...че за това гледам да изконсумирам този....
                  Да не говорим че имахме и приключение на тази разходка...Нисана минавайки покрай едни наредени дърва на пътя свлече задницата към тях.....заден ляв калник спря на сантиметър от метровките........цяло чудо е че не го ударих....
                  Е...развалихме малко нареденото купче....че да не правим тенекий в последствие.......така че боята май стана по-малкия проблем в гората.....особено на подобен зимен терен.
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Любо за пореден път доказа ,че е" майстор на късия разказ".Разходката беше много приятна,само дето заради времето не можахме да си палнем едно барбекю с винце,ама другия път ще го компенсираме.Екстреми наистина липсваха,но повечето от нас не си бяха пробвали гумите на сняг и сигурно затова Видьо ни прекара през по-лесни пътища.Аз пък съм доволен от моите кални гуми,не знам какво очакват скептиците от джипките в снега?
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                      Любо за пореден път доказа ,че е" майстор на късия разказ".Разходката беше много приятна,само дето заради времето не можахме да си палнем едно барбекю с винце,ама другия път ще го компенсираме.Екстреми наистина липсваха,но повечето от нас не си бяха пробвали гумите на сняг и сигурно затова Видьо ни прекара през по-лесни пътища.Аз пък съм доволен от моите кални гуми,не знам какво очакват скептиците от джипките в снега?
                      Братленце....калната гума е много добра на дълбок сняг....а ние газихме горе-долу такъв.....но на утъпканото, еле пък ако е комбинирано и с някой стръмен наклон....направо ги няма никакви...проверено е....
                      Тогава с едни прости зимни гумета си пердашиш...а с агресивните...буксуваш....играеш ламбада...и си викаш...за кВо дадох толко пари за тия боклуци....
                      Обаче....в гората утъпканото е малко,а повечето е дълбок сняг и кал с листа отдолу.....за това и залагаме на агресията.....
                      А пълно щастие няма....мисля че го знаеш това...
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

ей, невероятно готино...
                        красотата там е непреходна
                        страшна разходка сте спретнали..

а за тези, които не са виждали красотата на Виканата скала през лятото

Коментар

Ей...благодаря ти че се сети да постнеш снимки...за това което е зад....парапета....
                          Направо не ми се занимаваше да ги търся,даги намалям,да ги качвам на ФТП-то...за едното сравнение.....благодаря!!!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Ей...благодаря ти че се сети да постнеш снимки...за това което е зад....парапета....
                            Направо не ми се занимаваше да ги търся,даги намалям,да ги качвам на ФТП-то...за едното сравнение.....благодаря!!!
                            Тази красота и необятност заслужава уважението си.

Коментар

Благодаря, за снимките прекрасен пейзаж.
                              виш к'фо нешто е.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X