Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подход към вр.Триглав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за подход към вр.Триглав

В събота се пробвах да стигна до върха без особена подготовка, но се убедих че работата е дебела - особено в проливния дъжд който се сипеше. Искам да питам някой от района кой път е по-добър - от с.Тъжа или през Априлци? Аз минах през с.Тъжа и не съм очарован от 21 км по камъни, гледките бяха страхотни, но на баничарката й се разказа играта. Ако през Априлци е по-добре или по-близо бих пробвал следващия път от там. Засега плана е с колелото от м.Смесите до горе, но и тук се чудя на този знак - "Забранено за МПС" - някой спазва ли го? Бариерата не беше сложена и като гледаш този 12 км кръг по баирите, просто ме засърбяха ръцете да дойда следващия път с мотора и да не се мъча! Дано да има някой да даде акъл, че върха изглежда страхотно и съм му се наточил бая! Става дума за еднодневна разходка от София, така че всяко спестяване на време е добре дошло.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

До: Въпрос за подход към вр.Триглав

От Априлци забрави за баничарката,не става
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
      От Априлци забрави за баничарката,не става
      Жалко , явно пак ще яде бой горката!
      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Колега аз съм от Априлци, но от тук може само с мотор или нещо по високопроходимо. Има заобиколен път но е много разбит, а прекият път е идеален за мотор. За Триглав немога да ти кажа нищо защото не съм ходил до там, а и имам мотор от скоро но пътя ми изглежда хубав даже съм чувал че на места има и асфалт, а на върха има стари военни бункери. Единствено мога да ти пожелая приятен и безавариен преход.

Коментар

Благодаря Колега! Пътя наистина е хубав, тук-там с остатъци от асфалт - точно затова ми се искаше да дойда с мотора че с колелото ще се утрепам от въртене, ама нали съм си добре възпитан и спазвам знаците !
          Honda XL600LM, 1987

Коментар

На върха би трябвало да са останали сградите... там беше един от най-големите комуникационни центрове на военните. И преди 15 години, когато военните го поддържаха, се стигаше трудно и само с джипка.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Пътя от смесито до триглав е забранен.
              На върха има бариера и не е позволено преминаването.има си сграда триетажна не бункери.
              Преминаване от Априлци само с мотор и джип.От южна страна може и с лека кола.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                Пътя от смесито до триглав е забранен.
                На върха има бариера и не е позволено преминаването.има си сграда триетажна не бункери.
                Преминаване от Априлци само с мотор и джип.От южна страна може и с лека кола.
                Да разбирам ли че достъпа до самия връх е ограничен, както е на Голям Перелик например или имаш впредвид бариерата долу до станцията на МВР?
                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Не бариерата е горе преди върха.Но пътя от долу от смесито до върха е забранен.Никой не те спира но немогат и да те глобят.

Коментар

Колега качвахме се на голям Кадемлия ( Триглав) миналата година, като тръгнахме пеша от село Тъжа. Пътя до разклона за Триглав е насипан и се преминава и с по-висока лека кола, няколко ни задминаха нагоре. От разклона до върха пътя на места е земен и след, това е асфалтова запечатка, която през по-голямата част се е запазила. Бариерата, както казват колегите е непосредствено преди върха и е заключена с катинар.

Ето малко снимки:
                    Пътя, който достига до върха

пътя отдолу, в този участък е перфектен за тази височина и възрастта си

ето го и върха

военните згради

Тъй, като и аз планирам да се кача с Паджерото до върха с изходна точка Априлци мисля че ако попитам за разрешително органите на парка няма да има проблем да се достигне до Триглав.
                    2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Колега мерси за изчерпателният отговор и снимките, искам само да те предупредя че долната бариера срещу станцията на МВР е проблема - в събота не беше спусната, ама как ще е в деня в който решиш да се качваш? Взети са мерки и срещу нашего брата моториста - пътеката по която може да се излезе с мотор също е преградена! Отделно аз вече проведох разговор с охраната на входа на парка и като им казах закъде съм тръгнал /без да знам че до върха има път по който спокойно ще излезна с баничарката/ още повече с тази гръмотевична буря която почваше, можеха спокойно, ако бяха нормални хора, да ме пуснат до върха. Обаче те изрично ме предупредиха че след бариерата не може! Та да не се разочароваш и ти след разговора с тях.
                      Honda XL600LM, 1987

Коментар

Заради едно еленско стадо, което живее там от години, пътя е затворен и зорко се охранява. Пазят от бракониери и не искат да се смущават животните с шум и миризма на мотори и коли. Дори да поискате разршение от Парка, няма да го получите. Според техния, одобрен от държавата план за Управление, района е затворен за достъп с МПС. И мисля, че в случая са прави напълно. А военните отдавна са се изнесли.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          Дори да поискате разрешение от Парка, няма да го получите.
                          Здраве да е. Щом така е решено ще се съобразя с това. Благодаря за информацията.
                          2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X