Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трима радиолюбители в две УАЗ-ки и кучето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трима радиолюбители в две УАЗ-ки и кучето

От известно време си говорим с радиолюбителите да направим тест на новите радиостанции, но разходката стана накрая акция на клуб УАЗ

Водач на групата - радист Иван Алексиев, младши радист Енрико и моя милост тръгнахме да тестваме екипировката в "бойни условия".

Закачихме кой каквато антена има, скарата, станциите - и към Стара планина!

Времето беше топло, слънцето пробиваше, а долу в София радиолюбителите докладваха дъжд, студ, гръмотевици, даже се страхуваха да не падне гръмотевица върху репитрите...

Иван е с малка антенка, модел "да не я закачат клонките".

А наоколо - красота! Тихо, лек вятър и се вижда всичко надалеч ...

Тук направихме първата контролна радиовръзка със София - на директна се чухме с много хора, и в VHF и в UHF обхвата.

През цялото пътуване чувахме добре репитера LZ0UHF, и много ясно разговорите. Пробвахме и репитрите на Черни връх, Ботев - също с отлични резултати.

Понеже няма как да пусна разговорите, снимах отвреме - навреме

много снимки....

Тука сме отборно - старши и младши радиолюбители.

Време за обяд - скарата работи, а радиолюбителите се умълчаха - явно миризмата се пренася по радиопът

Като карам, ми е трудно да снимам - стръмно, а кал Господ дал.

Иван ни заведе на интересно място - много пещери на отсрещния склон.

Малка почивка за радиовръзка.

По обратния път - около едно село, видяхме до пътя кръст - доста стар католически.

А по пътя надолу заваля сняг на едри парцали - така било по филмите според Енрико.

И накрая - интериора на Радио УАЗ-ката.

Последно редактирано от Веско; 09-02-09, 23:55.
    Show must go on!
    LZ1VES

До: Трима радиолюбители в две УАЗ-ки и кучето

Браво. На последаната снимка се вижда Правилна антена.

Коментар

Здравейте 3-ма радилюбители и кучето,
      Когато няма дървета, слагайте антената на покрива.
      Едва ли имате нужда от допълнително облъчване, пък и по-добре ще работи./ В средата на покрива, стори ми се метален/
      Благодаря за хубавите снимки, удоволствие беше да ги разгледам.
      73, Анна

Коментар

Първоначално публикуван от anna Преглед на мнение
        Здравейте 3-ма радилюбители и кучето,
        Когато няма дървета, слагайте антената на покрива.
        Едва ли имате нужда от допълнително облъчване, пък и по-добре ще работи./ В средата на покрива, стори ми се метален/
        Благодаря за хубавите снимки, удоволствие беше да ги разгледам.
        73, Анна
        И на нас ни се иска на покрива, но на практика не се получава. Дори малката антенка на Иван не може да стои там... От подскачанията и вибрациите пада, а първия клон къса кабелите... Ако има как да видите какво става вътре - обикновено ловя микрофона някъде из въздуха - никога не виси надолу
        То на мен ми се разби закрепването на резервната гума, та за антена на покрива няма как. Когато е на предния капак, може да се наблюдава, и при нужда да се спира или се да се внимава между клоните.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Ето и виртуален трак , отваря се с Google Earth.
          Прикачени файлове
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

Хубава разходка се получи, отдавна не е необходимо някой да ме убеждава, че тези пътища които ги има на топографската карта действително съществуват. Въобще не е необходимо да се строят 100 джипки и задължително да има водач познаващ терена. Само добър да е отбора винаги се получава както си трябва.

В нашите условия е практически невъзможно да си с антена на покрива (освен някоя много специализерана каквато не мога да си представя) Веско е много прав ,че най-добре е да имаш няколко антени такава която лесно се защитава и можеш да използваш по време на движение макар и не винаги и "правилната" която да поставяш когато си спрял. При мен поне е супер лесно осъществимо защото просто отвивам от магнитната стойка едната и слагам другата. За разговорите в колоната поради близката дистанция реално истинската антена не ти трябва. На практика разговорите между нас водихме с PMRките , а сериозните станции бяха за отдалечените кореспонденти.

Коментар

Не съм посещавал този район на България.Снимките които публикувате ми дадоха определена представа за тази част на Стара Планина.Изгледите са чудесни! Аз също ходя по планините с джип и кучета.С джипка е удоволствие ,а с куче още по голямо.Надминал съм Ви по един показател-ходя винаги с три кучета.Пожелавам Ви приятни мигове в природата с джипките и кучето.

Коментар

В къщи ви чувах докато започнахте да се катерите. Малко след началото. После трябваше да изляза без радиото, само затова не се обадих.
                Венци вероятно ви е чувал малко по-дълго.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X