Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки над Асеновград

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходки над Асеновград

Тук смятам да публикувам снимки от разходки над Асеновград и ако някой има въпроси относно маршрути или иска да пусне снимки от каране в този район нека да го прави тук, за да не се пълни форума с излишни теми, а и който има нужда ще може по лесно да намери информацията която му трябва.
    И така започвам с разходката на 03.10.2009г.Карах с колегата joro_c който беше водач.Маршрутът беше Асеновград-св.Кирик-с.Лясково-с.Добралък.През ноща малко поваля та се надявах да има повечко калчица, но уви нямаше, само на няколко усойни места се бяха получили "изненади"-кал с дълбоки коловози.

Това е гората над свети Кирик

На това място имаше малко боксуване от страна наЖоро

Малко почивка и снимане на околностите

А ето ги и тях

Тук вече сме над Добралък в местноста "Преслоп" направихме яко ядене як запой и си викам "дай да го пробвам аз новия крик работили тва чудо или не"

веднага се насъбра публика все едно кой знае какво става.Реших да го пробвам на Жоро на джипа щото нали е по тежък

Последно редактирано от Петър Митрев; 07-10-09, 22:04.

До: Разходки над Асеновград

joro_c ще пусне повече снимки и клипчета!

Коментар

Похвално за разходката!
      Ама вия сте си минали почето като през магистрала
      Малко онези камъни над Кирика преди кариерата може да са били по екстриммни
      Имаче от Лясково да Добралък сие жива магистрала - сега заради дърводобива явно са го минали с булдозер.Ама пак е супер щото пък е станал на бабуни
      Другия път ако излизате свирнете мога да дойда да бръмча с АТВ то
      "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
      "LZ1WAN"

Коментар

Да пътя е доста хубав затова и темата не е в Хард разходки.Иначе ние объркахме пътя и вместо да излезем в селото излезахме над него, но така стана по добре, защото там имаше чешма с беседка(а точно тогава почна по сериозно да вали) та няма от какво да се оплакваме освен от мъглявото време,но пълно щастие няма все пак
        Последно редактирано от Петър Митрев; 07-10-09, 21:54.

Коментар

Маршрутчето е супер,често го върта за разпускане - дори и през седмицата(сега във вторник бях)
          "LZ1WAN"

Коментар

Разходката наистина беше много приятна.
            Гората над Свети Кирик е изключително красива и странна със зелената разстителност по земята.
            Прекарахме си страхотно .Скараджията направи невероятни свински гърдички.Остана тайна марината.Просто се топяха в устата.Само дъжда и падналата мъгла ни накараха да си тръгнем.
            На връщне опитахме да намерим пряк път от с.Руен до с.Горно Воден ,но поради мъглата се забихме в едни градини и се отказахме.
            Ето ги и пътя:

Това е денивилацията

Ето и малко пейзажи от мен.

Още една за изпробване здравината на степенките.

Бая здрави са станали.

Това са клиповете ,който се побраха в VBOX7
            Забавно беше, че там където ми се наложи да щурмувам директно камъните над Свети Кирик(заради размера на колата ), нивата просто ги заобиколи.

http://www.vbox7.com/play:709c3018
            http://www.vbox7.com/play:7c267aba
            Прикачени файлове

Коментар

Жоро дай меил да ти прата трака
              На картата 4,90 има два маршрута между Руен и Горно Воден - дадени са за АТВ( аз съм ги пращал) - но можеш да минеш и с джипа
              "LZ1WAN"

Коментар

Ето още малко снимки от февруари тази година.Маршрутът беше Асеновград-Новаково-х.Сини връх-Узуново-Жълт камък.От Асеновград до Новаково по асфалт и от там нагоре по нещо което преди 20 години е било асфалт, а сега е не особено хубав път, даже от х.Сини връх до Узуново е по-хубав(макар че е черен път).

Това е Узуново в далечината.Малко информация за селото-това е една от многото махали, които се намират край Кърджали.Като пристигнахме там разбрахме, че постоянно живеещите са само 2-ма човека.

