Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лека разходка из Люлин планина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лека разходка из Люлин планина.

Най-накрая успявам да пусна темата. Трябва да предупредя че тук не става въпрос за хард-офроад разходка, а за приятно пътешествие с посещение на красиви места из Люлин планина в непосредствена близост до София.
    Всичко започна с това че със Севдалин (познат в форума като disem) решихме да отидем до Банкя да свършим малко работа. От там дадох идея да се разходим до Клисурския манастир - пътя е асфалт, макар и изронен и стигнахме бързо.

Манастира е сравнително нов, но много красив

В далечината се виждаше София, но студения вятър не ни позволи дълго да се насладим на гледката

От там решихме да отидем до Дивотинския манастир, като по пътя спирахме за по някоя друга снимка:

Тук асфалта свърши и тръгнахме по черните пътища

На това скокче два тона американско желязо с лекота се отлепят от земята при някави си 100 километра

Пътя свърши и тръгнахме през една поляна по която никой не беше минавал от есента.

Ловиме жаба

Абе тази жаба е много готина бре!

Поляната е дълга около километър

След това стана интересно - в края на поляната се беше образувало хубавичко тресавище. Аз когато усетих мекото спрях докато можех да върна назад, а Севи се засили да мине отстрани и резултата не закъсня - тежък пикап и асфалтови гуми = зрелищно затъвне

Назад за да обърна

Тук 5.2 V8 и правилните гуми (мерси на Goldy) си казаха думата - изваждане на Шевито от капана

Търсиме друг път

Излизаме на платото водещо към спускането към Дивотинския манастир

"Застанете непринудено!" - ето това е непринудено

Тази стара къща е разграбена но интересна

Това е двора на Дивотинския манастир. Навремето е давал сигурен подслон на Васил Левски. Опожарен от турците и построен наново през 1902 година.

Тръгнахме към билото на Люлин, природата беше величествена

Преминахме през руините на хижа Люлин и се спуснахме към едноименното село. Там на пътя се натъкнахме на задрал в дерето Форд Мондео на местните и отчаяно опитваща се да го изтегли Опел Астра.

Тук 4.3 литровия Вортек на Шевито си каза тежката дума - Форда беше издърпан като репичка

Продължихме към Големо Бучино и стигнахме до знаменития във форума знак

Местните моторджии могат да разкажат повече за това трасе

Вече почти стигнали в София затворихме кръга през Мало Бучино.
    Това е част от Люлин изгребана навремето за инертни материали

С това кратката но приятна обиколка завърши, но си оставяме с идеята да я повторим при по-приятно време.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Ууууууу супер си го написал И скромно си премълчал как ме издърпа от тиняка Надявам се следващия път да имаме повече участници, защото наистина беше СУПЕР Ама дано да е по-топличко че да си спретнем и една скара на тая полянка.........

Коментар

Много готина разходка
      пусни един трак?

Коментар

Ами няма трак...
        Никой от двамата не ползва ГъПъСъ...
        Следващия път като дойдеш с нас да спретнем едно цър-пър ще му направим трак.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от disem
          Ууууууу супер си го написал И скромно си премълчал как ме издърпа от тиняка Надявам се следващия път да имаме повече участници, защото наистина беше СУПЕР Ама дано да е по-топличко че да си спретнем и една скара на тая полянка.........
          ами ако се обадите следващият път може и аз да се включа с бесното сузуки за да ви дърпам от тиняка
          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair
            Първоначално публикуван от disem
            ами ако се обадите следващият път може и аз да се включа с бесното сузуки за да ви дърпам от тиняка
            брат а като закъсате всичките ще ви навържа с новия колан за теглене и ще ви издърпам, затъвайте спокойно
            no signature no problems

Коментар

Ами идвайте де, няма само ние да се мърляме

Коментар

аз бая обикалях там миналата есен, ама нещо хич не ми провурвя да се намърлям. сигурно щот се сам карам и спонтанно се озовавам на разни места и гледам да не затъвам, че после няма кой да ме вади.

Коментар

Е така де, аз като усетя че нещата отиват на дърпане внимателно давам назад, ама Севи се беше засилил та имахме приключение
                  Нищо, като сме повече ще е по-интересно

Коментар

С най-голяма радост бих се включил в подобна разходка. Между другото тя не е била съвсем софт .
                    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
                      С най-голяма радост бих се включил в подобна разходка. Между другото тя не е била съвсем софт .
                      Добре си дошъл. Ама по твоите разбирания 20-тина метра блатце са си софт...
                      Ама ако знаеш как липсваше Вранглера с лебедката...Както е лек шяхме да го пуснем да се изстреля напред и да дръпне от другата страна...а така търсихме обход...

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                        Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
                        Добре си дошъл. Ама по твоите разбирания 20-тина метра блатце са си софт...
                        Ама ако знаеш как липсваше Вранглера с лебедката...Както е лек шяхме да го пуснем да се изстреля напред и да дръпне от другата страна...а така търсихме обход...
                        Много го биваше в калта. С този мощен двигател направо летеше отгоре. Много ме е яд че не го купи. На тебе най-много щеше да ти отива.
                        LZ1VMH

Коментар

И мен ме е яд, ама няма парички сега...

Коментар

Дайте да спретнем една дата през лятото

Нека се уговорим по голяма банда да ходим натам със всичките му екстри-скаричка... :
                            Само решете дата и ако нямате против да ме вземете и мен ми пишете ЛС щот ми е малко сложно да търся темата пак

Коментар

Няма проблеми, пускаме нова тема във форума за пътешествия и хората заявяват участие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X