Вчера (вече
) бяхме затръгвали на ресторант с приятели, когато на излизане от в къщи ми звънна един познат, прекъсваше много но разбрах, че бяха закъсали в Лозенската Планина, Без ГПС, почти без покритие и с жените
Вместо с Реното отидох до кръчмата с "Джипа" и наивно мислейки си, че бързичко можем да помогнем, помолих Мишо Електрика да дойде да Помага (Големи Благодарности за Готовността и Неоценимата помощ!!!) и запалихме към байра и се започна в 21-22 часа се разминахме с група местни "Джипери" който не бяха виждали нашите хора, а те нямаха покритие
.
Разходихме се доста и вече решихме да се връщаме когато се свързаха с нас през прекъсванията разбрахме, че на помощ е тръгнал (към 17 часа) Брата, но му е свършил акумолатора
, поне той беше с ГПС и ми изпрати координати, аз ли не ги въведох правилно, не знам, но се оказаха Доста далеч от неговата позиция, но за щастие той ни видя, а и ние зърнахме огъня на добър Човек подслонил го в студа (насред гората
). Намерихме го, дадохме ток, запали (вече така и не я загасихме тази кола
) и тръгнахме на най-интересната част, търсене по ориентир "имаше коне и кучета и река..."
. На няколко пъти ни се обаждаха и през прекъсванията казваха, че чуват клаксона ни, но ние започнахме да губим идея къде са, накъдето и да свърнем се отдалечаваме
, а снега Вали, Вали, Вали...
Дългата история - накратко, колкото и да е невероятно, но ги намерихме (бяхме зарязали вече нивата работща, "за малко" - 3-4 часа
, за да сме по-мобилни
). Оказа се че са легнали на диференциала в едни ледени коловози, а аз нямам кука от пред
, започнах да обръщам и така засадих Тойотата, че извадихме тяхната кола първо и чак към 1:30 с много зор (Браво Мишо! и всички останали!) извадихме "Спасителите"
, но с това не свършва интересното, трябваше и да се върнем в ноща и Снега, Нагоре
. Беше интересно, обърквахме се няколко пъти, минавахме, през интересни места
.
Но финално в 3 часа, след Точно 7 Часа борба и четвърт резервуар нафта
се прибрахме по живо, по здраво. И се сетих поговорката "Всичко е добре, когато завършва добре", пък и се поразходихме
.
Само дето изпуснахме вечерята
, нищо ще наваксаме друг път
А ето и трака

Някой пояснения
червено кръгче - координатите който получих с СМС
червено Хиксче - Реалното място на Нивата
червена елипса - някъде тук като съм свирил с клаксона са ни чули
червени кръстчета - казаха ни че се отдалечаваме и се върнахме да хващаме надолу
червен плътен кръг - тук бяха (прекарахме си 2 часа и нещо
)

Вместо с Реното отидох до кръчмата с "Джипа" и наивно мислейки си, че бързичко можем да помогнем, помолих Мишо Електрика да дойде да Помага (Големи Благодарности за Готовността и Неоценимата помощ!!!) и запалихме към байра и се започна в 21-22 часа се разминахме с група местни "Джипери" който не бяха виждали нашите хора, а те нямаха покритие

Разходихме се доста и вече решихме да се връщаме когато се свързаха с нас през прекъсванията разбрахме, че на помощ е тръгнал (към 17 часа) Брата, но му е свършил акумолатора

Дългата история - накратко, колкото и да е невероятно, но ги намерихме (бяхме зарязали вече нивата работща, "за малко" - 3-4 часа

Но финално в 3 часа, след Точно 7 Часа борба и четвърт резервуар нафта

Само дето изпуснахме вечерята

А ето и трака

Някой пояснения

червено кръгче - координатите който получих с СМС
червено Хиксче - Реалното място на Нивата

червена елипса - някъде тук като съм свирил с клаксона са ни чули
червени кръстчета - казаха ни че се отдалечаваме и се върнахме да хващаме надолу
червен плътен кръг - тук бяха (прекарахме си 2 часа и нещо

Коментар