Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старосел и загадките от българската история - едно пътешествие с мотора, което ме отведе към книгите.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Старосел и загадките от българската история - едно пътешествие с мотора, което ме отведе към книгите.....

Уважаеми съфорумци,

Моля, първи прочетете пътеписа ми относно Старосел и района наоколо в блога ми на този линк https://amazingthracians.blogspot.co...blog-post.html . Вярвам, че обществото в този форум ще оцени написаното от мен. Добавил съм както снимки, така и много историческа информация, която старателно съм сибирал последните години. Надявам се по този начин слабо известни факти за истинската българска история да станат по - популярни. Ще се радвам да споделяте коментарите си, както тук, така и директно в блога ми. Ако ви харесва, моля споделяйте в социалните мрежи по Ваше усмотрение.

С уважение

Драгомир Желев

На мен ми беше интересно, благодаря.
    С две забележки, ако може-първата е за правописните грешки. Срещат се, макар да не са чак толкова много-дразнят, а и нивото на написаното пада.
    Другото е за фактологията за имената и езиците. Толкова много информация затормозява четенето. Това все пак е пътепис, а не научен труд.

Иначе браво за гледната точка, и патриотизма, и отново-благодаря.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Scotland
      Scotland коментира
      Редактиране на коментар
      За правописните грешки се извинявам! Ще помоля даже, ако може на лично съобщение за кои грешки става дума. Ползвал съм и редактор, но явно нещо не е станало както трябва. За дължината, да приемам, че стана доста дълго и не точно в рамките на пътепис, но ми е писнало от хора, които посещават Старосел и не правят никаква връзка между траки и българи, та този пътепис, както пише и в заглавието, като пътуване, продължи именно с книгите, та нямаше как да го направя по - къс. Българите и до днес се кръщаваме с тракийски имена, а траките са строили могилите...Съжалявам, ако съм затормозил някой с четенето, старах се да е интересно тъй като съм на мнение, че интелектуалното ниво в този форум е много високо.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Оооффф, не ми се чете пак целия текст, но ако нямам нещо по-сериозно-може и да го прегледам, и да посоча грешките.
      За дължината-така си избрал-така си го направил. Просто за мен беше леко затормозяващо да изчета всичко написано, мисля, че и за други ще е така.
      Но пак казавам-на фона на положения труд и полученото удоволствие от четенето-това са дреболии, не ги смятам за нещо кой знае колко важно.

Това направо си е научен труд!
    Браво!
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

• Scotland
      Scotland коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря!

Благодаря Ви за този труд, има нужда да се пише и говори по темата с Българската история. Днес вече официалните историци спокойно коментират, че официалната ни история не отговаря на фактологията и реалната информация от изворите. В същото време, децата четат в учебниците същите тези глупости одобрени ( и провокирани, според мен) от Съветския съюз, които четяха и децата през 1980та година
    В училище имахме кратка информация за траките, техните държави и култура, беше вълнуващо за младото ни съзнание, но после учебникът ни информира, че тези народи изчезнали, потънали вдън земя и повече не се появили. Аз просто зяпнах! Това викам да не торба лед ей тъй да се стопи на слънцето бе?
    После пораснахме, дойде интернет и ние простосмъртните получихме достъп до някои извори. За мен лично едно изречение от тия извори беше достатъчно за да затвърди убеждението, което съм имал усещал през годините, за, което съм казвал, че се забелязва от самолет, но никой не ще да го види . Става въпрос за уважаванияот всички Херодот, наричан баща на историята и неговото сведение, че траките са най голямото племе населяващо земята, след индусите. Дотук с “изчезването” , голямото племе си е тук, плямпа на един и същ език с различни интонации. От 18ти век насам, не знам защо, но са ги кръстили славянски народи. В този ред на мисли, съчувствам на всички, които издирват ““изчезналия “ тракийски език. Ми няма да го намерят, щото не е изчезнал
    Колега Scotland, благодаря още веднъж.

Коментар

• Scotland
      Scotland коментира
      Редактиране на коментар
      Радвам се, ако Ви е харесало. Удоволствието е мое. Благодаря за коментара.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Джим, и аз мисля по същия начин. Просто не ми се вързваше тази дупка от няколко века между величието на тракийската цивилизация и 681 година, откоято се мъчеха да ни промиват, че започвала българската държава...

• Scotland
      Scotland коментира
      Редактиране на коментар
      Най - лошото е, че в учебниците продължава да се пишат щуротии....днес даже сме свидетели как се узаконява елегантно една от най - големите кражби на българска история, а именно проблема с Македония. Под протекцията на Европейския съюз буквално се признава несъществуваща нация и език....нямам нищо против ако беше формулирано, че до 1948 са чисти българи, които в последствие решават да се отделят! Ама да признаят македонския език, е все едно в България да знаем, че има няколко езика, шопски диалекти, родопски и т.н. сиреч пълно безумие.

Чета бавно, защото ми е интересно. Наистина около Старосел е особено място. Просто неслучайно така се казва селото. Благодаря за труда!

Коментар

• Scotland
      Scotland коментира
      Редактиране на коментар
      Трудно ми е само да намеря време да пиша, останалото е удоволствие

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на Вчера.

Зареждам...
X