Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цивилна разходка околo Плевен -"Парк Кайлъка"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цивилна разходка околo Плевен -"Парк Кайлъка"

На пук на всички прогнози за дъжд,тази сутрин,ни изненада с перфектно време.Тъй като покрай къщата ми кипи бурно строителство,трябваше да избягам,някъде с семейството.

Тъй като нямам джип,а мотора ми е счупен,се натоварихме в автомобила и хайде на разходка.Автомобил,Ауди.Ауди ама с лепенка.

Плановете ни бяха да посетим "Парк Кайлъка"Чудесна местност.

Първа спирка крепоста намираща се в парка.Много плевенчани незнаят,за съществуването и.Аз лично я открих на 17 годишна възраст,което беше преди цели 13 години

Ето го и домочадието.

Учените изследвали крепоста,остановили че френската любов е създадена в покрайнините на Плевен,а именно в тази крепост.До това заключение стигнали,след като намерили камък на който било изписано с въглен:"Диндири ,диндири ,нишка Мара свири на пишка"

Вътрешността на крепоста.

А ето ме и мен.

Далече далече се вижда градът.А аз сияя,че не съм там.

Дивото зове.Дълго време се чудех по кой от двата пътя да тръгна?

Продължаваме нататък,защото времето ни затиска.Навлизаме в района на богатите и живота зад високите огради.

Разни хотелчета.

Но ние,не оставяме блясъкът да ни заслепи и продължаваме към следващата ни цел.Тотлебенов вал.Пътят до там е доста живописен.

Никому неизвестните плевенски гъбарници.

А още една къщичка на някой беден,дето неможе да си позволи къща в града.

Пътят ни минава и покрай пистата за мотокрос,която е в безупречно състояние.

Достигаме целта си.Посреща ни строгият поглед на ген.Тотлебен,на когото е кръстен единият от язовирите,а именно Тотлебенов вал.

Това е доста красива местност,ще разберете от следващите ми снимки,като пак няма да пропусна тези с големите и лъскави къщи и още по лъскави коли.

Малка спретната кащурка с язовир отпред.......

А още една.

Трябва да отидем,да похвърляме малко камъни,иначе все едно не сме идвали.

Трябва да се връщаме обратно,ще студът ни напъна.

По път спирам,на чешмата с мечката.Не се очудвам.Мечката е открадната

Пейките също са разбити.

Е това е моята мечта,ама ме е страх да се обадя да попитам за цената.

Това беше съкратеният вариант на днешната ми разходка.Една разходка,различна от това на закъсали джипове и на бутане на мотори,но не по малко интересна.Надявам се да сте се позабавлявали заедно с мен.Поздрави,на всички които са стигнали до карая.

До: Цивилна разходка околу Плевен -"Парк Кайлъка"

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
    Е това е моята мечта,ама ме е страх да се обадя да попитам за цената.

Ами обади се, не се бой...... Прави ги Емил, колега от форума С един готин черен Вранглер......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Ами обади се, не се бой...... Прави ги Емил, колега от форума С един готин черен Вранглер......
      Имаш ли някакъв негов телефон за да го попитам и аз за цената?

Коментар

Много дообра разходка сте си направили

Коментар

Хубава разходка,хубави снимки браво
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ее Гоше не се предаваш,хубава разходка си направил макар и с колата ,представям си като направиш мотора какво обикаляне ще става ,доста интересни места сте имали и около Плевен,някой ден ще ни ги покажеш!
            Поздрави!

Коментар

До: Цивилна разходка околo Плевен -"Парк Кайлъка"

Браво жоре, хареса ми разказа
              LZ1PER

Коментар

Жоро, ще те цаня за ексурзовод като заведа децата в Плевен.

Коментар

Просто нямате никакви ядове.0899536461 това е телефонът ми.Който има път към Плевен,само да звънка да се разберем предварително за хонорара на екскурзовод и правим най добрите разходки.
                  Продължението на темата ще се казва:" От другата страна-Панорамата"

Коментар

Кой колега беше казал нещо в смисъл, че оф-роудът е много по-широко понятие от оф-роуда"? Ами ето...

Хубав стегнат и репортаж, и не само хубави, а и примамливи снимки - иска ти се и ти да минеш по тези места.

Поздрави на "цивилните" пътешественици!
                    Искам България чиста!

Коментар

Евала на бат Жорлеоне за разказа много се накефих !
                      ----
                      ПП. Жоро, това и на мен ми е мечта... като питаш за цената свиркай да почна да отделям по малко от закуски !!!
                      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                      [/FONT]________________________________________
                      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Интересно и много красиво! Подсещаш ни де не подминаваме такива места, минавайки през Плевен.

За пръв път се замислих за фамилното име на генерал Тотлебен. Мъртъв живот - по немски.

Коментар

Само да допълня,че в една пещера в парка се намира страхотен музей на виното.Може и да се дегустира.

http://v12345s.snimka.bg/nature/muze...-ka.429762.all

Коментар

От: Цивилна разходка околo Плевен -"Парк Кайлъка"

Здравей, колега, наистина много хубаво сте се разходили. Заинтересувах се от мото пистата, знам че в Кайлъка има и съм горе-долу добре запознат с парка, но ако може да кажеш къде точно се намира самата писта!

ПП Благодаря предварително!

Коментар

От: Цивилна разходка околo Плевен -"Парк Кайлъка"

Темата е от 2008год., а относно пистата е в дясно преди разклона за затвора, но никога не е ползвана и няма да се ползва защото се намира в парк Кайлъка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X