Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ретро, или едно пътуване във времето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ретро, или едно пътуване във времето

Представете си, че е слънчев януарски ден, годината е 2009, температурата бележи своеобразен рекорд, а вие сте предприели пътуване към в. Чумерна. Избрали сте пътя през Елена за Твърдица, един от тези пътища, по които когато пътувате и нещо ви прави щастливи. Минавате през живописни слънчеви села завършващи на "ци" - Блъсковци, Лазарци, Мийковци и т.н.

Стигате до Буйновци. Още с влизането си в селото вниманието ви е привлечено от каменната църква "Св. Пророк Илия", унищожна веднъж през турско робство, после още веднъж през Руско-турската освободителна война и възстановена през 1980 г. Най забележителното според мен е камбанарията, не можете са я пропуснете.

И така, преминавайки през центъра стигате до един интересен обект - Работилница Способен труд на братя П. Ножарови.

Незнам годината в която е създадена. Самата моторна машина все още е там. Сякаш сте попаднали в прашен музей на техническия прогрес.

Работила е на пара. Както ми обясниха парната машина задвижва голям маховик и от него с ремъци се прихващат различни мощности за каквото там е необходимо.

От тук явно се е подавал материалът. Машината е отдолу.

И колички има

След малкото пътешествие назад във времето продължавате към първенеца на Елено-твърдишкия Балкан.
    Сблъсквате се с настоящето в лицето на пробуждащата се природа

само за да се изправите пред вратата (може би) на някое друго измерение

А после ...

Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

До: Ретро, или едно пътуваен във времето

Струва си да се качиш до върха.Добра разходка.
    899152366

Коментар

До: Ретро, или едно пътуване във времето

Много добър репортаж. Благодаря !

Чудесни снимки.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Винаги ми е било приятно,когато съм по тези места.Благодарности за поучителните снимки.
        Прикачени файлове

Коментар

Много се радвам и благодаря за добрите ви отзиви. Трябваше ми да събера смелост, за да напиша нещо.
          Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Maria R1100GS Преглед на мнение
            Много се радвам и благодаря за добрите ви отзиви. Трябваше ми да събера смелост, за да напиша нещо.
            Отдава си те! Благодаря за разказа.

Коментар

запечатала си живат българска история на снимки. много е красиво. изглежда е действаща фабриката.
              ГАЗ69А 1.9TDI тел.0888550671 Дако Бяла Слатина

Коментар

Страхотно.Дано по-често събираш смелост.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Е,вече събра смелост.Давай следващия репортаж.
                  Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Браво красива разходка поздравления!
                    Иван Сапунджиев
                    УАЗ 31512
                    0888677388

Коментар

Понякога в живота ни се случват странни неща...
                      Тази вечер случайно отворих тази тема и докато се радвах на калинките, една ме посети:

Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
                        Отдава си те! Благодаря за разказа.
                        Удава ти се.

Коментар

Супер интересно място!
                          За съжаление ми се струва , че парната машина не работи, а би било чудесно ако всичко това можеше да се види как пуши и потраква!!!
                          Благодаря за хубавите снимки!
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Здравей, Мария. Отдавна следя с интерес твойте пътеписи и се радвам че те познавам лично, нищо че отдавна не сме се виждали и говорили. Знам, че си мъжко момиче и нищо и никой не ще те уплаши, но не мога да разбера след като обикаляш по нашия край, защо не се обаждаш да пообиколим заедно?
                            Поздрави от Горна Оряховица
                            Последно редактирано от cveti; 03-03-09, 13:04. Причина: Моля, спазвайте правилата за писане в българския език.:)
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                              Здравей, Мария. Отдавна следя с интерес твойте пътеписи и се радвам че те познавам лично, нищо че отдавна не сме се виждали и говорили. Знам, че си мъжко момиче и нищо и никой не ще те уплаши, но не мога да разбера след като обикаляш по нашия край, защо не се обаждаш да пообиколим заедно?
                              Поздрави от Горна Оряховица
                              Сашо, ти ли си?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X