Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неочаквана разходка из Лозенската Планина - През Нощта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неочаквана разходка из Лозенската Планина - През Нощта

Вчера (вече) бяхме затръгвали на ресторант с приятели, когато на излизане от в къщи ми звънна един познат, прекъсваше много но разбрах, че бяха закъсали в Лозенската Планина, Без ГПС, почти без покритие и с жените
    Вместо с Реното отидох до кръчмата с "Джипа" и наивно мислейки си, че бързичко можем да помогнем, помолих Мишо Електрика да дойде да Помага (Големи Благодарности за Готовността и Неоценимата помощ!!!) и запалихме към байра и се започна в 21-22 часа се разминахме с група местни "Джипери" който не бяха виждали нашите хора, а те нямаха покритие.
    Разходихме се доста и вече решихме да се връщаме когато се свързаха с нас през прекъсванията разбрахме, че на помощ е тръгнал (към 17 часа) Брата, но му е свършил акумолатора, поне той беше с ГПС и ми изпрати координати, аз ли не ги въведох правилно, не знам, но се оказаха Доста далеч от неговата позиция, но за щастие той ни видя, а и ние зърнахме огъня на добър Човек подслонил го в студа (насред гората). Намерихме го, дадохме ток, запали (вече така и не я загасихме тази кола) и тръгнахме на най-интересната част, търсене по ориентир "имаше коне и кучета и река...". На няколко пъти ни се обаждаха и през прекъсванията казваха, че чуват клаксона ни, но ние започнахме да губим идея къде са, накъдето и да свърнем се отдалечаваме, а снега Вали, Вали, Вали...
    Дългата история - накратко, колкото и да е невероятно, но ги намерихме (бяхме зарязали вече нивата работща, "за малко" - 3-4 часа, за да сме по-мобилни ). Оказа се че са легнали на диференциала в едни ледени коловози, а аз нямам кука от пред, започнах да обръщам и така засадих Тойотата, че извадихме тяхната кола първо и чак към 1:30 с много зор (Браво Мишо! и всички останали!) извадихме "Спасителите", но с това не свършва интересното, трябваше и да се върнем в ноща и Снега, Нагоре. Беше интересно, обърквахме се няколко пъти, минавахме, през интересни места.
    Но финално в 3 часа, след Точно 7 Часа борба и четвърт резервуар нафта се прибрахме по живо, по здраво. И се сетих поговорката "Всичко е добре, когато завършва добре", пък и се поразходихме.
    Само дето изпуснахме вечерята, нищо ще наваксаме друг път

А ето и трака

Някой пояснения
    червено кръгче - координатите който получих с СМС
    червено Хиксче - Реалното място на Нивата
    червена елипса - някъде тук като съм свирил с клаксона са ни чули
    червени кръстчета - казаха ни че се отдалечаваме и се върнахме да хващаме надолу
    червен плътен кръг - тук бяха (прекарахме си 2 часа и нещо)
    Последно редактирано от alex_markov; 16-02-09, 12:07.

До: Неочаквана разходка из Лозенската Планина - През Ноща

Вашите приключения ми напомнят темата със сблъскването на двата спътника в околоземна орбита.

За няколко часа са ви се случили доста невероятни - сами по себе си събития.
    Слава Богу, че всичко е завършило добре и настоятелните ви усилия за помощ са се оказали успешни.

Да си отварят ушите и очите онези, дето все коментират възможните опасности с нагласата: - Е точно па сега ли ? ;- Точно па на мен ли ? - Чак па такова нещо ?

Да, точно в един от двата снеговалежни дни, на относително топлата зима, когато температурите са отрицателни, ще се случи, някой да закъса Яко - близо около София. Двата джипа тръгнали да го търсят, също да закъсат, та да се наложи намесата на трети, та да се окопават....изобщо, от нищо - нещо.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Браво Алекс и компания.

Ако има снимки сигурно ще са добра илюстрация към теми "Къде свършва софта и се започва харда" и "Защо с един джип не се ходи в планината"
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Браво на спасителите,почти винаги се случва така тръгваш за малко и нещата се закучват.Ние вчера бяхме в подобна ситуация,един Патрул/много корава машина и страшен водач/и една Тойота ТЛК,уж да видиме само какъв е пътя който го избягва ме цяла година все по някакви причини,и тя стана една....Измъквах ме се цял ден през замръзналия сняг с цената на точно 67 опънати лебедки.Караш 30-40м и теглиш лебедката.Сняг,много замръзнала вода,отдолу кал и замръзнал сняг,въобще на по-трудна разходка не съм ходил от години.Но пък хората с които бях ,живота им е минал в планината и знаят какво правят във всяка ситуация,и всичко приключи благополучно в кръчмата на с.Рельово.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Браво на спасителите,почти винаги се случва така тръгваш за малко и нещата се закучват.Ние вчера бяхме в подобна ситуация,един Патрул/много корава машина и страшен водач/и една Тойота ТЛК,уж да видиме само какъв е пътя който го избягва ме цяла година все по някакви причини,и тя стана една....Измъквах ме се цял ден през замръзналия сняг с цената на точно 67 опънати лебедки.Караш 30-40м и теглиш лебедката.Сняг,много замръзнала вода,отдолу кал и замръзнал сняг,въобще на по-трудна разходка не съм ходил от години.Но пък хората с които бях ,живота им е минал в планината и знаят какво правят във всяка ситуация,и всичко приключи благополучно в кръчмата на с.Рельово.
          Всъщност, това и исках да кажа но в 3 часа бях малко отнесен).
          НЕ ТРЪГВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ (ГУМИ, ГПС, ЛЕБЕДКА, РАДИОСТАНЦИЯ) И САМИ!!! ОСОБЕНО ЗИМАТА!!!
          Защото късмета си е късмет, но не трябва да го "натискаме" постоянно

