Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята разходка до Ропотамо и Беглик Таш

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моята разходка до Ропотамо и Беглик Таш

Най-после и ние се наканихме да прескочим до Беглик Таш и Устието на Ропотамо.Благодаря на колегите за информацията за пътя.И така в петък вечерта пристигнахме в село Ясна поляна ( колежката ми има роднини там и решихме да отседнем в тяхната къща).За наш късмет попаднахме на международен фолклорен фестивал - децата бяха очаровани.

На сутринта поехме по пътя към Беглик Таш.Ето го и него.

При сухо време няма проблем за лека кола - може би при валеж би било рисковано.

Понеже има доста снимки на светилището вече , ще се огранича с няколко.

Видяхме и ето това:

Времето беше адски горещо , но все пак сме там решихме да слезем да видим устието на Ропотамо.Има поставена

в началото на

Имаше едни младежи с джип , които заобиколиха бариерата и още на първата кривка на пътя се срещнаха с ( предполагам бяха с Лада Нива) охраната.Оставихме ги да си говорят и продължихме ( без да предполагаме колко път ни очаква - все пак бяхме с двете градски принцеси , но те се представиха блестящо).Ето какво срещнахме по пътя:

Пристигаме до заветната цел , толкова е красиво - направо като в приказките:

Като стигнахме на устието видяхме корабчето за разходки , с което без никакво усилие разглеждаш всичко , но няма да усетиш удоволствието от това да си вървял няколко километра и да видиш морето.
    И така на края на разходката спряхме до резиденция Перла , където през деня беше пълно с хора и автомобили.Мястото е страхотно - широка плажна ивица и след нея започва гората.Беше пълно с палатки и каравани.Тук ми свърши батерията и нямам повече снимки.Последната е буната , до която хората си пускаха лодките и джетовете.

И последно - по южното Черноморие не бях ходила последните 5-6 години.Направо бях ужасена от застроената земя( или по-скоро от липсата на незастроена).Няма свободно местенце.Може би застроеното тук ( по Севреното черноморие)е същото , но става постепенно и пред очите ти и не е така шокиращо.Другото което ми направи впечатление са хубавите пътища.
    Благодаря на всички които си изгубиха времето с тази разходка!
    Женя Вълчанова 0888272565

До: Моята разходка до Ропотамо и Беглик Таш

Браво, готина разходка. А колко време е ходенето от бариерата до плажа.
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

До: Моята разходка до Ропотамо и Беглик Таш

Зависи от крачката.Ние с двете деца се бавихме - а и все пак бяхме на разходка.Според мен разстоянието е около 2 км.

Коментар

От: Моята разходка до Ропотамо и Беглик Таш

Малко да посъживя темата....
        Разстоянието от бариерата до устието на р.Ропотамо е към 4 км. и бариерата си е факт от 2008г.някъде-спорих с някого тук,че я има-има я...!(:
        Искам да попитам има ли път без забранителни табели за преминаване на МПС,който да стига до устието?Или да не правя опити по-добре?
        Мисля,че най-точна информация могат да дадат от офроуд клуб-Приморско!
        Ако някой съдейства по въпроса в началото на следващата седмица ще съм му много благодарен и черпенето вечерта е от мен!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Усети ли магията на Бегликташ? Или принцесите те разсеяха...Там е неповторимо, удивително преживяване, когато е тихо и няма никой, освен утринната мъгла и каменно-страстната древност на траките. Аз бих отишла пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
            Усети ли магията на Бегликташ? Или принцесите те разсеяха...Там е неповторимо, удивително преживяване, когато е тихо и няма никой, освен утринната мъгла и каменно-страстната древност на траките. Аз бих отишла пак.
            Така е-мястото има някакво свое излъчване!И,ако се ходи за първи път е добре да се плати на екскурзовод,който да обясни историята и предназначението на всеки каменен блок.
            Преди да имам жипката преди 2-3 години стигнахме пеша дотам,но срещнахме много глигани,като имаше майка с бебета-никак не и се зарадвах...!А,и до самото светилище има хранилки за глигани и единия път се развихри грандиозен скандал м/у глиганите-то беше квичене,то беше грухтене,един едър мъжки се сби с няколко други и накрая се качи гордо в/у хранилката!Някак си не ни беше тогава до умозрения и духовно извисяване...!

П.П. Ако наистина има принцеси аз поне няма да мърдам оттам!
            Последно редактирано от mbenz; 28-07-10, 19:14. Причина: допълнение
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
              Предполагам за моите принцеси ставаше въпрос. Мястото е вълшебно. Ние бяхме голяма компания, а имаше и други хора. Е поне нямаше глигани де. Да, бих се върнала с голямо удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                Разстоянието от бариерата до устието на р.Ропотамо е към 4 км. и бариерата си е факт от 2008г.някъде-спорих с някого тук,че я има-има я...!(:
                Искам да попитам има ли път без забранителни табели за преминаване на МПС,който да стига до устието?Или да не правя опити по-добре?
                Ако някой съдейства по въпроса в началото на следващата седмица ще съм му много благодарен и черпенето вечерта е от мен!
                Здравейте
                Когато ходих миналато лято на плажа където свършва пътя до пристана дойдоха едни момчета с митсубиши л 200 пикап,сигурно са минали по някой черен път.Иначе доло е голям кеф.
                ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Чудесна разходка и прекрасни снимки!Благодаря.
                  0осем9осем7шест0осем7едно
                  Миро

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    Е това сме българите...Съвсем ясно пише:Забранено навлизането с МПС на ТЕРИТОРИЯТА на резервата...

Коментар

Миналото лято бях там. Има табела на отклонението за Беглик Таш " С автомобили до тук". Оставихме колата и пеша до мястото. Посрещна ни само един глиган при хранилката. Но на връщане, на самия вход за резервата си стоеше елен и ни зяпаше. В първия момент си помислих, че е някакъв макет който не съм забелязала на влизане...Но не, съвсем истински си беше
                      Мястото наистина е страхотно! Жени благодаря, че ме върна към едно незабравимо преживяване

Коментар

Здравейте
                        Някой скоро да е ходил там ?
                        Как е обстановката някъква промяна има ли, и въпросната бариера още ли е там?
                        ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Не помня кой ми каза, че миналата година заварил бариерата вдигната и отишъл, чак до устието с колата.
                          След като на 04.09.2011-та, видяхме това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:057.jpg
Прегледи:1
Размер:183.0 КБ
ID:5596931

На връщане, по пътя, към въпросната бариера имаше стълпотворение от автомобили, нямаше къде да обърна, та карах 2км. на заден.
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X