Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд клуб ...Рено...представя разходка до Сините камъни-Медвен-Жеравна и Котел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Офроуд клуб ...Рено...представя разходка до Сините камъни-Медвен-Жеравна и Котел

Здравейте.
    Както повечето от вас знаят тия дни съм без джип/в бокса е../,но приключенския дух все още не ми дава мира и това доведе до спонтанна разходка с наличните возила.
    За 15 мин. със Стефан решихме дестинацията и след като учредихме Офроуд клуб ....Рено....потеглихме.
    Още на тръгване за да засили хъса ни...ни се изпречи пред очите ...това!

Вече спокойни че сме с правилната марка...продължихме....
    Маршрутът ни включваше обиколка на парка Сините камъни,Медвен,Жеравна и Котел.
    И така старта беше даден....Поехме към първата ни дестинация.

Скоро достигнахме и парка Сините камъни...където първо бяха поставени рекламните надписи по вратите на машините.....

...... ......
    А след това и първите офроуд изпълнения....бих казал с доста траялни елементи....

След теста на ходовете на окачванията и клиренса.... ....си намерихме и една прекрасна полянка за отдих.

Цветята и аромата им бяха в огромни количества,а ние усещахме как положителната енергия струеше през телата ни!

След като трудно се откъснахме от това райско място...продължихме напред към следващата ни дестинация-Жеравна.
    По пътя ни се откриваха постоянно невероятни гледки....и много често спирах да снимам....

Скоро пристигнахме и в Жеравна.....Тук времето сякаш беше спряло!
    Като се почне от кълдаръмените улички и се свърши със старите къщи носещи духа на предците ни,живели в трудните времена на турското робство,но съумели да запазят българщината си и селото непокътнато,и не само това,а да развият търговията и занаятчийството до невероятно висока степен!
    Вижте сами това което видяхме ние!

Тъкачеството е бил един от силно развитите занаяти в Жеравна.....

Пихме и кафе....с Хаджи Димчо.....

Посетихме и църквата,а първото уникално нещо което ни посрещна на входа беше огромната камбана.....

Това е двора на храма.....а в къщата най-вероятно живее свещеника.....

Тука разбрахме....че всички пътища минават през Жеравна.....

Офроудът...си е болест...ама да го практикуваш и пеша...

Не ни се тръгваше от това невероятно място,но нямаше как....и отдалечавайки се с колите...аз продължавах да гледам в огледалото това кътче, което с магнетизма си ме накара отнова да мечтая за един по-спокоен и без ежедневното ни напрежение живот.
    Продължихме напред...и скоро стигнахме в местността Синия вир,която се намира в околността на Медвен.Тук беше крайно време да хапнем,защото от многото емоций,не бяхме забелязали как е напреднало времето.
    Комплекса предлага бунгала и ресторант,а околността - невероятна природа и множество туристически дестинаций по еко пътеки.

А лястовичките които винаги са носели за мен жизнерадостно настроение,са част от невероятната обстановка.....

След като хапнахме,групата се раздели....Стефан и сие...тръгнаха за Медвен за да разгледат къщата на Захари Стоянов /надявам се че ще пусне снимки от тази част на разходката/,а ние се отправихме към Синия вир....който е дал и наименованието на цялата местност.
    Скоро следвайки инструкциите на хора които вече са ходили там достигнахме до него.Искам да кажа на мераклийте че пътеката до там е много живописна и не е никак трудна....почти по равно само се ходи и се стига за около 15-20 мин./с мотането и снимките... /.
    А ето ги и водопада и вира.....

Направо не знам...как малките ентусиасти не паднаха във студените и дълбоки води на вира....на моменти направо изтръпвах...

Разгледахме....и поехме назад към цивилизацията.....
    На връщане спрях да снимам и невероятния килим от цветя...просто не издържах....

....и след като се срещнахме със останалата част от групата...продължихме в посока гр.Котел.

За съжаление...музеите които искахме да посетим бяха вече затворени,така че пихме по кафе преди да се насочим обратно към дома.
    Ето и какъв невероятен изглед се открива от центъра на града....направо им завиждам благородно на тези хора....

За съжаление дойде и момента в който трябваше да тръгнем по обратния път към домовете....
    На никой не му се тръгваше и недоумявахме как толкова бързо мина целия ден....
    Тръгнахме....но си намерихме отново извинение ,за да останем още малко по тия невероятни места.....
    Обещание имахме към най-малките туристи....поляна и топка....
    Сега беше момента да го спазим.....

....а ние вече крояхме планове за следваща разходка.....

Все пак...дойде момента в който така или иначе потеглихме към дома.....
    Дори и асфалтови път ни предлагаше много и красиви гледки......

С това разходката ни приключи,...но само формално,защото спомена за видяното и енергията с която се заредихме продължава все още да бушува в нас.
    Дано с разказа си съм ви направил поне малко съпричастни към всичко което преживяхме,към духа на нашите предци и невероятната ни природа.А на всички вас пожелавам да го изживеете истински,защото само тогава ще разберете силата на емоцийте които преживяхме и ние!!!
    Поздрави! Lubashki777
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Офроуд клуб ...Рено...представя разходка до Сините камъни-Медвен-Жеравна и Котел

Благодаря!Много красиво.
    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

До: Офроуд клуб ...Рено...представя разходка до Сините камъни-Медвен-Жеравна и Котел

Много хубави снимки
      Nissan Terrano 92г. 2.7 ТД

Коментар

Браво!

