Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белоградчик - разходка около 7то чудо на света

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Белоградчик - разходка около 7то чудо на света

Здравейте,

ОФИЦИАЛНО КАНЯ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ, София е на само 2 часа път от тук !!!

Ето, че намерих време да драсна 2 реда за плануваната Неделна разходка...

Предлагам следния вариант:

- Видинската група се събира и тръгва около 9:00
    - Срещаме се около 10:00 на центъра в с. Кладоруб, това е разклона за Магурата/Рабишко езеро, няма как да се объркате, просто преди ЖП линията на Димово, свивате в дясно и след с. Острокапци е Кладоруб...
    - Аз ще посрешна в Белоградчик, колегите от Монтана, Враца и Бяла Слатина, ще опитам да взема и някой друг джип от "Град" ама за сега всички се срамят

След това всички заедно предлагам да тръгнем от Кладоруб в посока "Град" на с. Сливовник, отбиваме по "черно" и така до язовир Дъбравка, пътя е без клони но има 2-3 деренца, малко струмнинки и подобни леки заигравки за загрявка Избрах този път защото от там почват готините гледни към скалите и планините, има доста за снимане като панорамна гледка...

От Дъбравски язовир има малко каране по асвалт, само няколко КМ и после пак свиваме по черно около "Град", там има едно технично изкачване с много дълбок коловоз , после малко гняз и калчица...

Намерих едно пътче с много гняз и кални коловози, но сега бях сам и по тъмно не ми се делеше една гора с бандите цигани бракониери, ако ме разбирате

Та, стигаме значи "у Град" карайки точно под жиците и на чешмата Чачин камък, покрай поделението хващаме един път, който на мен много ми харесва, доста камъни, коловози но прекрасна гледка защото сме точно под Венеца, сега е мочурливо и мазната глина ще ни предложи заигравки

Надявам се да стигнем до към обед до пещерата Лепеница, там съм замислил да слезем от джиповете и да повървим 30-40 метра и в самата пещера да спретнем едни скари с бири надявам се нямате нищо против. Самата пещера не е много голяма и дълбока, но местото е красиво, закътано и идеално според мен за барбекю...

След това мисля да слезем почти до асвалта на с. Извос и имам едни мераци да минем пак през камъните до калето Боров камик над с. Боровица, ама това трябва да го мина за да видя дали има маршрут... ако няма ще покараме до с. Боровица, там ще форсираме реката, която сега е бързичка и дълбочка но се минава, на места... после има едно стръмно изкачване с много мазна кал и коловози разбира се за да стигнем до платото където се открива чудесна гледка...

След това мисля да тръгнем до с. Извос, което са само няколко КМ и от там през познатия на някой от вас път посока Белоградчишката крепост, там покрай Урановата мина в посока крепоста има едно стръмничко с готини коловози и сега в мокрото ще е забавно...

Като време от скарата до Белоградчишката крепост не го виждам повече от час но божа работа...

За сега това ми е в главата, минах 1/3 от маршрута преди малко и е ОК, няма клони много да си драскате лачените джипове ) ако имам време до Неделя, ще добавя още малко КМ към разходката, за сега толкова - малко но от сърце

Преди малко ми казаха, че ще ни отразят от Видинската телевизия аз ще опитам да взема и някой журналист да ни споменат и в местните вестници...

Очаква се доста студ а може би и сняг и колеги предложиха да оргазнизираме кръчма за на топло, но в Неделя мисля ще е почти невъзможно на едно място да се приютим доста хора, все пак сме в малък град с малки заведения... но гарантирам, че в пещерата ще ни е завет, а по пътя ще вземем малко дърва любезно оставени ни от горските

Ако ми остане време днес до като се стъмни ще опитам да прокарам още малко маршрути, хрумват ми все повече идеи но пусто време...
    Последно редактирано от Венци- малкия; 19-03-09, 10:19.
    Бъдете живи и здрави!

До: Белоградчик - разходка около 7то чудо на света

Жоре аз съм на работа така поне казаха шефовете ако има вариант да ме няма съм там. Ще кажа на всички от Монтана,които има желание за приключения да доиде благодаря за поканата

Коментар

Супер предложение!

Маршрутът звучи доста обещаващо!
      Хубаво е да има поне една джипка с лебедка, че нашата група все пак да може да се прибере.
      Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

У Град вече си имаме сняг ама това не ме тревожи мен лично

След малко тръгвам да направя още малко маршрут ...

Както се очертава за сега сме само около 10тина джипа, мако но от сърце
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тъй като гледам май няма нещо мераклии?

Дали снощната прогноза за времето през уикенда не си е казала думата?
          Предупредиха да не се пътува, защото ще има сняг, виелици и т.н.
          За събота за Белоградчик в
          http://sinoptik.bg/ дават сняг и дъжд.
          Хм, да вземем да го отложим, а?

Коментар

Май доста се поуплашихте от прогнозата за времето а няма нужда, тук трактори и виатнамки има наблизо да ни вадят
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Добър вечер ...

Има ли вариант да е следващата неделя- тамън чакаме по хубаво време
              Антон Иванов 0878651505:)

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Май доста се поуплашихте от прогнозата за времето а няма нужда, тук трактори и виатнамки има наблизо да ни вадят
                Жоро здравей,за кой ден става въпрос,че нещо ми се върти в главата.

Това лошо време няма да може да се работи и трябва да помачкаме малко кал
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

За тази неделя Краси

Ти само ми ела па си вземи и шофьор, че много има да пие и да яде тоз който ще дойде от далече

Нещо Бяла Слатина, Враца и Монтана, се скатават ми се струва или си имат по-хубава кал тама
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ще има ли събиране? Колко по лошо време толкова по добре.
                    8)

Коментар

Разбрах, че си намерил номера!

Спонтанно реагирах за времето, сега вече не ме е грижа какво ще е, защото знам, че ще е готино, пък макар и да вали...там сме!

Коментар

Ами хайде де, ей така трябва да е нагласата, ние да се навием па да става каквото ще важното е да има желание и позитивни емоции
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

За този маршрут трябва ли някакво специално оборудване по джипа?
                          В неделята, ако не съм в гаража под другите коли, бих се разходил

Коментар

Най-добре обяви една геокешинг-скара - в толкова и толкова часа на еди какви си координати ще има геокешинг-барбекю, минавайки потърсете и геокешинг-каса_бира, геокешинг-винце, геокешинг-мезенце ..., да видиш как ще трябва на отбори да се организираме, ако искаме нищо да не липсва.
                            889377712

Коментар

Здравейте,

Тук "у Град" на места има над 50 см сняг...

По принуда отлагаме с една седмица мероприятието в очакване на по-сгодно време...

Мога да направя и ГЕОКЕШИНГ, дори мисля, че забавата ще е страхотна и уникална
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X