Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Желаещи за разходка около Банско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Желаещи за разходка около Банско

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
    там преди години имаше единствено обхват за мобилните. Беше страшна поледица по пътищата часът беше 1 след полунощ, а една от колите закъсняваше вече с 2-3 часа.
    Жокера ми беше че рактрака беше минал и че беше студено..останалото е физика и зимни гуми. Нормално е кола която тежи по-малко от тон да драпа нагоре безпроблемно. С това щуро уно къде можеш да стигнеш не истина просто...единствената грижа му беше че междуосието му не отговаряше на това на Уазките на горските.
    Ще ме извиняваш ама това немога да го повярвам,на този наклон няма никакъв шанс,а и само предно на дали ще може да те качи до там.Ние до там мога да кажа с добри джипки едвам се качихме а ти с уното.Там има такива отскоци ,че ако отскочи Уното немогат да те намерят каде си отишал.А и ако не е тайна как слезна после

Коментар

студено време + обработена писта + "лека" кола, която затъва не повече от 2-3 сантиметра. Слизането също не е проблем ако я оставиш на скорост и не пипаш спирачките. Но да не задълбаваме в технически харектеристики на МПС-та и това на кой му е по голяма джипката.

Всеки го човърка отвътре да се метне с МПС-то на такова място, но трябва да се спазва някаква "хигиена" относно избора на трасета. Иначе се чудим в дузина други теми, защо ни псуват и тн.
      На същото място преди година местните власти в последния момент заградиха пътя с полиция и тн. и спряха Ски състезание. За да ги пуснат се появи някъв мазен местен управник и поиска сума от малко над 1к лв. на място, под формата на някаква измислена такса. Сега се постави на тяхно място. Те не могат да се пързалят, ама пък вие си пърпорите нагоре с овациите на лифтаджиите. Не мога да го приема като разумна постъпка. И в такива деяния обикновенно се крие отговора защо непрекъснато има "Война" в планината м/у хората с различни интереси.

Коментар

Първоначално публикуван от nenoA Преглед на мнение
        ... Ние до там мога да кажа с добри джипки едвам се качихме а ти с уното. ...
        Както беше казал един колега преди време (цитирам по памет): Качиш се донякъде и тъкмо се огледаш гордо - виждаш чичка с москвич и мотика ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре незнам дали си бил там?Ама Голди,аз и Калин едвам стигнахме до там при условие,че имаше едва около 2-5см. сняг а пък това Уно направо ми счупи зъбите.Сега гледам в мобиле дали има някое по запазено Уно за да си го купя и да ходя с него на хард разходки

Коментар

Чавдаре незнам дали си бил там?Ама Голди,аз и Калин едвам стигнахме до там при условие,че имаше едва около 2-5см. сняг а пък това Уно направо ми счупи зъбите.Сега гледам в мобиле дали има някое по запазено Уно за да си го купя и да ходя с него на хард разходки
            Не съм бил и нямам намерение да влизам в спорове кой откъде може да мине.
            Но, примерно, съм виждал ситуация, в която 2 солидни джипа са затънали до средата на гуми 32-33" в заблатен терен, а около тях прави кръгчета Самурай, който само сгъва тревата и не затъва, просто защото е доста по-лек.
            Лично съм затъвал с Патрула в дълбок сняг, а покрай мен е минавал Самурай, който, за разлика от мен, просто не е достатъчно тежък за да пробие няколкосантиметровата кора от заледен сняг и да хлътне в дълбокия сняг отдолу.

Така че (чисто теоретично разбира се) мога да си представя ситуация, за която споменава и колегата - добре утъпкана писта, кола с ниско тегло и едни добри зимни гуми. При наличието на прилично сцепление ще трябва да преодолява само наклона.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Не съм бил и нямам намерение да влизам в спорове кой откъде може да мине.
              Но, примерно, съм виждал ситуация, в която 2 солидни джипа са затънали до средата на гуми 32-33" в заблатен терен, а около тях прави кръгчета Самурай, който само сгъва тревата и не затъва, просто защото е доста по-лек.
              Лично съм затъвал с Патрула в дълбок сняг, а покрай мен е минавал Самурай, който, за разлика от мен, просто не е достатъчно тежък за да пробие няколкосантиметровата кора от заледен сняг и да хлътне в дълбокия сняг отдолу.

Така че (чисто теоретично разбира се) мога да си представя ситуация, за която споменава и колегата - добре утъпкана писта, кола с ниско тегло и едни добри зимни гуми. При наличието на прилично сцепление ще трябва да преодолява само наклона.
              Самурая е нещо друго все пак е джип,да не забравяме че му въртят и четирите колела и е много лек,но колата няма как,то има такива отскоци че по никакъв начин неможе да си остане на гумите или колегата намалява на тях и после продължава,с тези 45кс.То и вчера беше добре утъпкано.

Максиму два сантимерта сняг.Просто с които и колега да си говоря всеки се смее и казва няма как да стане.Ако има как да стигне до първата бабуна от там ще е направо в дерето.Котката който ни беше фотограф дори предлага вече скиорите да се качват с Уното а не с лифта

Коментар

... но колата няма как,то има такива отскоци че по никакъв начин неможе да си остане на гумите или колегата намалява на тях и после продължава,с тези 45кс ...
                Има само един начин да се установи. Демонстрация на място ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Има само един начин да се установи. Демонстрация на място ...
                  Да и аз съм съгласен,дори може и по някои лев да сложим с колегата,за да похапнем пак някое прасенце.Хем ще е за негово здраве.Да ама сега ще започне ама това беше преди пет години,ама колата вече я няма,ами ако я има колата ще е ама то и някои кон от двигателя е загининал,ами сега пистата не е така обрадотена,ама гумите неса ми същите, и тем подобни.

