Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Лека" разходка над село Ветрен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Лека" разходка над село Ветрен

Да ви разкажа за днешната "лека" разходка (защо са кавичките става ясно по-късно ). Прибрах се в България и след една седмица работа, рутинни задачи, ремонти... с половинката решихме да се разходим в планината. Чухме се с един приятел и брат му и потеглихме... Само че... не знаехме накъде...
    Двата варианта бяха на северозапад и на североизток от Мъглиж. Избрахме втория и като стигнахме с. Ветрен тръгнахме към планината, която ни посрещна подобаващо:

Есен, есен...

На това място просто заковах спирачките за снимка. За съжаление закъсняхме със секунди да запечатаме златния дъжд, който се сипеше отгоре:

Една от снимките, които ми напомнят защо ходя да карам в гората

Кой каза нещо за есента и цветовете?

Преди просто си палехме огън на земята, сега броим гайки и шайбички...

Гледка от мястото за хапване:

А, някой дебне в храстите

Приятелката ми си играе с фотоапарата. Доста успешно

Бръмбар

Когато сме най-зле...

Есента и нейните цветове...

И... още един бръмбар

На това място светна една лампичка, кочто ми напомни, че за пореден път като първи бунак съм забравил да заредя батериите на фотоапарата... А имаше доста за снимане. Пътеят до мястото където спряхме да хапнем е доста лек, само на едно място включвах блокаж, и то предимно за мое успокоение. Оттам нататък (утре ще пусна и трак от разходката) следват едни хубави места, със странични наклони и коловози, които ми изправиха косъма...

Резултатът е - извадена задна дясна пружина и скъсан амортисьор... Въпреки всичко денят беше прекрасен и бих се върнал на това място при първа възможност (като оправя джипката ).
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

До: "Лека" разходка над село Ветрен

Страхотни снимки и разходка Станимире, браво!
    Извадената задна дясна пружина и скъсан амортисьор не е рядкост. Виктор ще ти даде ценни съвети. Злати също.

Коментар

Станимире, търпиш сериозна критика. Не се обаждаш, а аз днес до 15 часа бях в района, на жена ми баба и е от Ветрен. За скъсания амортсьор и извадената пружине и аз имах такива проблеми. Виж как ти изглежда задния носач на мястото, дето шпилката на амортисьора влиза в него. Има ли отдолу и отгоре едни чашки, в които влиза тампона и шпилката? Ако има, веднага с един секач ги махни, крепят се на 4 капки заварка. Те създават допълнителна опора и оста на ама се напряга по-силно, опирайки в тях, няма достатъчно гъвкавост при страничен натиск и се чупи шпилката от напъна. А пружината и на мен вече 2 пъти ми се вади, трябва да се направят с корозащитни ленти ограничители на хода на моста. На мен това ми предстои.
      Дори и да нямаш тия чашки, ако някъде си разгънал докрай артикулацията отзад, ама може да е бил една идея по-дълъг от пружината, тя да се е извадила и моста да е увиснал на амортисьора. И това да е счупило оста. Абе звънни, да кажеш какво е и да ти дам акъл, ако мога. Че аз вече патих.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

За кое Ветрен става на въпрос? Ако е Пазарджишкото то там има хубави пътчета за тест на окачване. Около язовира има места дето се минават на 3 гуми.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
          За кое Ветрен става на въпрос? Ако е Пазарджишкото то там има хубави пътчета за тест на окачване. Около язовира има места дето се минават на 3 гуми.
          Не, Ветрен по подбалканския път, в участъка Мъглиж - Сливен. Също има доста добри места за проба на окачване. Живот и здраве, ще отида пак там, този път със зареден фотоапарат и ще пусна снимки на втората част на пътя.
          A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X