Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до екопътека с.Банкя(Трън)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка до екопътека с.Банкя(Трън)

Днес имах повече свободно време и реших да разкажа за една лятна разходка до екопътеката около село Банкя.Това е едно красиво гранично селце което заслужава да бъде видяно. До самото село се стига лесно карайки по главния път за гр.Трън на около 2-3км преди него има отбивка на дясно(има си и табела) и след 4км спускане и красиви гледки се стига до началната точка на тази разходка. Пътеката започва почти в началото на селото има удобно място за паркиране на колите-паркинга пред завода за бутилиране на минерална вода, от там пеша.

Това е отбивката..

Вече по пътеката малко над селцето

Тук е сравнително равно.Първо се минава през горичката, лятото е доста приятно под дебелата сянка.

Вече започва изкачването

Някъде се налага 4х4

И това беше нашата цел.Мястото се нарича Зелени вир и е много красиво, а пътеката продължава още.

Като няма риба и рака е риба

Решихме да се разходим още 300-400метра нагоре защото има какво да се види

Снимки от околностите

Това е общо взето, който има желание може да продължи по пътеката която излиза в началото на пътя за селото почти при разклона с главния път. За оффроуд любителите има черен път между това село екопътеката на ждрелото на р.Ерма.

До: Разходка до екопътека с.Банкя(Трън)

Мястото е разкошно, и аз ходих ранната есен, наиситина си струва да се види.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Праекрасно място. Много красиви снимки. Но надеждни ли са тези толкова много дървени мостчета и стълби. Както виждам от снимките на места минават доста високо.
      Любомир Бончев 0889216605
      Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Според мен не са в перфектно състояние, но не са и толкова зле колкото изглеждат. Всъщност като минавах през тях ми се струваха стабилни въпроса е докога, защото аз съм ходил там когато бяха още нови(преди около 6-7год) и от тогава изглежда не са пипани. А както спомена на много места минават доста височко и трябва да са сигурни все пак.

Коментар

А ние сме се къпали в този вир, преди 25 години , целият курс на строителния техникум в Трън ! Години, години !
          Боян 0898 / 63 66 73
          Galloper II Exceed, 1999, 2.5 TDI, дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
            Според мен не са в перфектно състояние, но не са и толкова зле колкото изглеждат. Всъщност като минавах през тях ми се струваха стабилни въпроса е докога, защото аз съм ходил там когато бяха още нови(преди около 6-7год) и от тогава изглежда не са пипани. А както спомена на много места минават доста височко и трябва да са сигурни все пак.
            Тая година си бяха абсолютно наред за 106 киограмовото ми туловище.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X