Коментар

Ето го и нашият фотограф Рослан (Котката)

Котка на АТВ

Моята жена иска да ме вози на АТВ

Коментар

Ето траковете от събота (Пирин) и неделя (Рила): Moravsko selo.gdb
                      Светът на Владо

Коментар

Да и аз съм съгласен,дори може и по някои лев да сложим с колегата,за да похапнем пак някое прасенце.Хем ще е за негово здраве.Да ама сега ще започне ама това беше преди пет години,ама колата вече я няма,ами ако я има колата ще е ама то и някои кон от двигателя е загининал,ами сега пистата не е така обрадотена,ама гумите неса ми същите, и тем подобни.
                        абе пич, ти на луд ли се правиш или к,во ? 100 пъти написах че беше обработена пистата и имаше доста сняг, не тия кални и полу снежни бабуни дето сте се забили. Да не говорим че от там минават два потока с вода.
                        И въобще няма значение с каква кола, къде и за какво съм се качил...
                        200 пъти те питах к`во правиш с тоя счупляк на пистата, където се пързалят деца и хора. Ти продължаваш да си "въртиш" за уното, за 33 инчовите си гуми и за печени прасета... що не слезеш направо в градинката до блока в пясъчника на децата да се окопаваш и да се вадиш с лебедката. Така поне няма да се разкарваш чак до Пирин. Престанете да се завирате по парковете и да къртите де що ви падне. Малко култура се иска

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                          абе пич, ти на луд ли се правиш или к,во ? 100 пъти написах че беше обработена пистата и имаше доста сняг, не тия кални и полу снежни бабуни дето сте се забили. Да не говорим че от там минават два потока с вода.
                          И въобще няма значение с каква кола, къде и за какво съм се качил...
                          200 пъти те питах к`во правиш с тоя счупляк на пистата, където се пързалят деца и хора. Ти продължаваш да си "въртиш" за уното, за 33 инчовите си гуми и за печени прасета... що не слезеш направо в градинката до блока в пясъчника на децата да се окопаваш и да се вадиш с лебедката. Така поне няма да се разкарваш чак до Пирин. Престанете да се завирате по парковете и да къртите де що ви падне. Малко култура се иска
                          Ти просто си много завислив.
                          Последно редактирано от MAD NENO; 01-12-08, 20:42.

Коментар

благодарско Чавдаре.
                            Вижте сега. Повечето хора тук си имат съответното финансово обезпечение за да си позволяват такива хобита. Същевременно на 90 % от хората са имали някога своята първа малотрижна кола, съпортвана от нейните геройски успехи и тн. И това не трябва да се забравя. Идва време в което си папкал и слушкал и хоп една детска мечта ти се стоварва с гръм и трясък върху изтънченото его. И от там се почва ..мойте гуми, моя двигател...момчешки му работи, само играчките стават по-скъпи. Хубаво е да пазиш хигиена с тия неща. Крайния резултат в случая е ходене, мачкане и ненужни никому демонстрации, за доказване на голямото АЗ.
                            Сега си представете че съм някой от ония психопати еколозите. Както сте ми качили снимки и тн. Утре мога такава пушилка да вдигна по форуми медии и каквото още се сетиш, че от тая работа ще загуби само чистата идея за Оффроуд и ще донесе поредните негативи за тези занимания. Абсолютно всеки уикенд съм по чукарите с няква "мисия". Събират ми се има-няма 2-3 уикенда да съм в къщи. Но когато довлякох Джипа на поляната, половината от приятелите ми казаха "и ти ли стана от Тия бе !!" Е тва ме натъжи най-много. взех си джипа щото почнах да троша по две коли на година в планината с мойте щуротии, а те ме щамповаха и дангосаха още с появата на тая ламарина.
                            От какво се получи това, сещайте се... Каране по туристически пътеки, национални паркове, ски писти и тн.
                            Защо ?
                            защото съм сам в гората, дал съм една кофа с пари, ама никой не ги вижда или просто не ми пука. След мен и потоп.
                            Мой приятел трябваше да ме извади от една река в Австрия. Трябваше да иде на края на трасето да ме причака. Вместо да спре на паркинга, слезе с буса по алеята до брега която е 20 метра. На другия ден беше заградено всичко и сложени знаци и кола не можеше да иде до реката. Ще си изпросим и ние подобно нещо с такива постъпки

Коментар

И злобата ти идва малко повече щом плашиш.

Коментар

Според мен ние с джипките сме последните хора в тази държава, които съсипваме природата, ако става на въпрос тази ски писта е съсипала доста повече местната флора и фауна и хилядите скиори и туристи, които надали добросъвестно си изхвърлят шишетата от бира там където трябва, но те са доста по-незабележими от нас за да им се обърне внимание. Напротив факта, че човек е тръгнал сред горите и планините макар и с джип сам по себеси показва , че обича природата и иска да се чувства добре сред нея, а и местата кадето може да се мине с тези превозни средства в крайна сметка не са тварде голяма част от дественните гори и паркове с които ни е дарила природата . В крайна сметка най-голямата щета която можем да нанесем общо събраните всички любители на този вид занимания в България за години, се равнява на полудневната работа на малка бригада дървосекачи. Да наистина природата трябва да се опазва, тя е мястото където живеем и се забавляваме и е за всички нас.
                                Последно редактирано от Калиано; 01-12-08, 22:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X