Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Дефилето - 22.11.2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново в Дефилето - 22.11.2009

Поредната неделя от месеца с прекрасен слънчев ден. Нямаше начин нещо да ме накара да окепазим деня вместо да го оползотворим с една хубава разходка. За повечето от вас сценария е познат, телефон, разговор със Сене, бързо уточняване на маршрута, часът и мястото на срещата.
    Последва трескаво приготовление .. нетбука, радиостанции, GPSа,нещо за хапване и пийване. Не мислехме за барбекюта, защото деня вече е доста къс и искахме да използваме максимума от него. Новото този път беше това, че редовната компания се увеличи с още един джип (TLC) с тричленен екипаж състоящ се от Ели, Саки и Макс.
    За тях това бе първо излизане на разходка и изобщо извън пътя. Когато ги видях все едно, че видях себе си при първата ми разходка. Грейнали от усмивки лица, светещи от възбуда очи и нетърпение да изминем час по-скоро километрите, които ни деляха от раздялата ни с асфалта.
    И така ..... нека играта започне.

Срещнахме се с TLCто, минахме през бензинджийницата да допъним резервоарите и потеглихме към Искърското дефиле в посока Искрец. То ... дефилето, както винаги красиво и за мен пътя до Искрец свърши неусетно. Там Сене ни посрещна с топло кафе, което пийнахме набързо за да продължи цялата група към гара Бов. Не след дълго, вече пъплехме по малките улички на селото Бов.

На излизане от селото срещнахме една УАЗка с ловджии. Сене спря да поговори с тях дане объркаме пътя въпреки, че бяхме с GPS. Той обаче предпочита да си пита, защото с питане "до Цариград се стига".

Продължихме по посоката в която ни упътиха ловджиите.

На един от разклоните спряхме за кратко съвещание.

И докато умувахме покрай нас мина бодрата смяна при ендуристите. Много им се израдвах на двете хлапета, които минавайки весело ни поздравиха.

Решението беше взето. Първо към хижа Тръстена и след това натам по план. Не след дълго излезнахме на билото и там неочаквано пред нас се появи не малко езеро.

Даже и рибари се намериха между нас Сене извади и захвърли едно цапало във водата. Не само, че не хвана нищо ами и бая зор видя до като го извади.

Рибарина в очакване на големия шаран

Ели тихо наблюдаваше как другите се щурат по край водата.

А това съм аз в напъни да бъда фотограф

А тук стрелям по другия фотограф в групата .. Весето.

Саки на гости в моя дзвер. Как ли му се е сторило в малката Фероза от по-големия и брат не знам ... той да каже

Налюбувахме се на езерцето, събрахме такъмите и хайде по джиповете.

Сене нещо се замота в някакъв калищак отпред, а ние гледахме сеир.

А това е малинената плантация пред хижата.

На хижата имаше доста хора. Поспряхме да разгледаме и да поговорим с хижаря.

Той отглеждаше и продаваше фазани.

Пред хижата гордо се развяваше националния флаг, а компания му правеше този на европейския съюз.

Не можех да пропусна и оффроуд машината на хижаря

А на мен за пореден път ми направи впечатление каква природа си имаме в България. Гъста борова гора

а веднага до нея букова.

Ели си намери един голям приятел с който си игра доста време. Шапка и свалям на това момиче! Как отиде при песа без никакъв страх. Аз нямаше да отида никога особенно след като ме гониха такива песове в долината на Студена река. Разпраха ми калобрана, оглозгаха ми броните и .... ми изпиха бирата! Егати песовете ....

На изпроводяк щракнах и това старо дърво. Жалко, че нямам обектив с който да го снимам цялото.

Отново в джиповете ... малък преход и следваща спирка манастира "Седемте престола"

Отвън голяма лудница.

Много хора, много коли и за капак ето това.

Странен хибрид между мотор и кола. Не мога обаче да не си призная, че ми хареса.
    Мислехме тук да хапнем по някое кебапче, но бързо се отказахме след, като чухме, че ще трябва да чакаме межу 30 и 40 минути. Решихме, че е по-добре да излезнем някъде по на високо и там да спрем за обяд.
    Качихме се по джипките, натиснахме газта и не след дълго се озовахме отново на билото, като пред нас се откри невероятна гледка.

