Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пловдив, хайде на разходка в неделя!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пловдив, хайде на разходка в неделя!

Нашата скромна групичка смята тази неделя да се поразходи в района на х.Персенк и с.Орехово Датата е 19.10, мястото на срещата е обръщалото на автобусите в Коматево(до училището), а часът е 9.00
    Всеки е добре дошъл
    Очаква се маршрутът да е с лека трудност - всичко зависи от времето(чува се нещо за превалявания).
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

До: Пловдив, хайде на разходка в неделя!

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    ще участвам със наследника - 6 години ( супермена от аватара ми )

примерна програма и примерно меню ?
    да се готвим за BBQ или сандвичи в торбата?

предвкусвам удоволствието
    Ще се радвам да се видим

За BBQ-то не сме коментирали нищо. Няма лошо да хапнем скара, но ако вали ще е невъзможно
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Дано не се появи нещо непредвидено иначе съм там
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

BBQ е задължително, има места с подслони които стават за целта.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        RR Classic

Коментар

Хубаво маршрутче сте зи избрали. Бравос. На Орехово имам вила и бих се присъединил с удоволствие. Жалко, че жена ми има Рожден ден на тази дата и няма как..

И нали знаете, че превалявания по това време на годината, за Орехово обикновенно значи половин метър сняг и минусови температури а за Персенк около метър...

Коментар

Още е рано за такива валежи,природата почнада се изменя.
            А и избрания маршрут е лек и при лошо време няма да е проблем.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            RR Classic

Коментар

Колеги стягайте се ,че това време не е за изпускане.
              [SIGPIC][/SIGPIC]
              RR Classic

Коментар

Там съм.
                Остава в 09:00 до училището на Коматево.
                Зарко и той ще дойде.
                Поздрави.

Коментар

Тази неделя не мога, но за в бъдеще и аз ще идвам.Особено за леките и средно леките маршрути. Приятно изкарване тази неделя.

Коментар

И аз не мога да дойда.Имам работа.Притно каляне и ядене ви пожелавам

Коментар

Върнахте ли се?
                      Не виждам отчет...
                      0+

Коментар

Върнах ме се, още снощи даже
                        А ти не намери ли групата с АТВ-та?

Отчета малко по късно
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ще се опитам тази вечер да се отчетем

Събота вечер - купон Един приятел има рожден ден и трябва да се отпразнува. Откарахме до 3:30ч в неделя сутринта В 7.30 същия ден будилника звънна Ставам чевръсто, за да не заспя пак, а и вода ми се пиеше доста Закусвам, приготвям оборудването и тръгваме. В 9ч заковаваме на центъра на Коматево - другите вече са там Изчакваме само Зарко, а аз през това време търся ментови бонбони, защото установявам, че гласа ми хич го няма
                          Оттам бързо се изтеглихме по асфалта(силно казано) до Лилково. Оттам ни чакат около 15км друскане до х.Персенк, където изобщо не спираме, а направо хващаме по "нашия" път Ето я групата

Поемаме по път, който една част от групата е пробвала преди няколко седмици, но без резултат(дъжд, стъмвало се е, а и е имало паднали дървета).

Пътят както се вижда на снимката е лек, почвен. Но в първата кална яма чистак-бърсак новия патрул изпита известни затруднения(а и на шофера му беше за сефте)

Но излезе без чужда помощ Веднага след това препятствие следваше сравнително дълго и средно стръмно изкачване, което беше позатруднило групата предишния път. Но в неделя беше сухо и никой не изпита проблеми

Дотук трасето беше карано. Следваше неизвестното. Прояви се като паднало дърво, но ние бяхме подготвени

Селд това излезнахме на поляна, на която очаквахме да имаме затруднения в намиране на пътя, но го нацелихме от първия път, въпреки че не си личеше много, защото не беше използван отдавна И отново дърво

Все още престъпвахме бавно по пътя, защото гпс-а казваше, че не сме на прав път(тази машинария не спря да го твърди докато не стигнахме в Орехово)
                          Не след дълго се появиха и първите по-хард местенца. Всичко започна с ей тоз камък

който се беше изпречил посредата на пътя, а от него надолу по склона тръгваше дълбока и тясна канавка. Всички премиха бавно и внимателно, а по тесните ферозки и подпирани, че задницата искаше все в рова да ходи(имаше странично наклонче)

По-надолу имаше още няколко дървета и канавки. Една от тях обаче беше по дълбока и съчетана с страничен наклон и мека почва Запълнихме улеите с нарязаните дърва като по този начини колите се подпираха преди да опрят в брега. Бавно и внимателно се изнизаха ферозите и Г-то. Но тежкия рейндж изпита затруднение - свлече се много.

И не искаше ни напред, ни назад

Наложи се малко помощ от приятел

След това последва втори опит - мноооого бавно, внимателно и с подлагане не още няколко дънера

Имаше и такива моменти

Ето го и моя шофьор за деня. Като дива козичка е Точно като джипа му

След тези няколко по-хард елемента народа огладня, та си спретнахме едно BBQ. Дойдоха и момчетата(и момичетата) с АТВ-тата да обменим някоя и друга приказка
                          Сити, а и спокойни че трудното мина някои се отдадоха на изрудийки

Надолу

нагоре

и още по-нагоре

От време на време се налага и малко помощ в балансирането

Горе споменах, че ферозата е като козичка, но и рейнджа не отстъпва Бих го сравнил с овен

За финал някои се топнаха и в р.Чая, уж да поизмият джипките, а то какво стана

Ама с малко помощ нещата си дойдоха на сухото

Така си изкарахме неделята пловдивските офроудъри
                          Дано да ви е харесал разказа, че не го написах много добре, ама ми е доста уморено
                          Има и клипчета, но Митака нещо се скатава
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

рейнджа изглеждаше най тромав ония ден,
                            ама как дърпа патрула само... браво на него (:

Коментар

за съжаление не ми остава време да кача и аз малко снимки, ама поне трака е тук

и да благодаря на всички за супер приятното преживяване!

Доскоро
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X