Надявам се да ви хареса зимната приказка на Еленския балкан.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Зимна разходка до х.Чумерна-1446м.н.в.
Свий
X
-
Коментар
-
До: Зимна разходка до х.Чумерна-1446м.н.в.
Имам доста снимки,но нещо не мога да ги пратя.Само тези от телефона успях.Беше доста интересно,особенно на спускане от хижата,защото заваля сух лед и пътя стана стъкло.А и наклона си го биваше.Но все пак маршрута Ямбол-Твърдица-х.Чумерна-Елена-Стара река-пр.Вратник-Даули-Карандила-Сливен-Ямбол беше изпълнен успешно.
Коментар
-
Баба ми живее в Твърдица и там балкана го познавам добремного добра разходка сте си направили
супер .... иска ми се и на мен някой ден да отида с нивата до там да покарам ама не е работа за сам човек , пък и от Варна с нивата до там си е цяло пътешествие
/заради много шумните на асфалт Вли5/.
П.П. друг път ако ходите моля пуснете едно съобщение мога да опитам да дойда и аз ... БлагодаряТодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB
Коментар
-
Пътя до хижата се чисти,но последния етап е доста стръмен и неравен.Ако се ходи с лека кола непременно да е с вериги.Що се отнася до пътя за Елена през Твърд.проход след разклона за Шешкинград пътя не се чисти и на места Нивата видя бая зор.Не е за лека кола.
Пистата работи и имаше доста хора.Последно редактирано от cveti; 27-02-09, 21:08.
Коментар
-
от Твърдица до предела е асфалт / сравнително добре поддържан/ , къ хижата не знам не съм ходил скоро, но от предела до Буйновци няма почти асфалт ,а от там до Елена е добресамо това мога да кажа и то информацията е от есента.
колега за Lassa 144 OK нищо не мога да кажа не съм карал , но мой приятел кара с такива - малко по-високи са но като цяло се държат еднакво ...Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB
Коментар
-
Аз съм по голям на години от Вас и имам спомени от хижа Чумерна от преди 25 години.Тогава ходехме да караме ски там и оставяхме леките коли на поляната -на разклона за Шешкинград.Когато имаше по малко сняг драпахме нагоре с автомобилите.Големи мъки бяха.Този път за който говорите,че бил стръмен съм го минавал зиме със ЗАЗ.100 метра возене, 300 м.тикане.Но не ни тежеше.Иначе природата зиме на х.Чумерна е прекрасна.Радвам се,че сте прекарали чудесно.Поздравления.
Коментар
-
От: До: Зимна разходка до х.Чумерна-1446м.н.в.
Малко да посъживя темата с актуални снимки от х.Чумерна и района,тъй като почивните дни прекарахме там.
Мястото е прекрасно откъм Природа и спокойствие-/има и работещи писта и ски-влек/
За тези,които не са ходили до сега,но имат желание ще споделя,че пътят не е от най-лесните и особено последните 2км. са със доста сериозен наклон.
За Зимата е почти задължително качването да е с автомобил 4х4,Лете може и с по-височка лека кола.
Ето и как е обстановката там след завършилото 15 дневно пробиване на пътя...Последно редактирано от Янко Желязков; 26-02-12, 22:29.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар