Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идните почивни дни да се разходим до връх Баба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идните почивни дни да се разходим до връх Баба?

Здравейте Преди няколко седмици говорихме с колеги да се качим на връх Баба. Сега пускам темата с предложение да се качим на вр. Баба в неделя 31.08. Не съм ходил натам, затова ако някой предложи интересен маршрут за качване с джипките и актуална информация как са пътищата там ще съм благодарен
    А за събота 30.08 ми се иска нещо леко По ваше предложение. Или да кажем връх Мургаш
    Ако има желаещи или предложения за други маршрути пишете
    Светът на Владо

До: Идните почивни дни да се разходим до връх Баба?

Хайде на разходките

Ако имате запланувани други маршрути - давайте ги
    Някой път и на вр. Ботев трябва да се качим
    Светът на Владо

Коментар

На коя Баба искате да се качите :Етрополската или до Братаница ? Ако е до братаница се пригответе за актове на Ботев също.Това е за съжаление.

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
        На коя Баба искате да се качите :Етрополската или до Братаница ? Ако е до братаница се пригответе за актове на Ботев също.Това е за съжаление.
        За Етрополската става дума

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
          За Етрополската става дума
          Е за там незнам.

Коментар

На самия вр. Баба няма да можете да се качите, защото има военно поделение.

Иначе до билото може да се мине (виж прикачения файл) и през Г. Камарци (тракът в жълто), и през Буново (синята стрелка) покрай хижа "Чавдар".

И двата пътя бяха леки, когато съм минавал оттам (през Г. Камарци по жълтия трак - последно миналото лято на път за н. Емине).

Общо взето, качването е приятно. Виж, пътят на билото лично на мен не ми харесва - гадна прашна магистрала.

Прикачени файлове
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
              Незнаех, че има Баба и до Братаница Идеята е до Етрополе, както каза и Недялко А за Ботев с пропуск няма актове
              Последно редактирано от vladoniki; 27-08-08, 20:32.
              Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                На самия вр. Баба няма да можете да се качите, защото има военно поделение.

Иначе до билото може да се мине (виж прикачения файл) и през Г. Камарци (тракът в жълто), и през Буново (синята стрелка) покрай хижа "Чавдар".

И двата пътя бяха леки, когато съм минавал оттам (през Г. Камарци по жълтия трак - последно миналото лято на път за н. Емине).

Общо взето, качването е приятно. Виж, пътят на билото лично на мен не ми харесва - гадна прашна магистрала.

Благодаря за информацията Според трака си стигнал до Баба. Или точката на картата не съвпада съвсем със самият връх? Имам предвид заради поделението
                Светът на Владо

Коментар

Ако ходите до Баба, под върха в посока хижа Чавдар има един паметник. Нашия клуб се грижи за него, има маса, пейка и е удобно за пикник. Но оградата му е боядисана наполовина в жълто. Кутията с боята е под един омацан с червено камък в краката на мъжката статуя. Та ако имате малко време, мерак и носите една-две четки... От Ленд Ровър Ентусиастс ще черпим, че тая недовършена работа ни гложди. 3 пъти ходим и 2 пъти ни утрепа дъжд и не можем да си добоядисаме.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                    Незнаех, че има Баба и до Братаница Идеята е до Етрополе, както каза и Недялко А за Ботев с пропуск няма актове
                    Точно така, ако се говори с който трябва, има официално разрешение и се спазват стриктно предписанията за движение само по пътя, може да се иде до Ботев. Вижте в темата за каране в парк Централен Балкан.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                      Благодаря за информацията Според трака си стигнал до Баба. Или точката на картата не съвпада съвсем със самият връх? Имам предвид заради поделението
                      Мащабът лъже.
                      Освен това, на големия път под върха миналата година имаше някаква бариера и трябваше да я заобикаляме отстрани, покрай пътя.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Ако ходите до Баба, под върха в посока хижа Чавдар има един паметник. Нашия клуб се грижи за него, има маса, пейка и е удобно за пикник. Но оградата му е боядисана наполовина в жълто. Кутията с боята е под един омацан с червено камък в краката на мъжката статуя. Та ако имате малко време, мерак и носите една-две четки... От Ленд Ровър Ентусиастс ще черпим, че тая недовършена работа ни гложди. 3 пъти ходим и 2 пъти ни утрепа дъжд и не можем да си добоядисаме.
                        Паметникът на около 2км западно от върха ли се пада?
                        Светът на Владо

Коментар

Ако смогна да дойда ше метна и една четка у багажника.Май само това няма в него

Коментар

В този пост има 10-на снимки от преди 10 дена от около и на самия вр.Баба. Бариери не видяхме...ама с моторите може и да сме ги пропуснали. Тествахме част от маршрута Бухово-емине, до Беклемето.
                            А иначе колегата Виктор е прав - от Баба нататък грейдерите са направили такава магистрала, че се върви с по 100 км/час, но на 5 мин дистанция, ПРАААХ! Ако пръсне дъжд в петък вечер - определено сте късметлии.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=39

А в темата има и траковете пуснати от Жоро Хаджиев, ако ви вършат рабата.
                            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                            KTM 350 SX 2011

Коментар

Идеята е в неделя да се съберем и да тръгнем посока Горно Камарци и от там по черно към връх Баба през паметника. Спираме на паметника, всеки преди това е приготвил по една четка, боядисваме и после разходката продължава под връх Баба. От там там се връщаме към Горно Камарци отиваме до Потоп, качваме се на връх Мургаш и от там слизаме към Бухово
                              Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X