Всички съзерцавахме тази красота мълчаливо. Само вятъра свиреше в ушите ни. Красиво, спокойно .. велика планина. И така стояхме дълго време погълнати от гледката и от собственните ни мисли докато в далечината в дясно от нас се чу мощен рев на джипове.

Първоначално бяха два, а в последствие се оказаха цели осем. Мислех, че са съфорумци, но се оказаха авджии. Щом ни видяха веднага кривнаха към нас.

Спретнахме си една оффроудаджийска среща насред планината.

Приятно хора бяха. Тръгнали да си правят кеф с джипките и пушките. Направиха ни демонстрация по стрелба с ловна карабина.

Хлапетата пък щастливи събираха фишеците от земята.

Взехме си довиждане, пожелахме им на слука и се разделихме. Те в една посока, а нашата бе натам.

Малко след това си намерихме удобна слънчева полянка с изглед към гробищана на близкото селце на която спряхме да похапнем. Снимки от това свещенодействие нямам по обясними причини. В едната ръка папкане, а в другата чаша бира След, като се подкрепихме си събрахме боклуците от поляната и продължихме със стръмно изкачване, което след това премина в 13 километрово спускане до Батулия.

Илзенахме над паметника в Батулия и раходката приключи пред магазинчето на центъра с кафепиене. Последва бавно предвижване до София по натоварения път на дефилето.

Мисля, че всички останаха доволни. Мисля, че Саки е на път да се търколне по наклонената плоскост по която се търкаляме всички в този форум. Не мисля, а съм сигурен, че ще караме от ново с него.
    Трасето беше леко и почти без заигравки. А ми се искаше поне малко калчица да има, но уви ......
    Ще продължим да я търсим .... следващия път ......

П.С. Благодаря ви приятели за приятната компания и хубавата разходка! До скоро.
    Последно редактирано от Жоро Танев; 24-11-09, 13:03.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

До: Отново в Дефилето - 22.11.2009

супер разходка и разказ за нея!!
    Последно редактирано от IvanIvanovi; 24-11-09, 14:04. Причина: махнах излишното от поста си

Коментар

Ами куха лейка ... изобщо не помислих за това. Корегирах темата и снимките. Благодаря ти, че ми обърна внимание.
      Георги Танев (0+)
      Land Rover Club Bulgaria

Коментар

От къде минахте от х. Тръстеная до манастир Седемте престола?
        В неделя аз катерих обратния маршрут - от манастира към х. Тръстеная. Пътя беше доста екстремен. Голяма част от разтоянието карах на бавни скорости. При малко повече свободно време ще разкажа и кача снимки.
        Поздарви!
        Любомир Бончев 0889216605
        Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Ще кача трак като мина да си взема GPSa.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

как беше жипката на дебелия господин с дамския червен пуловер с новите гуми става ли за нещо?
            Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

добре сте си прекарали
              [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
                как беше жипката на дебелия господин с дамския червен пуловер с новите гуми става ли за нещо?
                Здрасти изби рибата с това определение. Да знаеш, че има мераци да влиза да чете скоро тук. Иначе за сега е добре с тях, но все още не е виждал що е това кал. Мисля си, че ще има грижи с гумите си тогава. Ще видим .....
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

хахаха имам мечта-само му покажи някоя калчица-той сам ще си влезне....да види и той кво е кал!!!
                  Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
                    хахаха имам мечта-само му покажи някоя калчица-той сам ще си влезне....да види и той кво е кал!!!
                    Разчитай на мене
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

много красива разходкабраво момчета

Коментар

Благодаря за красивите снимки!
                        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Хубави места са това! И добра разходка сте си спретнали.
                          Само за уточнение - езерото е зарибено с бял амур от местни ловци( и горския между тях) и нямаше да се зарадват на цапалото много. Фазаните на хижата също са техни, а не на хижаря.Поздрави!

Коментар

Ми браво бе! Ама, вземи го набутай у некоя кал оня хаймана, та да си направи джипката като хората, че сега си е чист паркетник.

ПП: Тойотката кефи, ма и тя с аспиринчета.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги, аз все още очаквам трака от тази прекрасна разходка!
                              Поздрави!
                              Любомир Бончев 0889216605
                              Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X