Обява

Свий
Няма добавени обяви.

на Безбог на 6.12

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• на Безбог на 6.12

Здравете колеги!
    Нов съм тук, така да се каже зелен в оф роуда все още...

На 6-ти Декември ще ходим с колеги на връх Безбог в Пирин на Никулденско-студентско парти..

Искам да ви питам дали някой от вас е бил там по това време на годината? Може ли да се стине с кола до горе?

Имам Витара '91-ва, къса база с нови зимни гуми.. не е пригодена за екстремни разходки из дивата природа.. Дали ще можем да издрапаме с нея? С вериги евентуално??

Мерси предварително на отзовалите се!
    Поздрави!
    [URL]http://www.myspace.com/sugarbrewband[/URL]

До: на Безбог на 6.12

И аз съм си го мислил това, и моето паджеро не е пригодено за сериозни неща, та като питах един приятел къде е успял буквално да "стопи" съединителя на джипа му, той ми каза - качвах се на Безбог - до самото езеро......
    Та евентуално може да се качите до хижа Гоце Делчев и от там с лифта до Безбог.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

то тогава го дават 17-19 градуса та едва ли ще има проблем
      Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Предполагам става дума за хижата, а не за върха! - на него може само с парашут или пеша. Пътя си е доста стръмен и каменист, особено в горната част - Пирин е все пак! Точно преди хижата има гадни камъни където можеш да удариш Витарата лошо. Лифта е по-добрия вариант за момента.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Мерси за отговорите! Въпреки топлото време ще е с лифта май,не ми се рискува..

Весело ви изкарване на празника!

Коментар

Значи
            Пътя от Добринище до х. Гоце Делчев е отремонтиран и даже казаха че са му сложили бордюрчета, да не улиташ в канавките. Така че не се притеснявай. Като стигнеш да самата хижа се огледай на паркинга за един маслено зелен 4 рънер... демек моя . Паркираш успоредно до него и от там на лифта Няма как да се качиш горе по това време на годината, а и принципно нямаш работа с джипа горе. Даже ми е чудно как ти е дошло на акъла... явно не си ходил там, за това ти е простено. Ако изтървеш лифта ще разбереш.
            И да знаеш че ПСС-то там са "мои хора" и лично ще им кажа да те оставят малко да се попритесняваш и тогава да слизат да те дирят в шубраците

Коментар

Ако няма сняг и джипа е средно подготвен за OFF, проблеми няма да има.
              LZ1VMH

Коментар

Проблеми има, от междинната лифтова нагоре е парк Пирин. Карането е абсолютно забранено. А и по това време на годината всичко е заснежено и заледено на кокал, а от междинната нагоре със сигурност има сняг. На места водата си тече по пътя и сега е десетки метри ледено огледало, и веригите не ти помагат. Послушай колегата с 4рънъра и ползвай лифта. Лятото и с разрешение е друга приказка, стандартна Нива се качи без проблем, само тук-таме има бая едри камъни, това е.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Благодаря за изчерпателното инфо колеги!

Иначе от колежката дето ни е организаторка разбрах че лифта бачка до 16:00 часа, та ще гледаме преди това да сме там, да не драпаме пеша по баирите после..

Колега bliss-stick, ще се оглеждам за твойта машина да се спра близо..мхм тази хава с притиснението не ми се ще да ни се случва, че всички сме пишман туристи и по добре да се доберем гладко до мястото на партито Иначе сме голяма група от 15тина човека сигурно, ако си и ти там се оглеждай за най-джангърливите на мястото и се присъедини да се веселим и да лафим за оф роуд!

Коментар

Първоначално публикуван от jagata Преглед на мнение

Иначе от колежката дето ни е организаторка разбрах че лифта бачка до 16:00 часа, та ще гледаме преди това да сме там, да не драпаме пеша по баирите после..