Ето там някъде е Новаково.

Коментар

На картата 4,90 има два маршрута между Руен и Горно Воден - дадени са за АТВ( аз съм ги пращал) - но можеш да минеш и с джипа
                  И аз съм с версия 4.90 , ама в мъглата пак се набутахме в ония градини. Вече бяхме и уморени и ни домързя. Ония свински гърдички, те изпортиха работата.

Коментар

Вече имам отговор на въпроса, който вълнува няколко колеги от форума.Всъщност отговора го знаех отдавна, но поради липсата на снимки не можех да докажа, че съм прав.А въпроса е-може ли да се минава през Куру дере?Може да се минава пеша или с мотор, но с джип не може, даже и танк да имате пак не става.Ето ги и снимките:
                    Поради липсата на достатъчна светлина и мъглата много от снимките са с развалено качество!

Куру дере

Канала на веца и някогашни гъбарници

Това няма да казвам какво е

Ресторант "Високата пещ"

Канала на веца

Пътя започва що годе добре...

...но какво от това

Тук от туризъм трябваше да премина на лек алпинизъм

Тук се вижда колко е изровен пътя

Welcome to the jungle...

Ето малко следи от ловците т.е. бракониерите

За хижа Безово и Гонда вода

Тук вече съм до Добростан на мястото от където скачат делтапланеристите или там каквито планеристи се водят

Коментар

Идеята ми бе да мина по маршрута на joro-c, но първо че нямах време и второ, че кубинките ми направиха краката на кайма.След разклона за ловната хижа продължих нагоре и на следващия разклон хванах един път в ляво който мислих, че ще ме отведе до Добростан-е бях прав както винаги Маршрутът, по който беше минал Жоро, мисля че беше вместо на ляво на дясно продължавайки по дерето, но той трябва да разясни.

Ето какво се вижда когато няма мъгла от Добростан

Последно редактирано от Петър Митрев; 16-10-09, 19:52.

Коментар

Благодаря за маршрута и снимките!
                        Ще го пробваме с моторите.
                        0+

Коментар

Някой е минавал наскоро с мотор ама след това сигурно е сменял гума

Коментар

Предишния път когато ходих в тази посока открих и евентуален много кратък и много екстриим маршрут от ловната хижа до връх "Незнаен".
                            Всъщност, аз съм се подвизавал на този връх, а не на Безово.
                            На него има плоча на предприятието Асенова крепост от 1969 и просека за прекарване на ток към ловната хижа. Именно за тази просека става дума. Тя отива към въпросното дере по което се качих миналия път. Минавайки по този маршрут пътя до върха става много кратък(3-5км), а от там се отваря лесен маршрут до червената скала.
                            Има обаче един проблем. Просеката за електричеството на места е толкова стръмна , че пистата на Бяла черква изглежда като равна поляна в сравнение(трябва да се наведеш напред , за да видиш пътя).
                            Надявам се на лято да се организираме на една разузнавателна експедиция.

Сега малко документация.
                            Пътя Асеновград-вр.Незнаен-Червената скала-с.Мостово-Кръстова Гора(и отклонението за просеката)

Ето го и голямо отклонението на просеката.

Това е маршрута през дерето до върха.

Ето го и него голямо.

И като се напаснат двата маршрута , остава онова стръмното(червеното).

Ето и плочата на Асенова крепост на върха.

Това е дерето през което михах първия път.

А следващите снимки са от платото над Добростан(от Червената скала до асвалта за с.Мостово). Не можах да се въздържа.

Това е Бачково гледано от Червената скала -12 пъти увеличение

Червената скала

Платото над Добростан

Това евентуално е Сини връх

Есенна красота

Ето и едно видео- ала сафари от билото.
                            http://vbox7.com/play:a1ae6558

Коментар

Нещо не ми излизат снимките?!Само при мен ли е така и евентуално как може да се оправи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X