На пук на всички прогнози за дъжд,тази сутрин,ни изненада с перфектно време.Тъй като покрай къщата ми кипи бурно строителство,трябваше да избягам,някъде с семейството.

Тъй като нямам джип,а мотора ми е счупен,се натоварихме в автомобила и хайде на разходка.Автомобил,Ауди.Ауди ама с лепенка.

Плановете ни бяха да посетим "Парк Кайлъка"Чудесна местност.

Първа спирка крепоста намираща се в парка.Много плевенчани незнаят,за съществуването и.Аз лично я открих на 17 годишна възраст,което беше преди цели 13 години

Ето го и домочадието.

Учените изследвали крепоста,остановили че френската любов е създадена в покрайнините на Плевен,а именно в тази крепост.До това заключение стигнали,след като намерили камък на който било изписано с въглен:"Диндири ,диндири ,нишка Мара свири на пишка"

Вътрешността на крепоста.

А ето ме и мен.

Далече далече се вижда градът.А аз сияя,че не съм там.

Дивото зове.Дълго време се чудех по кой от двата пътя да тръгна?

Продължаваме нататък,защото времето ни затиска.Навлизаме в района на богатите и живота зад високите огради.

Разни хотелчета.

Но ние,не оставяме блясъкът да ни заслепи и продължаваме към следващата ни цел.Тотлебенов вал.Пътят до там е доста живописен.

Никому неизвестните плевенски гъбарници.

А още една къщичка на някой беден,дето неможе да си позволи къща в града.

Пътят ни минава и покрай пистата за мотокрос,която е в безупречно състояние.

Достигаме целта си.Посреща ни строгият поглед на ген.Тотлебен,на когото е кръстен единият от язовирите,а именно Тотлебенов вал.

Това е доста красива местност,ще разберете от следващите ми снимки,като пак няма да пропусна тези с големите и лъскави къщи и още по лъскави коли.

Малка спретната кащурка с язовир отпред.......

А още една.

Трябва да отидем,да похвърляме малко камъни,иначе все едно не сме идвали.

Трябва да се връщаме обратно,ще студът ни напъна.

По път спирам,на чешмата с мечката.Не се очудвам.Мечката е открадната

Пейките също са разбити.

Е това е моята мечта,ама ме е страх да се обадя да попитам за цената.

Това беше съкратеният вариант на днешната ми разходка.Една разходка,различна от това на закъсали джипове и на бутане на мотори,но не по малко интересна.Надявам се да сте се позабавлявали заедно с мен.Поздрави,на всички които са стигнали до карая.

Тъй като нямам джип,а мотора ми е счупен,се натоварихме в автомобила и хайде на разходка.Автомобил,Ауди.Ауди ама с лепенка.

Плановете ни бяха да посетим "Парк Кайлъка"Чудесна местност.

Първа спирка крепоста намираща се в парка.Много плевенчани незнаят,за съществуването и.Аз лично я открих на 17 годишна възраст,което беше преди цели 13 години

Ето го и домочадието.

Учените изследвали крепоста,остановили че френската любов е създадена в покрайнините на Плевен,а именно в тази крепост.До това заключение стигнали,след като намерили камък на който било изписано с въглен:"Диндири ,диндири ,нишка Мара свири на пишка"

Вътрешността на крепоста.

А ето ме и мен.

Далече далече се вижда градът.А аз сияя,че не съм там.

Дивото зове.Дълго време се чудех по кой от двата пътя да тръгна?

Продължаваме нататък,защото времето ни затиска.Навлизаме в района на богатите и живота зад високите огради.

Разни хотелчета.

Но ние,не оставяме блясъкът да ни заслепи и продължаваме към следващата ни цел.Тотлебенов вал.Пътят до там е доста живописен.

Никому неизвестните плевенски гъбарници.

А още една къщичка на някой беден,дето неможе да си позволи къща в града.

Пътят ни минава и покрай пистата за мотокрос,която е в безупречно състояние.

Достигаме целта си.Посреща ни строгият поглед на ген.Тотлебен,на когото е кръстен единият от язовирите,а именно Тотлебенов вал.

Това е доста красива местност,ще разберете от следващите ми снимки,като пак няма да пропусна тези с големите и лъскави къщи и още по лъскави коли.

Малка спретната кащурка с язовир отпред.......

А още една.

Трябва да отидем,да похвърляме малко камъни,иначе все едно не сме идвали.

Трябва да се връщаме обратно,ще студът ни напъна.

По път спирам,на чешмата с мечката.Не се очудвам.Мечката е открадната

Пейките също са разбити.

Е това е моята мечта,ама ме е страх да се обадя да попитам за цената.

Това беше съкратеният вариант на днешната ми разходка.Една разходка,различна от това на закъсали джипове и на бутане на мотори,но не по малко интересна.Надявам се да сте се позабавлявали заедно с мен.Поздрави,на всички които са стигнали до карая.

Коментар