П.С.
          Снимки Естествено няма през ноща в калта и студа - нямаше да са красиви

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            ... Но финално в 3 часа, след Точно 7 Часа борба и четвърт резервуар нафта се прибрахме по живо, по здраво ...
            Яяая какви купони си правят хората!!!
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Всъщност, това и исках да кажа но в 3 часа бях малко отнесен).
              НЕ ТРЪГВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ (ГУМИ, ГПС, ЛЕБЕДКА, РАДИОСТАНЦИЯ) И САМИ!!! ОСОБЕНО ЗИМАТА!!!
              Защото късмета си е късмет, но не трябва да го "натискаме" постоянно

П.С.
              Снимки Естествено няма през ноща в калта и студа - нямаше да са красиви

Явно тази седмице ни е било писано да вършим дивотии. В събота следобяда се заклещих между паднали дървета в района на бившето военно поделение до Ярема. Жена ми , която напоследък недолюбва "хард" разходките беше основно действащо лице при изваждането ми. Естествено през цялато време получавах заплахи, че ще ми се разсърди и няма да ми говори, но след около един час борба в калта и снега премръзна и успя да ме преведе. А идеята беше да се порадваме на снега в гората и да скъсим разстоянието. Добре , че бях сложил на Вранглера прилични гуми, дори се наложи да тествам и двата блокажа, и въпреки това основната рола беше на Краси.
              Последно редактирано от Виктор Мечкаров; 16-02-09, 09:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                Явно тази седмице ни е било писано да вършим дивотии. В събота следобяда се заклещих между паднали дървета в района на бившето военно поделение до Ярема. Жена ми , която напоследък недолюбва "хард" разходките беше основно действащо лице при изваждането ми. Естествено през цялато време получавах заплахи, че ще ми се разсърди и няма да ми говори, но след около един час борба в калта и снега премръзна и успя да ме преведе. А идеята беше да се порадваме на снега в гората и да скъсим разстоянието. Добре , че бях сложил на Вранглера прилични гуми, дори се наложи да тествам и двата блокажа, и въпреки това основната рола беше на Краси.
                Викторе, Виж си подписа Караш Подготвена кола, с лебедка, гуми имаш и ГПС и да се заковеш някъде, ще се оправиш, това твоето си е Разходка, не Бедствие

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Яяая какви купони си правят хората!!!
                Чавдаре, за малко бяхме да ти звъннем и ти да се позабавляваш при нас, ама в 1:30 ни дожаля, а по това време "помощ от приятел" си беше баш Жокера дето ни трябваше (Аз също бях с доста не подготвена машина - Без лебедка)

Коментар

... Чавдаре, за малко бяхме да ти звъннем и ти да се позабавляваш при нас, ама в 1:30 ни дожаля, а по това време "помощ от приятел" си беше баш Жокера дето ни трябваше (Аз също бях с доста не подготвена машина - Без лебедка)
                  Не си бях легнал още май. Можеше да стане весело, щото в момента танкът е в бокса и съм само с "леката кола", та купонът можеше да откара и повече ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега,можеше да потърсиш ЛОЗЕНСКАТА ГРУПА за помощ,щеше да ви бъде оказана незбавно такава,щом сте в нашия район проблеми нямате.

Коментар

Първоначално публикуван от GRI6AN Преглед на мнение
                      Колега,можеше да потърсиш ЛОЗЕНСКАТА ГРУПА за помощ,щеше да ви бъде оказана незбавно такава,щом сте в нашия район проблеми нямате.
                      Колегата явно не е знаел как да се свърже с вас

Коментар

Гришата -0888 980 530 другият път да знаете.

Коментар

Колега във Форума ме подсети за прекрасните нови възможности на Гугъл Земя и затова ви предлагам да се насладите от птичи поглед на нашите среднощни приключения (при това през деня и през Лятото) http://htftp.offroad-bulgaria.com/al...009%202010.kmz
                          Свалете си фаила, отворете го с Гугъл Земя (Бългорското име на новата версия се произнася доста по-лесно, не мислите ли)
                          и след това натиснете плюсчето пред "активе лог..." изберете долният ред "активе лог..." (отпред със символ с три кръгчета свързани с две черти) и натиснете долният бутон за да полетите (с червенте стрелки)

Коментар

Здравейте много се радвам че цялата тази история е зъвършила добре .
                            Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

... затова ви предлагам да се насладите от птичи поглед на нашите среднощни приключения ...
                              Ама вие сте се поразходили ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X