Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бургас-Априлци през Кадемлийското пръскало

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бургас-Априлци през Кадемлийското пръскало

Понеже около Бургас няма "баири",а и щяхме да ходим за няколко
    дни в Априлци,реших да мина Балкана по нетрадиционен път-през с.Тъжа.Естествено изчетох каквото намерих във форума и дори си разпечатах подробното описание на пътя написано от колегата КОКО11,за което съм му много благодарен.И...по пътя отново!

Пътят за с.Тъжа./на разклона няма табела,поне от изток/

Последната къща и следва планината.

Пътят е камънак,като на много места представлява позагладена скала.Искрено се учудвам на качвалите се с кола,защото има места където колата трябва да не ти трябва много.Слазоха няколко "ромски" лади,които бяха брали гъби но ромите са офроудъри по рождение.

Редуват се открити места и приятни сенки за охлаждане.

Първата хижа "Русалка"

Ето я и "вратата" на парка.Пътя е отворен и на следващата бариера никой не се позаинтересува от нас.

Има неща за гледане.

Офроуманите.

Ето за това сме тук.

И най вече заради това.Както си подскачаме по камънака,изведнъж зад скалата-ето го!

Чудесно е когато няма "инвеститори" и туристически обекти.

Не подлежи на описание.

Вече почти на билото.

Така до х.Табите и баира свърши,остана "лесното" спускане.Чак тук на хижата има няколко разклонения и се наложи да питам,макар че беше ясно къде е надолу.Пътя става около 2-3пъти по лош,тесен-на места точно по мярка,стръмен с едър чакъл.Мислех си ако срещнем друг джип,че ми е бедна фантазията за разминаването,защото отдясно е ясно какво има.И естествено на "особените" места снимки няма.

achtung!

Последни "метри" и точно тук няколко разклончета от които избрах това което отива най надолу.Излязохме в Острец за горе долу 4 часа, като пътя е около 40км.,естествено със спиранията за снимки и др.Бих казал-много красиво,много впечатляващо.Не мога да скрия и че друсането по камъните беше тежко,но за сметка на това продължително.Срещнахме и две УАЗ-ки в низкото,тръгнали нагоре.

Заслужена почивка в хотел Марагидик.

Априлци-харесвам го това място.И преди съм ходил тук високо над хотела.

Ето го и Мара Гидик/или Русалка/

Важно е децата да са нахранени.

Приказка!

На третия ден,след като си тръгнаха търговците и ние стигнахме до
    храма/Троянския манастир на празника св.Богородица/.

Това беше.Пак бих се върнал.
    Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
    Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

До: Бургас-Априлци през Кадемлийското пръскало

Страхотни снимки и надявам се интересна разходка.

Само на първата снимка забелязал ли си,че температурата на мотора е 100 градуса?
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Само на първата снимка забелязал ли си,че температурата на мотора е 100 градуса?[/QUOTE]

На 100 е нормално.Малко над 100 вентилатора включва и веднага пада.Мислех,че ще има проблеми с охлаждането заради дългото изкачване и без въздушна струя заради ниската скорост,но американците са го измислили перфектно.
      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Благодаря!Много красиво!
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

на мен също ми харесфа априлци дори имам вила там и ако знаех че утиваш по този маршрут щях да доида и аз така че следващия път просто се обади ако искаш да сме двама явно сте си прекарали чудесно браво

Коментар

Тоше браво, тези снимки които си ги направил евала ти правя ти спокойно вече можеш да работиш като журналист. Аз съм от Априлци и мога спокойно да кажа,че това наистина е един райски кът и оставя незабравими спомени. Още веднъж БРАВО.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X