Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до заслон "Синята Стрела" Витоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка до заслон "Синята Стрела" Витоша

Здравейте,
    Вчера по некое време към обяд аз и един приятел решихме да отидем да си направим купона на заслон "Синята Стрела", за който се тръгва от разклона за Плана по пътя Бистрица-Самоков от обръщалото на рейсовете. Маршрута сигурно е познат на доста от вас. Бутнахме две раници в багажника на джипката и тръгнахме.
    Не бяхме минали и 500 метра когато приятелчето запалено фотографче ме накара да спра насред нищото да си снимал. Съответно тук прилагам някой от неговите творби

Като се качихме малко по-нагоре последва и тази снимка.

Стигнахме до мястото откъдето снимахме следния пейзаж.

Там има два заслона, които са сравнително нови, единия е 2001 година, а другия е 2008. Заслончетата са си прилични и когато стигнахме до едно от тях видяхме тези дръвчета нарязани пред огнището...

И така без да му мислим много хванах брадвата и почнах да подготвям огъня.

Навътре в гората беше следната приказка.

Заслончето от малко по-далече.

Съответно спахме там в по-новия заслон след изконсумирането на разни главопремахващи неща. На другия ден след като направихме една оборка на боклука в района, почистихме заслона и нацепихме дърва за печката в него, решихме да се качим с джипката малко по-нагоре да видим пътя до къде ще ни отведе.

И стигнахме до "Казана".

Където заварихме по-голямото братче на моето Нисанче.

Помислих си, че е колега от форума, но уви се оказаха некви дето си берат боровинки, които или щяха да ги затварят в буркани да има за много години напред или да ги варят на ракия, макар, че то е ясно, че ще се продават на женския пазар за по 10 лева/килото.
    А това е приятелчето с фотоапаратчето, което му свих за да му направя една снимка. То си и личи, че аз съм снимал.

Помотахме се още малко тръгнахме да слизаме надолу. И слизайки по този нетруден път по едно време усещам, че нещо много яко почва да стърже по джипката и не мога да разбера какво е.
    Спрях след няколко метра и почнах да го гледам, гледам и накрая какво да видя.
    Амчи то цялата ми гума влезнала в калника и почнала да го подстригва лека полека. Почнах да го мисля защо е станало така и накрая го измислих установих, че целия заден мост се е преместил малко по-назад от колкото трябва да е и затова гумата опира в калника, но защо се беше преместил тепърва гледах и гадаех.
    След като залегнах под джипката и установих, че ми се е ступило ТОВА

Най-горния лист на ресьора, който държи всичките и от там е тръгнало цялото изкривяване на моста. Почнах да го мисля, да звъня на разни хора да кажат некоя идейка. Сложих му едно трупче да го подпра, точно на 10 метър т'ва трупче падна. Мислих го, мислих го и накрая смених гумата с резервната.

Малко тая гумичка му седеше грозно, но спря да опира в калника понеже беше по-малка от останалите, макар да се води същия размер, явно от грайфера. И така лека полека се дотътрихме до хасвалт, където със скорост от 20-30 се заприбирахме накуцвайки към София. Просто виждах как джипката ми се движи настрани. И така лека полека с много псуване от моя страна и от страна на другите шофьори зад мене, които се чудеха защо ли карам бавно предполагам, макар, че никой не ми е давал зор, явно малката гумичка се е виждала много добре отзад и им е било ясно що карам толко бавно. И така сега си паркирах джипката пред блока и останал без пукнат лев ще се чудя какво да го правя.
    Но иначе разходката си беше готина, стига да не се беше случвало това накрая. Само не разбрах как се случи, нито съм попадъл в по-голяма дупка нещо, ни коловози нищо, просто по едно време както си карах и имаше гррр.
    И така са трябва да се намират пари да се прави джипката. До другата разходка.
    Михаил Филипов 0887895169
    As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
    Lockem in low and over the hills we go!!!

До: Разходка до заслон "Синята Стрела" Витоша

Браво прекрасна разходка сте направили! Сменявай счупения ресор и следващата събота пак напред! Поздрави за прекрасните снимки!
    Последно редактирано от dragomir_68; 16-08-09, 18:40.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Не се коси , колега! За дефицита на финикийските знаци знаем всички. Важното е да сме живи и здрави , пък другото ще се оправи.
      Приятна разходчица сте си спретнали.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Работата е там, че идея си нямам от де ще го намеря т'ва и колко парички ще ми струва.

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
          Работата е там, че идея си нямам от де ще го намеря т'ва и колко парички ще ми струва.
          Виж в Мобилето има доста Патроли на части. Звъни.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ресори ремонтират навсякъде
            зависи къде отидеш на лист излиза някъде около 150 кинта с труда
            Пантера се справят добре
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А се е счупил по ЕГН или научно му "Умора на материала", на бусовете в една фирма където се изживявах като шеф механик ми се е случвало да се счупят на място "Прас" и еднин от строените в редичка "спринтери" на между 700 К и 1млн. километра клюмва на една страна....после разбрах, че при тях немеца е постигнал такова качество, че ако един счупи ресьор, примерно на 850К километра и всички след него достигайки сходен пробег ще ги сполети същата съдба. За другото "Търтьо" ти е казал "Пантера" и т.н.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди малко говорих с един колега от Дупница и той ми предложи на Княжево при навлизане в софия от ляво, че има едно място където правят всякакви ресьори и взимали по 80 лева на лист, но не разбрах това с труда ли, без ли?
                А колко струва цял пакет? Щом 150 лева дето викате вие е 1 лист. в неква друга тема четох за Самурайка, че цял пакет бил към 300 лева... Вярно, че е друга кола това, но все пак...

Коментар

от самурай до патрул няма нищо общо
                  80 лв е самият лист (може и за 60 да се намери)
                  има работа по него освен монтаж демонтаж

комплект ресори са около 3000 лв за патрул
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

аз не мога да се оплача от арабите в Пантера..а и за направата на лист(основен) и монтаж в пакета ми взеха 90лв.
                    Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Къде имат сервиз тези араби "Пантера", че не са ми известни?

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                        Къде имат сервиз тези араби "Пантера", че не са ми известни?
                        http://www.pantera2005.com/services.html уффф
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Много приятен разказ. И разходката си я бива.
                          Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X