Най-после и ние се наканихме да прескочим до Беглик Таш и Устието на Ропотамо.Благодаря на колегите за информацията за пътя.И така в петък вечерта пристигнахме в село Ясна поляна ( колежката ми има роднини там и решихме да отседнем в тяхната къща).За наш късмет попаднахме на международен фолклорен фестивал - децата бяха очаровани.

На сутринта поехме по пътя към Беглик Таш.Ето го и него.

При сухо време няма проблем за лека кола - може би при валеж би било рисковано.

Понеже има доста снимки на светилището вече , ще се огранича с няколко
.

Видяхме и ето това:

Времето беше адски горещо , но все пак сме там решихме да слезем да видим устието на Ропотамо.Има поставена

в началото на

Имаше едни младежи с джип , които заобиколиха бариерата и още на първата кривка на пътя се срещнаха с ( предполагам бяха с Лада Нива) охраната.
Оставихме ги да си говорят и продължихме ( без да предполагаме колко път ни очаква - все пак бяхме с двете градски принцеси , но те се представиха блестящо).Ето какво срещнахме по пътя:

Пристигаме до заветната цел , толкова е красиво - направо като в приказките:

Като стигнахме на устието видяхме корабчето за разходки , с което без никакво усилие разглеждаш всичко , но няма да усетиш удоволствието от това да си вървял няколко километра и да видиш морето
.
И така на края на разходката спряхме до резиденция Перла , където през деня беше пълно с хора и автомобили.Мястото е страхотно - широка плажна ивица и след нея започва гората.Беше пълно с палатки и каравани.Тук ми свърши батерията и нямам повече снимки.
Последната е буната , до която хората си пускаха лодките и джетовете.

И последно - по южното Черноморие не бях ходила последните 5-6 години.Направо бях ужасена от застроената земя( или по-скоро от липсата на незастроена).Няма свободно местенце.Може би застроеното тук ( по Севреното черноморие)е същото , но става постепенно и пред очите ти и не е така шокиращо.Другото което ми направи впечатление са хубавите пътища.
Благодаря на всички които си изгубиха времето с тази разходка
!
На сутринта поехме по пътя към Беглик Таш.Ето го и него.
При сухо време няма проблем за лека кола - може би при валеж би било рисковано.
Понеже има доста снимки на светилището вече , ще се огранича с няколко

Видяхме и ето това:
Времето беше адски горещо , но все пак сме там решихме да слезем да видим устието на Ропотамо.Има поставена
в началото на
Имаше едни младежи с джип , които заобиколиха бариерата и още на първата кривка на пътя се срещнаха с ( предполагам бяха с Лада Нива) охраната.

Пристигаме до заветната цел , толкова е красиво - направо като в приказките:
Като стигнахме на устието видяхме корабчето за разходки , с което без никакво усилие разглеждаш всичко , но няма да усетиш удоволствието от това да си вървял няколко километра и да видиш морето

И така на края на разходката спряхме до резиденция Перла , където през деня беше пълно с хора и автомобили.Мястото е страхотно - широка плажна ивица и след нея започва гората.Беше пълно с палатки и каравани.Тук ми свърши батерията и нямам повече снимки.

И последно - по южното Черноморие не бях ходила последните 5-6 години.Направо бях ужасена от застроената земя( или по-скоро от липсата на незастроена).Няма свободно местенце.Може би застроеното тук ( по Севреното черноморие)е същото , но става постепенно и пред очите ти и не е така шокиращо.Другото което ми направи впечатление са хубавите пътища.
Благодаря на всички които си изгубиха времето с тази разходка

Коментар