Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мадара, Арбанаси Хотница Емен Дряново Манастири и Каньони - В края на Май.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мадара, Арбанаси Хотница Емен Дряново Манастири и Каньони - В края на Май.

Здравейте.
    От няколко месеца ми се върти в главата идея за подобна разходка.
    Има достатъчно време за уточняване на подробности - но главната идея е да се набележат точки (с описания) за посещение. Всеки да ги посещава и разглежда поотделно (и да снима естествено) . В края на вечерта да се съберем на едно красиво място, да се повеселим. Награждаване на Владетелите на многоточието... И после разкази в картинки .
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

До: Мадара, Арбанаси Хотница Емен Дряново Манастири и Каньони - В края на Май.

Идеята за посещения по отделно на набелязаните места и обекти е пряко свързана с възможността тези красиви кътчета на България да се разгледат и снимат на спокойствие (поради липса на забележителности от мащаба на Гранд Кениън, всяка по-голяма група хора - пренаселва и затруднява разглеждането на нашенските красоти, а най-важното за една разходка сред природата е - възможността да я усетиш - за да и се насладиш ) .
    Но!
    Ако има желаещи, които не се чувстват сигурни в ориентацията - ще се сформира група, или групи в зависимост от посоката на тръгване. За сега не се усеща голям наплив - но знае ли човек ....
    За участие в избора на Владетели на многоточието , и за спечелването на голямата нематериална награда е нужно да си изберете талисман, с който да се докаже покоряването на дадена точка от плана, като талисмана ще трябва да присъства на контролните снимки направени на точно определени места, зададени в деня преди Разходката.
    Това със точките и снимките естествено не е със задължителен характер, защото това е разходка, а не състезание, пък и може би някои от участниците ще са посещавали част от местата или нямат фотоапарати ... Но пък наградата е много хубава...
    И така - необходими материали:
    Транспорт - всеки си осигурява.
    Талисман и два конеца или връзки в черно 1бр. и бяло 1бр.
    Храна - може и да се напазарува от В.Т.
    Вода .
    Дърва - някое подходящо в багажника може да се окаже полезно.
    Фенер - 2бр. - задължително.
    Одеяло - по едно на участник или дебело яке.
    Високи обувки.
    Усмивка.

Време е за представяне на талисманите.
    Всеки по-особен ключодържател, детска играчка или интересен не-голям предмет е подходящ. Препоръчително е да е нечуплив, неразтворим и удобен за носене.

Коментар

Пак съм Аз ..
      Няма да е много Страшно...
      Не се плашете! ... Ще има и Офроуд варианти за подхождане към точките. Ще може и с лек автомобил да се достига в близост, ще има и по малко ходене и много - много зеленина.
      Като всяка разходка - в нея могат да участват и деца, но с повече от двама възрастни- за всеки случай. Е - все пак е по-добре да са проходили (децата)... освен ако не ви се идва направо за хапването вечерта ... което не е никаква разходка естествено, но все е нещо ако ти се е стегнала душата в града.
      Ако Мадара не ви е по път , можете да разгледате Крушуна например или друго някое хубаво място ...
      И да ви запозная с моя Талисман - Патето - снимки утре. няма да се състезавам за наградата ... но все пак и аз ще поснимам ...
      Ех Наградата --- незабравимата!

Коментар

Миме, много хубава идея, поздравления!
        Дано да успеем да дойдем!
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Координати от Google Earth Препоръчвам ви точка 5 за десерт, тъй като там е удобно и подходящо за събиране вечерта, а и е близо до наградата, тайната ...

1

43° 5'26.40"N
          25°41'17.94"E

2

43° 5'44.78"N
          25°42'29.66"E

3

43° 5'47.51"N
          25°37'8.95"E

4

43° 5'46.08"N
          25°37'25.38"E

5

43° 8'46.20"N
          25°30'53.89"E

6

43° 8'28.82"N
          25°22'12.57"E

7

43°16'34.97"N
          27° 7'10.97"E

8

42°56'34.25"N
          25°26'18.77"E
          Последно редактирано от iai-bg; 06-05-09, 15:18.

Коментар

дадените кординати на офроуд маршрути ли са или на туристически
            ЕКШЪНА ЗАПОЧВА ТАМ КАДЕТО СВЪРШВА ПЪТЯ

Коментар

Властелинът на Многоточието.

До дадените координати има достъп, както за ползващите шосейната мрежа , така и за излизащите извън нея. Всеки сам може да си определи маршрута. До Водопадите между В.Т. и Преображенския манастир може да се стигне и от В.Т. и от Преображенския и от Беляковец. За по - голяма тръпка към Мадара може да се подходи от Каспичан. Всеки може да си я направи разходката толкова хард колкото са му възможностите. А може и по шосето. Във всеки маршрут - за достигане до точката го има и елемента ходене, но именно за това - мероприятието е Разходка, а не състезание. Има и варианта за организиране на група - за който още не са се появили желаещи, но началната идея беше - всеки сам да ги потърси тези точки, да ги намери и да разкаже своето приключение и да се съберем в края на деня.

Коментар

За Талисманите. 23 Май.

Патето си е моят Талисман за тази разходка.
                Ако случайно има желаещи да се включат - то време е да си изберат и да покажат на всички запазеният знак (Талисман), който ще присъства на всяка контролна снимка, за да се докаже че властелинът на Многото точки - наистина ги е покорил и с право ще спечели - - - Неповторимата - - - награда. Талисманът може да е всякаква , нечуплива фигурка, камъче или топчица ... с изключение на Жълтото пате!

И внимание!!! - Резервна Точка , за всички на които Мадара им е твърде далече.

Арената:

43°12'55.36"N

25°36'39.48"E

И пак Внимание - датата за разходката ще е 23 Май.

Прикачени файлове
                Последно редактирано от iai-bg; 14-05-09, 15:25.

Коментар

Разходка 23 Май из В.Търновско

Разходка 23 Май из В.Търновско.
                  Сама ли ще се разхождам?
                  Не че ме е страх - но може би заедно ще е по-интересно?

Коментар

Здравей,и аз ще заминавам за В.Търново още в сряда така,че на 23 и 24 май ще бъда там на близо селото ми е на 50км от там ако искаш званни ми 0887560417 и 0878541504 .

Коментар

Първоначално публикуван от veso003 Преглед на мнение
                      Здравей,и аз ще заминавам за В.Търново още в сряда така,че на 23 и 24 май ще бъда там на близо селото ми е на 50км от там ако искаш звънни ми 0887560417 и 0878541504 .
                      Искаш да обикаляме заедно, или да се видим вечерта до водопада (Хотнишкия)? Да знам кога да звънна - Когато отлепяме от Мадара за към Търново или когато вече сме пристигнали.

Коментар

Званни когато тръгвате от Мадара за В. Търново за да си направя и аз сметките,пък може да се видим и в Търново .

Коментар

Първоначално публикуван от veso003 Преглед на мнение
                          Званни когато тръгвате от Мадара за В. Търново за да си направя и аз сметките,пък може да се видим и в Търново .
                          Добре.

Коментар

По следите на древните народи.

Точките описани в маршрута са били населявани от първобитният , човек - в Дряново, в 9000г пр.н.е. в Хотница сръчни ръце са изработвали сечива и керамика, фалоси и идоли, древни богини с магически руни изрязани по тях. От Римляните в Никополис АдИструм, виртуозно изрязали украсителни волути по фризовете на фронтоните в града...
                            Още няма ни един показан талисман ... Жалко за наградата...

Коментар

23 Май... Хотница Емен Дряново Манастири и Каньони - В края на Май.

Някой кандидат за последния момент?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X