Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неразгадаемия Ситовски надпис и мистичната Щудаграда

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Неразгадаемия Ситовски надпис и мистичната Щудаграда

    https://amazingthracians.blogspot.co...blog-post.html

    Приятели, на този линк към блога който направих, може да прочетете пътеписа "Неразгадаемия Ситовски надпис и мистичната Щудаграда". В случай, че нарушавам правила на форума, моля модераторите да премахнат темата, като ще я възстановя под формата на пост със снимки.

    Поздрави

    Драгомир Желев

  • #2
    Блог можеш да направиш и в нашия форум. И след това просто пускаш линка в темата.
    Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

    Коментар


    • #3
      Засега изчетох предисловието на пътеписа. Мога само да Ви хваля за проучването, което сте направили. Толкова добре синтезирана информация по една тема рядко се намира.

      Коментар


      • #4
        Първоначално публикуван от Scotland Преглед на мнение
        https://amazingthracians.blogspot.co...blog-post.html

        Приятели, на този линк към блога който направих, може да прочетете пътеписа "Неразгадаемия Ситовски надпис и мистичната Щудаграда". В случай, че нарушавам правила на форума, моля модераторите да премахнат темата, като ще я възстановя под формата на пост със снимки.

        Поздрави

        Драгомир Желев

        Много интересно. Зарових се и по другите пътеписи, и по много линкове, които си пуснал в статията.
        Благодаря!

        Продължавай да пишеш.

        Коментар


        • #5
          Много дребен шрифт в тоя блог, но като се зачетох се унесох. За Ситовския надпис съм чувал, обаче е много по-интересно да се чете описание на очевидец отколкото да се чете суха академия. Дали са митове и легенди или история няма значение, разказът отново е изключително увлекателен. Ако учебниците по история се пишеха с малко повече митове и легенди в тях, вероятно би имало много повече интерес към миналото и бихме имали по-добри обяснения за произхода на тези антични места.

          Коментар


          • #6
            По отношение на логичното допускане, че най-многобройния народ след индусите-според Херодот, не може да се е изпарил, вече има достатъчно дълбоки изследвания, които ясно показват, че това са народите наречени през 17 век славяни, най- общо казано и те живеят по местата, където винаги са живели и по местата по които са се разселили исторически.
            в линка по долу има една изследване на Павел Серафимов върху един тракийски надпис. Изглежда, че разчитането на тракийския език се случва все-пак чрез съвременния Български и става все по-ясно защо никой не го открива тоя тракийски - просто защото не е скрит, затова!
            https://fakti.bg/kultura-art/206456-...dreven-prasten

            Коментар


            • #7
              Благодаря много за хубавите коментари и отзиви. За мен е чест и удоволствие да споделям това, точно в този форум и да съм част от него.

              Между другото, само преди няколко дена Павел Серафимов издаде книга "Тайните на тракийския език" с негови тълкования на тракийски надписи, моля да не се брои за реклама, но този човек наистина заслужава огромна похвала за това което прави за разкриване на непознатите перли от историята на България. Моята цел е, ако мога, поне малко да променя начина по който хората гледат на Ситовския надпис с моите си драсканици.

              Поздрави

              Драгомир

              Коментар


              • #8
                Ще вземеш да ме накараш да ида да го видя този надпис. Ей го де е Ситово, на 36 км...
                Nissan Terrano 2,7 TDI

                Коментар


                • #9
                  Снимките ти са интересни, както и пътуването с мотоциклета.Както си казал по-горе, не си професионалист, а любител.Тук всички сме такива.Една реплика само на Спаротока -Павел Серафимов нищо, ама нищо не бива да му се вярва!!Просто е един фантаст.Чети го като прочетна литература, без да му се вярва.Относно "изчезването на един народ-траки" си има неопровержими АРХЕОЛОГИЧЕСКИ изследвания, че преди идването на склавиите от север в Източна Римска империя през 6 и 7-ми век, на територията на днешна Сев.Македония, както и Тракия мотика не е копвала между 130 и 200 години, камо ли крепостите да са обитавани.Трябва да се свържат ей тия факти:Траките са елинизирани от Филип ІІ, синът му Александър и впоследствие от военначалника му Лизимах, на територията на цяла съвременна България, че и по-далече през 4-3 ви век пр.Хр.Впоследствие траките са римски граждани с дейно участие в Римската империя, като войници, още няколко века в т.ч. и 2 сл.Хр.През втори век хуните на ДВА пъти минават през дн. България и я опустошават.Впоследствие Аварският хаганат опустошава почти целия Балкански п-в 6-ти в., който е в рамките на Източна Римска империя.Т.е териториите са изчистени от хора, което обяснява движението на големи маси хора от север-склавии, както и от Централна Азия /българи/ към тези места.Като допълнителен аргумент е местенето на Темата /административно управленските единици в Империята/ Македония от Запад-там където е било първоначалното Царство на Филип ІІ Македонски на изток, към сегашна Долнотракийска и Среднотракийски низини.Управлението на Империята мести населението и по неговото име кръщава Темата.Т.е. ромеизираното тракийско население е изместено териториално и е влязло в генотипа на ромея, защото те ги пазят.Тракийските племена от 4-5 века са нямали собствени царе, което всъщност определя държавата.Нормално е да се ромеизират.Не случайно император Василий ІІ Багрянородни води война срещу Първо Българско царство до ИЗТРЕБВАНЕТО на Царския род, а след това спира войната.

                  Коментар


                  • #10
                    За Павел Серафимов ще кажа само, че той много ясно споделя древните автори които цитира, които човек и сам може да провери и да прецени дали да му се вярва на тоя човек. С други думи Павел не пренаписва официалната ни история, а само споделя "източниците" на информация, които би следвало да са най достоверни, но странно защо пренебрегнати от българските учени. За мен лично, човек, който предоставя източниците си на информация, които лесно могат да се проверят не е фантаст. Има повече от 15 древни автори, гръцки и латински, които в прав текст пишат, че сме местно население и имаме писменост. Това може да се провери много лесно и не е нужно, човек да е учен. Мисля, че Павел Серафимов, който ни споменава за тях, а учените от БАН примерно не са го направили, няма как да е фантаст. Чел съм доста автори вече и Павката е от малкото, които дават солидни аргументи. За Филип Македонски, тъй като съм пловдивчанин и не го обичам много, само да попитам без каквато и да било заяждане, как човек, който не е елин, който самите елини са мразели и са наричали варварин, твърдиш, че бил елинизирал траките....и защо според теб сам Паисий Хилдендарски пише в прав текст, че хуни и българи е едно и също! Ако според теб това, което е написал Павел Серафимов не е вярно, предлагам ти да дадеш твоите аргументи и автори, които го оборват....

                    Коментар


                    • #11
                      Ще обясниш ли какви точно са тези склави, че ми стана интересно?

                      Коментар


                      • #12
                        Няма да обясни, видиш ли привърженик на монголо-алтайски или иранския ни произход. Така е нахвърлил и подредил 5-6 столетия, че сам не може да обясни какво е написал!

                        Павел е голям! Не за друго е отворен на диалог, като е оставил координати за обратна връзка във всички платформи, в които присъства и е активен. Прави впечатление с начетеност и грамотност, саможив енциклопедист(колкото и без диплом).

                        Поздрави на колегата за споделения пътепис-Щудаграда!

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X