Колега bliss-stick, ще се оглеждам за твойта машина да се спра близо..мхм тази хава с притиснението не ми се ще да ни се случва, че всички сме пишман туристи и по добре да се доберем гладко до мястото на партито Иначе сме голяма група от 15тина човека сигурно, ако си и ти там се оглеждай за най-джангърливите на мястото и се присъедини да се веселим и да лафим за оф роуд!
                    Да сте там не по-късно от 15 часа. С лифта е половин час нагоре, пеша около 3. Та не изпускайте лифта в никакъв случай, че по тъмно си е и опасно, ако не познаваш района. И ПСС са хора, и те искат да почиват.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от jagata Преглед на мнение

тая ваща джангърливата група от 15 човека ще се натъкне на наща малка група от 60 човека Ние цяла нощ играеме на "не се сърди човече" и на "Мълчанка"
                      А сега на сериезно
                      Златев ви написа че пътя е 3 часа пеша до хижата. Взимал съм го и за 2,5 часа Но!!! аз вися по планините редовно и съм във форма, оборудван и екипиран. Една щастлива студентска компания, бая ще се узори нагоре. Наистина е опасен пътя и тн. Реално с хижата нямате пряка видимост, докато не доближите 200-300 метра преди нея. За това и не закъснявайте. Горе ще съм с Бассес (асоциацията по екстремни ски) така че "въоражен" народ ще има. Хижата и Лифта се стопанисват от хотела в Добринище, гледайте да им имате някъв телефон за всеки случай. Ако искаш ще ти пратя и мой телефон на ЛС да имаш за всеки случай. Ако видиш че закъснявате просто се обади на някой, защото лифта работи до 4, но лифтаджиите в 3 почват да тъпчат нервно и искат да си ходят.
                      Един път така се разбързаха че забравиха че са качили един приятел и бяха спрели лифта и си тръгнали. онзи замръкна м/у междинна и горна станция и докато се усетим че липсва беше престоял час и нещо горе. Съответно скок от високо и от там пълзене през преспите. Като хукна народа да го търси, го откриха в голямата дупка преди хижата, премръзнал, уморен и серизно уплашен.
                      тъй че умната

Коментар

^ Колега bliss-stick, пробвах но нещо не мога да ти пратя Л.С. ...

Прати ако искаш твой координати да имаме връзка.. така в деня на партито да се видим, надявам се, вече пристигнали горе и настанили се!

Поздрави,
                        Сашо

Коментар

дай някъв Мейл ще ти го пратя. Вие кога тръгвате ?

Коментар

Страхотно изкарване!

Неподготвени поехме малко по лифта и по-късно съжелявахме.. за цялото разстояние от долу до хижата се смениха 3 сезона... долу почти пролет, до средата - късна есен със як студен дъжд... и горе - бруталният сняг и виелица.. дънките ми станаха на кюнци

Партито беше на ниво!
                            Само весели и позитивни хора.
                            Интересна музика, китари, джаги, разни алкохоли, парти в стаята... изобщо, как си пише у дебелите книги

Колега bliss-stick, дано сме се засекли някъде, че си имаше доста народ.. късно ти видях поста в темата.. ето ти мейл, ако изкаш прати някакви снимки rooster_bg@abv.bg , аз ще кача тук след няколко дни.

Коментар

Сори баце...аз слязох в неделя пеша по половинки маратонки. В събота виелицата на лифта си беше сериозна работа, особенно за такива като мене идиоти, дето пренебрежително тръгнаха по кецове...ма на ли съм мъжжжжж. За втори път щях да падна от лифта. Този път ми се размина
                              Партито си беше добро ...
                              благодарско че си остави ламарината на паркинга ...то не че щеше и да стигнеш до горе де, но се надявам че се увери че няма смисъл от подобни действия
                              ще ти пиша като измислим някоя щуротия. Сега чакаме зимата и да се почваме със Сноукайта, така че ще има търсене на ветровити плата ...
                              Всъщност имаше два кретена дето опъваха хвърчило пред хижата .. се му А

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X