Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пишман оффроуд разходка до хижа Купена с много адреналин и пот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пишман оффроуд разходка до хижа Купена с много адреналин и пот

Здравейте колеги,

Искам да ви разкажа за моето преживяване в събота миналата седмица.

Повлиян от темата На Алекс Марков за разходката му до хижата, където той обяснява за лекия и приятен път до горе, решавам да помогна на един приятел и да го закарам до там, да вземе жена си която беше 3 седмица горе доктор.

Та тръгнахме от Железница по пътя преди тепавицата, надъхани с много енергия и ентусязъм.

До горичката всичко беше ок. Интересното стана когато се заискачвахме по изровения от трактора на горското и кален път след последните дъждове. Крузито, както го нарича Кирил от тойота-запад успя да представи всичките си системи за сигурност и да ни убеди в здравината на дръжките в купето за които всички се държаха ужасени какво ни чака по натам.

След като преодоляхме гората дойде ред на каменист път от валчести камъни по които колата заподскача като пинг понг.

След като без проблеми преодоляхме и този участък дойде ред и на непреодолимите остри камани започващи на около 900 м преди хижата. Там се настаних върху едно камъче което застана точно под джипа като алтернативите бяха или картер или заден диференциал. Набързо изрових спомените си от форума и подлагайки камъни успяхме да прескочим острия камък приготвил се да ми резне диференциалчето.

Като един истински пишман офф роудист паркирах тойотата до първото дърво и зацепихме пеш на горе към целта. За разлика от стотиците конски сили на колата на мен сякаш кон ми беше стъпил отгоре щото като се качих горе имах чувството че ще се мре....

Горе мернах джипа на еднин колега, който после разбрах, че имал нещастието по надолу да се подхлъзне и замалко да цопне в едно дерище. Шапка му свалям за това как беше успял да се качи по рано, избягвайки острите картеро резачи.

Като цяло от 120 ката съм много доволен но едни високи гуми са задължителни за такъв род разходки.
    Прикачени файлове
    Т5
    Crossrunner

До: Пишман оффроуд разходка до хижа Купена с много адреналин и пот

Както е написал колегата и в другата тема, камъните имат чалъм, заобикалят се отстрани по тревата. Което не е хубаво, защото се разрушава почвения слой встрани от пътя, но като няма минаване, за 100 метра може.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравей,
      Аз съм колегата дето бях горе на хижата с джипа и същия, който по-късно спасяваха на друг маршрут пак от Железница нагоре.
      Тогава там беше доста хард пътя, защото беше валяло 2 седмици почти всеки ден и имаше доста кал и каманите се бяха оголили още повече.
      Преди няколко дена тая седмица пак се качвах до хижата да занеса на едни познати малко гориво за вътрешни промивки и пътя беше перфектен, един сухичък и тогава бях взел на брат ми GPS-а с картата от форума и забелязах, че на него има няколко пътя и GPS-a ме прекара (може и така да ми се е сторило) през най-лекия път, който бях минавал по този маршрут. Разликата в двата пътя беше малка дистанция, но се избягва един участък от пътя с бая остри камани и доста изровен път.
      Затова до тази хижа има няколко пътчета. Също така има следи от гуми по тревата където е минавала ГАЗ-ката дето зарежда хижата и от там пътя е много лек и няма кал и камани.
      Михаил Филипов 0887895169
      As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
      Lockem in low and over the hills we go!!!

Коментар

Здравей,
        Като гледам колата ако искаш да я задържиш в такова състояние освен да гледаш какво влиза под колата трябва да гледаш и отстрани. Степенките са малко по-високи от праговете на кола
        Георги Гатев

Коментар

Острите камъни са едни от най-сериозните изпитания в оф-роуда.

Другите са големите обли камъни; плътните каменни склонове, преди всичко влажните; сипеите; дълбокият пясък - особено сухият и най-вече мокрият; калта; гнусно лепкавата кал; снегът; ледът над дълбоки локви; мочурищата; мократа трева (вариант шума), както и обледенената такава; лошо разположените коловози - без да забравяме напречните бразди; дървеният материал, който не можеш да отместиш и разбира се онзи, който сам се намества из ходовата част; липсата на нещо осезаемо около някое колело, както и прекомерното му наличие от всички страни на някое колело...

Сигурно пропускам някои сериозни изпитания, но пък едва ли повече от стотина.

Та добре дошъл в клуба, колега! И поздравления за веселия разказ!

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X