Коментар

Макар и без любимите ни джипки,прекарахме един незабравим .. пълен с емоции ден!
          Ето малко снимки и от мен.
          Прикачени файлове

Коментар

Браво! Изкарали сте чудесно! Посетили сте прекрасни места.
            Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

И аз съм от този клуб
              Спукахме се да обикаляме страната с Колеос-а - Срашна машина
              Прекрасен разказ - Браво!
              Последно редактирано от alex_markov; 17-05-09, 06:00.

Коментар

Ааа... ако не ме вземете за почетен член, много ще се обидя . Две други джипки завъдих... и пак най-често с реното се озовавам из разни сокаци .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Браво , момчета!!!
                  Снимките са невероятни!
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Поздрави за чудесния репортаж,който ми припомни за Синия вир.Много по-лесно е когато с помоща на такива споделени разходки ,можем да си направим итересни пътшествия. Много малко знаем за Българската ни природа.
                    http://picasaweb.google.bg/blago4x4/...12189965795666
                    http://picasaweb.google.bg/blago4x4/...11016677544610

...не се сещам как се качват снимки
                    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                    BJ42 04 1982
                    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                    LZ 2 BHB

Коментар

Ще ме приемете ли и мен във вашия клуб? И аз имам 19-ка и я карам често "офроуд". И Лагуна имам, ама пусто - много е ниска и дълга и не става за извън асфалта.

А Котел - не съм ходил от малък там. Определено след този репортаж започвам да планувам екскурзия до тази толкова красива част от Балкана
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Приятели,радвам се че ви хареса нашата екскурзия и репортажа .
                        Поне на себе си доказах че дори и без джип,когато има желание човек може да си спретне невероятни изживявания.
                        Красотата на нашата страна е неоспорима,и аз се радвам че допринесохме с разказа си за да стане по-достъпна за много хора.
                        Поздрави.
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Страно нещо е живота. Вчера следобяд бях в Жеравна и Котел. Отбих се навръщане от Велико Търново, (там посетих Царевец и Преображенския манастир). Много красива природа. Има страхотни гледки. За съжаление се налагаше да се прибирам и нямах много време за разглеждане, но и малкото си струва. Две неща ми направиха впечатление в Жеравна. Едното е невероятните рисунки на иконостаса в църквата от която е камбаната. Невероятни детайли. Интересното е че царквата е рисувана седем години от иконописец за когото това е било хоби. Всъщност е бил знахар и почти цялата част от боите били на билкова основа. Цветовете са много живи и днес. Другото което ми направи лошо впечатление бе комерсиализма навсякъде. Има доста къщи музей, на всяка има табела за вход за възрастни 4лв, деца 2лв, 3лв на снимка и 5лв за любителска видеокамера. Дори и в църквата снимката беше 3лв. Осъзнавам че тези пари отиват за подръжката. Но голяма част от хората подминаваха музейте. По скоро управленците на града да помислят за някакъв общ билет за разглеждане на целия град, защото ако искаш да разгледаш всичко със семейството си става една немалка за тази криза сума.
                          Последно редактирано от Джамбазов; 11-05-09, 20:09.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Страно нещо е живота. Вчера следобяд бях в Жеравна и Котел. Отбих се навръщане от Велико Търново, (там посетих Царевец и Преображенския манастир). Много красива природа. Има страхотни гледки. За съжаление се налагаше да се прибирам и нямах много време за разглеждане, но и малкото си струва. Две неща ми направиха впечатление в Жеравна. Едното е невероятните рисунки на иконостаса в църквата от която е камбаната. Невероятни детайли. Интересното е че царквата е рисувана седем години от иконописец за когото това е било хоби. Всъщност е бил знахар и почти цялата част от боите били на билкова основа. Цветовете са много живи и днес. Другото което ми направи лошо впечатление бе комерсиализма навсякъде. Има доста къщи музей, на всяка има табела за вход за възрастни 4лв, деца 2лв, 3лв на снимка и 5лв за любителска видеокамера. Дори и в църквата снимката беше 3лв. Осъзнавам че тези пари отиват за подръжката. Но голяма част от хората подминаваха музейте. По скоро управленците на града да помислят за някакъв общ билет за разглеждане на целия град, защото ако искаш да разгледаш всичко със семейството си става една немалка за тази криза сума.
                            Да ти кажа, че и на мен ми направи впечатление комерсиализма,но.....
                            на повечето места ни пускаха срещу сумата само за децата...а снимките които направихме ...за тях не ни направиха никаква забележка....дори на някои места и лекция ни изнесоха ...без да плащаме за това и без да ги караме....
                            Наистина...на табели всичко е така...но....явно все още има истински и сърцати българи.....
                            Има надежда........или аз съм голям оптимист...
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Много готина разходка и щом компанията е добра значи всичко е 6
                              0885 297985,мтел-Радо
                              0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X